Πρόγνωση μοντέλου WXSIM για: Καβάλα
Εκδόθηκε από:Meteokav.gr
Ενημερώθηκε:Παρασκευή, 16/03/2018 21:00
 
Απόψε

Κυρίως νεφελώδης
Κυρίως νεφελώδης
Σάββατο

Μερικώς νεφελώδης
Μερικώς νεφελώδης
Σάββατο
(νύχτα)
Κυρίως νεφελώδης
Κυρίως νεφελώδης
Κυριακή

Καταιγίδα
Καταιγίδα
Κυριακή
(νύχτα)
Ομίχλη
Ομίχλη
Δευτέρα

Πιθανότητα βροχής
Πιθανότητα βροχής
Δευτέρα
(νύχτα)
Καταιγίδα
Καταιγίδα
Τρίτη

Ηλιοφάνεια
Ηλιοφάνεια
Τρίτη
(νύχτα)
Κυρίως νεφελώδης
Κυρίως νεφελώδης
15 mm. <2 mm. 5 mm.
Ελάχ: 10° Μέγ: 19° Ελάχ: 12° Μέγ: 15° Ελάχ: 11° Μέγ: 15° Ελάχ: 11° Μέγ: 16° Ελάχ: 10°
                 
ΑΒΑ
4
km/h
Σχεδόν άπνοια
ΑΒΑ→ΝΑ
7
km/h
Πολύ ασθενής
ΝΑ
7
km/h
Πολύ ασθενής
ΝΑ→ΝΝΔ
10
km/h
Πολύ ασθενής
ΔΒΔ→Β
4
km/h
Σχεδόν άπνοια
ΝΑ
4
km/h
Σχεδόν άπνοια
Α→ΔΝΔ
4→10
km/h
Πολύ ασθενής
ΔΝΔ
16-32
km/h
Μέτριος
Δ→ΒΒΔ
5
km/h
Σχεδόν άπνοια
UV: 4
 Μεσαία 

Αναλυτική Πρόγνωση:

Απόψε
 
Σχεδόν νεφελώδης το βράδυ, μεταβαλλόμενος σε εν μέρει ως σχεδόν νεφελώδη μετά τα μεσάνυχτα. Ελάχιστη 10°. Aνεμος ανατολικός-βορειοανατολικός περίπου 4 km/h.
Σάββατο
 
Μερικώς έως σχεδόν νεφελώδης το πρωί, μεταβαλλόμενος σε εν μέρει νεφελώδη το απόγευμα. Μέγιστη 19°. Δείκτης UV μέχρι 4. Aνεμος ανατολικός-βορειοανατολικός περίπου 7 km/h το πρωί, στρεφόμενος σε νοτιοανατολικό το απόγευμα.
Σάββατο (νύχτα)
 
Σχεδόν νεφελώδης το βράδυ, μεταβαλλόμενος σε νεφελώδη μετά τα μεσάνυχτα. Ελάχιστη 12°. Ανεμος νοτιοανατολικός περίπου 7 km/h.
Κυριακή
 
Εντονη πλήρης νεφοκάλυψη. Κατά τόπους ελαφρά ομίχλη το απόγευμα. Βροχή πολύ πιθανόν. Πιθανότητα για διάσπαρτες μπόρες. Μέγιστη 15°, αλλά πτώση θερμοκρασίας το απόγευμα. Ανεμος νοτιοανατολικός περίπου 10 km/h το πρωί, στρεφόμενος σε νότιο-νοτιοδυτικό το απόγευμα. Πιθανότητα υετού 80%. Υετός κυρίως μεταξύ 10 και 20 mm.
Κυριακή (νύχτα)
 
Μερικώς νεφελώδης. Κατά τόπους ελαφρά ομίχλη. Ελάχιστη 11°. Aνεμος δυτικός-βορειοδυτικός περίπου 4 km/h το βράδυ, στρεφόμενος σε βόρειο μετά τα μεσάνυχτα.
Δευτέρα
 
Νεφελώδης. Πιθανότητα βροχής το πρωί, αργότερα μια μικρή πιθανότητα βροχής το απόγευμα. Μέγιστη 15°. Ανεμος νοτιοανατολικός περίπου 4 km/h. Πιθανότητα υετού 40%. Υετός λιγότερος από 2 mm.
Δευτέρα (νύχτα)
 
Νεφελώδης το βράδυ, μεταβαλλόμενος σε εν μέρει ως σχεδόν νεφελώδη μετά τα μεσάνυχτα. Ασθενής έως μέτρια ομίχλη. Βροχή πιθανόν. Πιθανότητα για διάσπαρτες μπόρες. Ελάχιστη 11°. Aνεμος ανατολικός περίπου 4 km/h το βράδυ, στρεφόμενος σε δυτικό-νοτιοδυτικό περίπου 10 km/h μετά τα μεσάνυχτα. Πιθανότητα υετού 60%. Υετός περίπου 5 mm.
Τρίτη
 
Ηλιοφάνεια. Μέγιστη 16°. Aνεμος δυτικός-νοτιοδυτικός περίπου 16 km/h, με ριπές έως 32 km/h.
Τρίτη (νύχτα)
 
Αίθριος το βράδυ, μεταβαλλόμενος σε εν μέρει ως σχεδόν νεφελώδη μετά τα μεσάνυχτα. Ελάχιστη 10°. Aνεμος δυτικός περίπου 5 km/h το βράδυ, στρεφόμενος σε βόρειο-βορειοδυτικό μετά τα μεσάνυχτα.
Τετάρτη
 
Νεφελώδης το πρωί, μεταβαλλόμενος σε πλήρη νεφοκάλυψη το απόγευμα. Μικρή πιθανότητα βροχής το πρωί, αργότερα πιθανότητα βροχής το απόγευμα. Μέγιστη 12°. Aνεμος ανατολικός περίπου 10 km/h, με ριπές έως 26 km/h, το πρωί, μεταβαλλόμενος σε 18 km/h, με ριπές έως 30 km/h, το απόγευμα. Πιθανότητα υετού 40%. Υετός λιγότερος από 2 mm.
Τετάρτη (νύχτα)
 
Εντονη πλήρης νεφοκάλυψη. Κατά τόπους ελαφρά ομίχλη το βράδυ, μετά ελαφρά έως μέτρια ομίχλη μετά τα μεσάνυχτα. Βροχή πιθανόν. Πιθανότητα για διάσπαρτες μπόρες. Ελάχιστη 9°. Ανεμος νοτιοανατολικός περίπου 15 km/h, με ριπές έως 31 km/h, το βράδυ, στρεφόμενος σε δυτικό-νοτιοδυτικό περίπου 5 km/h μετά τα μεσάνυχτα. Πιθανότητα υετού 80%. Υετός κυρίως μεταξύ 10 και 20 mm.
 RSS Feed  http://www.meteokav.gr/weather/menu_chart.png

Μετεώγραμμα Καβάλας

Επεξηγήσεις για τις προγνώσεις μας

Πληροφορίες: Η πρόγνωση αυτή είναι αυτοματοποιημένη και βασίζεται σε δεδομένα που συλλέγονται αυτόματα από τον Ιδιωτικό Μετεωρολογικό Σταθμό της Καβάλας, καθώς επίσης κι από διάφορες πηγές (αριθμητικά μοντέλα καιρού, ραδιοβολήσεις, παρατηρήσεις σε ακτίνα περίπου 2.000 km κ.α.). Αφορά την πόλη της Καβάλας. Οι υπολογισμοί θερμοκρασίας και υγρασίας γίνονται με βάση το υψόμετρο του σταθμού (90 μ.) και μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το υψόμετρο σε άλλες περιοχές της πόλης. Η συλλογή και επεξεργασία των στοιχείων γίνεται κάθε 6 ώρες ακριβώς και η πρόγνωση δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα περίπου 35 λεπτά αργότερα μετά το πέρας της επεξεργασίας. Η απόδοσή της στα Ελληνικά γίνεται αυτόματα και τυχόν συντακτικά λάθη θα διορθώνονται το συντομότερο δυνατό.

*Υετός: Στερεό κατακρήμνισμα όπως, βροχή, χιόνι, χαλάζι κι όλα τα είδη αυτών. Μετράται σε mm (χιλιοστά). Ισοδύναμο μέτρησης: l/m² (λίτρα ανα τετραγωνικό μέτρο). Σε περίπτωση χιονιού, η αναφορά γίνεται στην υγρή μορφή αυτού (λιωμένο χιόνι - ισοδύναμο νερού).

*Δείκτης UV: Ο Δείκτης UV (Ultra-Violet=Υπέρ-Ιώδης) είναι ένα μέγεθος το οποίο καθιερώθηκε διεθνώς ως ένα απλό μέσο έκφρασης της επικινδυνότητας της ηλιακής υπεριώδους ακτινοβολίας. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, η τιμή του Δείκτη UV στην Ελλάδα μπορεί φτάσει μέχρι και 10 ή 11, τιμές που εκφράζουν εξαιρετικά δραστική ακτινοβολία και κατά συνέπεια την ανάγκη άμεσης προστασίας από τον ήλιο.

*Δείκτης Δυσφορίας(Humidex):

*Το Humidex είναι ένας δείκτης που χρησιμοποιείται από τους Μετεωρολόγους, για να περιγράψει πόσο ζεστό αισθάνεται τον καιρό ο μέσος άνθρωπος, συνδυάζοντας την επίδραση της ζέστης με την υγρασία. Για παράδειγμα, αν η θερμοκρασία είναι στους 30° C και το υπολογιζόμενο Humidex 40, αυτό καταδεικνύει πως την υγρή ζέστη (ζέστη + υγρασία) την αισθανόμαστε σαν "ξηρή" ζέστη 40° C.

*Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία του Καναδά, μια τιμή του δείκτη κοντά στο 30 προκαλεί "μερική δυσφορία ", μια τιμή κοντά στο 40 προκαλεί "μεγάλη δυσφορία" και πάνω από 45 χαρακτηρίζεται "επικίνδυνη". Οταν το humidex φτάσει το 54, η θερμοπληξία είναι πολύ πιθανή.

*Ο δείκτης αυτός χρησιμοποιείται ευρέως στα μετεωρολογικά δελτία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Πρόγραμμα Ενημερώσεων: 03:30 - 09:30 - 15:30 - 21:30 Τοπική Ώρα (GMT+3 κατα την θερινή ώρα, +2 κατα την χειμερινή ώρα)

WXSIM forecast formatting script by Saratoga-Weather.org. http://www.meteokav.gr/weather/images/wxmtico.gif