Σχετικά με τον Μετεωρολογικό Σταθμό

Ο Μετεωρολογικός Σταθμός είναι ένας Davis Vantage Pro2 6153 με ειδικό ανεμιστηράκι 24ωρης λειτουργίας για καλύτερη δυνατή ακρίβεια καταγραφής στις μετρήσεις θερμοκρασίας και υγρασίας. Τα δεδομένα συλλέγονται κάθε 2,5 δευτερόλεπτα και η ιστοσελίδα ενημερώνεται κάθε 5 με 10 δευτερόλεπτα. Η σελίδα και τα δεδομένα της συλλέγονται από τα λογισμικά Weather Display και Weatherlink. Ο Μετεωρολογικός Σταθμός αποτελείται από ένα Ανεμόμετρο, ένα Βροχόμετρο και έναν Αισθητήρα Θερμοκρασίας-Υγρασίας τοποθετημένο σε ειδικό μετεωρολογικό κλωβό. Μερικές φωτογραφίες από τον μετεωρολογικό σταθμό.

http://www.meteokav.gr/photos/tn_davis_console1.JPG

Ο παλιός μετεωρολογικός σταθμός La Crosse Technology WS2315 που κράτησε την ιστοσελίδα στον αέρα από τις 22 Δεκεμβρίου 2005 μέχρι τις 23 Ιουλίου 2011.

http://www.meteokav.gr/images/ws_all.jpg

WS1WS2

Σχετικά με την Webcam

Microsoft

Η Webcam κοιτάει Νότια της πόλης. Δείτε Εδώ τον Χάρτη!

http://www.meteokav.gr/tn_webcam_microsoft.JPG

Webcam: Logitech Quickcam Pro for Notebooks Software: Tincam

Σχετικά με τον Ανιχνευτή Boltek

To Boltek είναι ένα σύστημα ανίχνευσης της ηλεκτρικής δραστηριότητας με αρκετά καλή ακρίβεια ιδιαίτερα σε ΚΟΝΤΙΝΕΣ αποστάσεις (περιοχή Μακεδονίας-Θράκης, Νομός Καβάλας κτλ) σε σχέση με τον "ανιχνευτή μεγάλης εμβέλειας". Μπορεί να ανιχνεύσει πολύ καλά την κατεύθυνση απο την οποία έρχεται μία καταιγίδα αλλά η απόσταση και κατα συνέπεια η ακριβή της θέση μπορεί να απέχει αρκετά από το αληθινό αποτέλεσμα. Εξαρτάται απο αρκετούς παράγοντες ένας εκ των οποίων είναι η θέση και η περιοχή που βρίσκεται η κεραία. Στην περίπτωση της Καβάλας η οποία έχει αμφιθεατρική θέση, ο βόρειος ορίζοντας δεν είναι ιδανικός για λήψη των κυμάτων που "στέλνει" ένας κεραυνός, γι' αυτό τον λόγο οι καταιγίδες από τα βόρεια ίσως να μην απεικονίζονται πάντα σωστά. Επίσης η ένταση μίας καταιγίδας καθώς και η γενικότερη κατάσταση της ατμόσφαιρας εκείνη την χρονική στιγμή παίζουν καθοριστικό παράγοντα στο απότελεσμα που βγαίνει στους χάρτες. Μία δυνατή καταιγίδα με αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα μπορεί να ανιχνευθεί πολύ ευκολότερα από μία αντίστοιχη με μικρή δραστηριότητα. ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ηλεκτρική δραστηριότητα είναι τελείως ανεξάρτητη από την ένταση της βροχής που μπορεί να έχει μία καταιγίδα. Υπάρχουν περιπτώσεις που υπάρχει αυξημένη δραστηριότητα χωρίς τα ανάλογα φαινόμενα, και το αντίστροφο. Συνεπώς δεν μπορεί να βγει ασφαλές συμπέρασμα για την βιαιότητα των φαινομένων μονάχα από τον ανιχνευτή. Η σύγκριση με το τοπικό ραντάρ καιρού καθώς και τις δορυφορικές εικόνες είναι σχεδόν απαραίτητη για ένα καλό πόρισμα.


Θέση της κεραίας στην ταράτσα

http://www.meteokav.gr/photos/PCIBoardAntenna1.png

Model: Stormtracker PCI Software: NexStorm

Σχετικά με τον Ανιχνευτή Μεγάλης Εμβέλειας

Ο ανιχνευτής μεγάλης εμβέλειας αποτελεί ένα ερασιτεχνικό project το οποίο ξεκίνησε ο Daniel από το Βέλγιο και ο Frank Kooiman από την Ολλανδία. Βρίσκεται σε συνεχές πειραματικό στάδιο γι' αυτό το λόγο τα αποτελέσματα του δεν έχουν πάντα την σωστή ακρίβεια ιδιαίτερα σε κοντινές αποστάσεις. Οι σημαντικότεροι παράγοντες ειναι η ένταση και η απόσταση που λαμβάνει χώρα μία καταιγίδα καθώς και ο συγχρονισμός με τους σταθμούς συνεργασίας ο οποίος αποτελεί και την βασική ιδέα λειτουργίας του συστήματος.

Σχετικά με την πόλη της Καβάλας


Απόψη της πόλης το βράδυ

http://www.meteokav.gr/photos/keraunos-kav2009.jpg
Η καταιγίδα χτυπάει την πόλη - 25 Ιουνίου 2009

H Καβάλα είναι πρωτεύουσα του ομώνυμου Νομού και γεωγραφικά βρίσκεται στην Βόρειο Ανατολική Ελλάδα. Ο πληθυσμός του Δήμου της Καβάλας ανέρχεται σήμερα σε 85.000 κατοίκους. Η πόλη της Καβάλας είναι χτισμένη στους πρόποδες του όρους "Σύμβολο" και είναι η δεύτερη μεγάλη πόλη και λιμένας της Μακεδονίας καθώς επίσης και ένα από τα στρατηγικότερα λιμάνια της Βορείου Ελλάδας. Απέχει 680 χιλιόμετρα από την Αθήνα και 165 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη.

Σχετικά με τη ιστοσελίδα

Αυτή η σελίδα βασίζεται σε πρότυπο από CarterLake.org με μετατροπή σε κώδικα PHP από Saratoga-Weather.org.
Πολλές ευχαριστίες στον Kevin Reed του TNET Weather για την εργασία στα πρότυπα του Carterlake, και το σχεδιασμό για την κοινή διαχείριση της σελίδας σε κώδικα PHP.
Πολλές ευχαριστίες στον Mike Challis του Long Beach WA για την γεννήτρια κατασκευής γραφικών διεύθυνσης ανέμου, Εναλλάκτη Θεμάτων και τη βοήθεια μορφοποίησης αυτών των προτύπων με κώδικα CSS.
Πολλές ευχαριστίες στον Ken True του Saratoga-Weather.org για την απεικόνιση του πίνακα συνθηκών με κώδικα AJAX, του κεντρικού πίνακα και την ενσωμάτωση του TNET Weather common PHP site design για αυτήν τη σελίδα.

Ευχαριστίες στον Αθανάσιο Τσιουκανάρα του meteothes.gr για τα αρχεία ελέγχου της Ελληνικής μετάφρασης.

Το πρότυπο αρχικά βασίστηκε στο Designs by Haran.

Ατή η σελίδα συμμορφώνεται με το XHTML 1.0. Επαληθεύστε τα XHTML και CSS αυτής της σελίδας.