Πρόγνωση μοντέλου WXSIM για: Καβάλα
Εκδόθηκε από:Meteokav.gr
Ενημερώθηκε:Κυριακή, 23/09/2018 07:00
 
Σήμερα

Ηλιοφάνεια
Ηλιοφάνεια
Απόψε

Αίθριος
Αίθριος
Δευτέρα

Ηλιοφάνεια
Ηλιοφάνεια
Δευτέρα
(νύχτα)
Αίθριος
Αίθριος
Τρίτη

Μερικώς νεφελώδης
Μερικώς νεφελώδης
Τρίτη
(νύχτα)
Μερικώς νεφελώδης
Μερικώς νεφελώδης
Τετάρτη

Ηλιοφάνεια
Ηλιοφάνεια
Τετάρτη
(νύχτα)
Αίθριος
Αίθριος
Πέμπτη

Ηλιοφάνεια
Ηλιοφάνεια
Μέγ: 30° Ελάχ: 20° Μέγ: 29° Ελάχ: 19° Μέγ: 25° Ελάχ: 15° Μέγ: 19° Ελάχ: 10° Μέγ: 17°
Δυσφορ: 34   Δυσφορ: 33            
Α→ΝΝΑ
4
km/h
Σχεδόν άπνοια
ΒΔ
3
km/h
Σχεδόν άπνοια
ΔΒΔ→ΝΔ
6
km/h
Πολύ ασθενής
Α→ΒΑ
4
km/h
Σχεδόν άπνοια
ΑΒΑ→ΝΝΑ
6
km/h
Πολύ ασθενής
ΒΑ
10-28→16-30
km/h
Μέτριος
ΒΑ
16-36
km/h
Μέτριος
ΒΑ
20-36→12-27
km/h
Μέτριος
ΒΑ
17-34→23-36
km/h
Μέτριος
UV: 6
 Υψηλή 
UV: 6
 Υψηλή 
UV: 5
 Μεσαία 
UV: 5
 Μεσαία 
UV: 5
 Μεσαία 

Αναλυτική Πρόγνωση:

Σήμερα
 
Ηλιοφάνεια. Μέγιστη 30°. Δείκτης Δυσφορίας πάνω έως 34. Δείκτης UV μέχρι 6. Aνεμος ανατολικός περίπου 4 km/h το πρωί, στρεφόμενος σε νότιο-νοτιοανατολικό το απόγευμα.
Απόψε
 
Αίθριος. Ελάχιστη 20°. Ανεμος βορειοδυτικός περίπου 3 km/h.
Δευτέρα
 
Ηλιοφάνεια. Μέγιστη 29°. Δείκτης Δυσφορίας πάνω έως 33. Δείκτης UV μέχρι 6. Aνεμος δυτικός-βορειοδυτικός περίπου 6 km/h το πρωί, στρεφόμενος σε νοτιοδυτικό το απόγευμα.
Δευτέρα (νύχτα)
 
Αίθριος. Ελάχιστη 19°. Aνεμος ανατολικός περίπου 4 km/h το βράδυ, στρεφόμενος σε βορειοανατολικό μετά τα μεσάνυχτα.
Τρίτη
 
Μερικώς έως σχεδόν νεφελώδης το πρωί, μεταβαλλόμενος σε εν μέρει νεφελώδη το απόγευμα. Μέγιστη 25°. Δείκτης UV μέχρι 5. Aνεμος ανατολικός-βορειοανατολικός περίπου 6 km/h το πρωί, στρεφόμενος σε νότιο-νοτιοανατολικό το απόγευμα.
Τρίτη (νύχτα)
 
Μερικώς νεφελώδης. Ελάχιστη 15°. Ανεμος βορειοανατολικός περίπου 10 km/h, με ριπές έως 28 km/h, το βράδυ, μεταβαλλόμενος σε 16 km/h, με ριπές έως 30 km/h, μετά τα μεσάνυχτα.
Τετάρτη
 
Ηλιοφάνεια. Μέγιστη 19°. Δείκτης UV μέχρι 5. Ανεμος βορειοανατολικός περίπου 16 km/h, με ριπές έως 36 km/h.
Τετάρτη (νύχτα)
 
Αίθριος. Ελάχιστη 10°. Ανεμος βορειοανατολικός περίπου 20 km/h, με ριπές έως 36 km/h, το βράδυ, μεταβαλλόμενος σε 12 km/h, με ριπές έως 27 km/h, μετά τα μεσάνυχτα.
Πέμπτη
 
Ηλιοφάνεια. Μέγιστη 17°. Δείκτης UV μέχρι 5. Ανεμος βορειοανατολικός περίπου 17 km/h, με ριπές έως 34 km/h, το πρωί, μεταβαλλόμενος σε 23 km/h, με ριπές έως 36 km/h, το απόγευμα.
Πέμπτη (νύχτα)
 
Αίθριος. Ελάχιστη 10°. Ανεμος βορειοανατολικός περίπου 16 km/h, με ριπές έως 32 km/h.
Παρασκευή
 
Κυρίως ηλιοφάνεια το πρωί, μεταβαλλόμενος σε ηλιοφάνεια το απόγευμα. Μέγιστη 20°. Δείκτης UV μέχρι 5. Ανεμος βορειοανατολικός περίπου 16 km/h, με ριπές έως 31 km/h.
Παρασκευή (νύχτα)
 
Αίθριος το βράδυ, μεταβαλλόμενος σε σχεδόν αίθριο μετά τα μεσάνυχτα. Ελάχιστη 13°. Aνεμος βόρειος-βορειοανατολικός περίπου 13 km/h, με ριπές έως 28 km/h.
 RSS Feed  http://www.meteokav.gr/weather/menu_chart.png

Μετεώγραμμα Καβάλας

Επεξηγήσεις για τις προγνώσεις μας

Πληροφορίες: Η πρόγνωση αυτή είναι αυτοματοποιημένη και βασίζεται σε δεδομένα που συλλέγονται αυτόματα από τον Ιδιωτικό Μετεωρολογικό Σταθμό της Καβάλας, καθώς επίσης κι από διάφορες πηγές (αριθμητικά μοντέλα καιρού, ραδιοβολήσεις, παρατηρήσεις σε ακτίνα περίπου 2.000 km κ.α.). Αφορά την πόλη της Καβάλας. Οι υπολογισμοί θερμοκρασίας και υγρασίας γίνονται με βάση το υψόμετρο του σταθμού (90 μ.) και μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το υψόμετρο σε άλλες περιοχές της πόλης. Η συλλογή και επεξεργασία των στοιχείων γίνεται κάθε 6 ώρες ακριβώς και η πρόγνωση δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα περίπου 35 λεπτά αργότερα μετά το πέρας της επεξεργασίας. Η απόδοσή της στα Ελληνικά γίνεται αυτόματα και τυχόν συντακτικά λάθη θα διορθώνονται το συντομότερο δυνατό.

*Υετός: Στερεό κατακρήμνισμα όπως, βροχή, χιόνι, χαλάζι κι όλα τα είδη αυτών. Μετράται σε mm (χιλιοστά). Ισοδύναμο μέτρησης: l/m² (λίτρα ανα τετραγωνικό μέτρο). Σε περίπτωση χιονιού, η αναφορά γίνεται στην υγρή μορφή αυτού (λιωμένο χιόνι - ισοδύναμο νερού).

*Δείκτης UV: Ο Δείκτης UV (Ultra-Violet=Υπέρ-Ιώδης) είναι ένα μέγεθος το οποίο καθιερώθηκε διεθνώς ως ένα απλό μέσο έκφρασης της επικινδυνότητας της ηλιακής υπεριώδους ακτινοβολίας. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, η τιμή του Δείκτη UV στην Ελλάδα μπορεί φτάσει μέχρι και 10 ή 11, τιμές που εκφράζουν εξαιρετικά δραστική ακτινοβολία και κατά συνέπεια την ανάγκη άμεσης προστασίας από τον ήλιο.

*Δείκτης Δυσφορίας(Humidex):

*Το Humidex είναι ένας δείκτης που χρησιμοποιείται από τους Μετεωρολόγους, για να περιγράψει πόσο ζεστό αισθάνεται τον καιρό ο μέσος άνθρωπος, συνδυάζοντας την επίδραση της ζέστης με την υγρασία. Για παράδειγμα, αν η θερμοκρασία είναι στους 30° C και το υπολογιζόμενο Humidex 40, αυτό καταδεικνύει πως την υγρή ζέστη (ζέστη + υγρασία) την αισθανόμαστε σαν "ξηρή" ζέστη 40° C.

*Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία του Καναδά, μια τιμή του δείκτη κοντά στο 30 προκαλεί "μερική δυσφορία ", μια τιμή κοντά στο 40 προκαλεί "μεγάλη δυσφορία" και πάνω από 45 χαρακτηρίζεται "επικίνδυνη". Οταν το humidex φτάσει το 54, η θερμοπληξία είναι πολύ πιθανή.

*Ο δείκτης αυτός χρησιμοποιείται ευρέως στα μετεωρολογικά δελτία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Πρόγραμμα Ενημερώσεων: 03:30 - 09:30 - 15:30 - 21:30 Τοπική Ώρα (GMT+3 κατα την θερινή ώρα, +2 κατα την χειμερινή ώρα)

WXSIM forecast formatting script by Saratoga-Weather.org. http://www.meteokav.gr/weather/images/wxmtico.gif