Πρόγνωση μοντέλου WXSIM για: Καβάλα
Εκδόθηκε από:Meteokav.gr
Ενημερώθηκε:Σάββατο, 25/03/2017 20:00
 
Απόψε

Πιθανότητα βροχής
Πιθανότητα βροχής
Κυριακή

Σχεδόν ηλιοφάνεια
Σχεδόν ηλιοφάνεια
Κυριακή
(νύχτα)
Πιθανότητα βροχής
Πιθανότητα βροχής
Δευτέρα

Πιθανότητα βροχής
Πιθανότητα βροχής
Δευτέρα
(νύχτα)
Μερικώς νεφελώδης
Μερικώς νεφελώδης
Τρίτη

Μερικώς νεφελώδης
Μερικώς νεφελώδης
Τρίτη
(νύχτα)
Αίθριος
Αίθριος
Τετάρτη

Ηλιοφάνεια
Ηλιοφάνεια
Τετάρτη
(νύχτα)
Αίθριος
Αίθριος
2 mm. 5 mm. <2 mm.
Ελάχ: 12° Μέγ: 20° Ελάχ: 10° Μέγ: 13° Ελάχ: 9° Μέγ: 16° Ελάχ: 9° Μέγ: 17° Ελάχ: 9°
                 
ΑΒΑ
άπνοια

Απνοια
ΝΝΔ
άπνοια→7
km/h
Πολύ ασθενής
ΑΒΑ
8
km/h
Πολύ ασθενής
ΑΒΑ→ΝΑ
8→3
km/h
Πολύ ασθενής
ΝΑ→ΒΒΑ
4
km/h
Σχεδόν άπνοια
ΔΒΔ→ΝΝΔ
5
km/h
Σχεδόν άπνοια
Β
3→8
km/h
Πολύ ασθενής
Β
12-24
km/h
Σχεδόν μέτριος
Β
8
km/h
Πολύ ασθενής
UV: 4
 Μεσαία 
UV: 5
 Μεσαία 
UV: 6
 Υψηλή 

Αναλυτική Πρόγνωση:

Απόψε
 
Μερικώς έως σχεδόν νεφελώδης το βράδυ, μεταβαλλόμενος σε αίθριο ή μερικώς νεφελώδη μετά τα μεσάνυχτα. Πιθανότητα βροχής το βράδυ, αργότερα μια μικρή πιθανότητα βροχής μετά τα μεσάνυχτα. Ελάχιστη 12°. Aνεμος ανατολικός-βορειοανατολικός σχεδόν άπνοια. Πιθανότητα υετού 30%. Υετός περίπου 2 mm.
Κυριακή
 
Ηλιοφάνεια το πρωί, μεταβαλλόμενος σε κυρίως ηλιοφάνεια το απόγευμα. Μέγιστη 20°. Δείκτης UV μέχρι 4. Aνεμος νότιος-νοτιοδυτικός σχεδόν άπνοια το πρωί, μεταβαλλόμενος σε 7 km/h το απόγευμα.
Κυριακή (νύχτα)
 
Μερικώς έως σχεδόν νεφελώδης το βράδυ, μεταβαλλόμενος σε νεφελώδη μετά τα μεσάνυχτα. Κατά τόπους ελαφρά ομίχλη. Πιθανότητα βροχής. Ελάχιστη 10°. Aνεμος ανατολικός-βορειοανατολικός περίπου 8 km/h. Πιθανότητα υετού 50%. Υετός περίπου 5 mm.
Δευτέρα
 
Νεφελώδης το πρωί, μεταβαλλόμενος σε σχεδόν νεφελώδη το απόγευμα. Ασθενής έως μέτρια ομίχλη το πρωί. Πιθανότητα βροχής. Μέγιστη 13°. Aνεμος ανατολικός-βορειοανατολικός περίπου 8 km/h το πρωί, στρεφόμενος σε νοτιοανατολικό περίπου 3 km/h το απόγευμα. Πιθανότητα υετού 30%. Υετός λιγότερος από 2 mm.
Δευτέρα (νύχτα)
 
Σχεδόν νεφελώδης το βράδυ, μεταβαλλόμενος σε εν μέρει νεφελώδη μετά τα μεσάνυχτα. Ελάχιστη 9°. Ανεμος νοτιοανατολικός περίπου 4 km/h το βράδυ, στρεφόμενος σε βόρειο-βορειοανατολικό μετά τα μεσάνυχτα.
Τρίτη
 
Ηλιοφάνεια το πρωί, μεταβαλλόμενος σε εν μέρει νεφελώδη το απόγευμα. Μέγιστη 16°. Δείκτης UV μέχρι 5. Aνεμος δυτικός-βορειοδυτικός περίπου 5 km/h το πρωί, στρεφόμενος σε νότιο-νοτιοδυτικό το απόγευμα.
Τρίτη (νύχτα)
 
Αίθριος το βράδυ, μεταβαλλόμενος σε καθαρό μετά τα μεσάνυχτα. Ελάχιστη 9°. Aνεμος βόρειος περίπου 3 km/h το βράδυ, μεταβαλλόμενος σε 8 km/h μετά τα μεσάνυχτα.
Τετάρτη
 
Ηλιοφάνεια. Μέγιστη 17°. Δείκτης UV μέχρι 6. Aνεμος βόρειος περίπου 12 km/h, με ριπές έως 24 km/h.
Τετάρτη (νύχτα)
 
Αίθριος. Ελάχιστη 9°. Aνεμος βόρειος περίπου 8 km/h.
Πέμπτη
 
Ηλιοφάνεια. Μέγιστη 18°. Δείκτης UV μέχρι 6. Ανεμος βορειοανατολικός περίπου 4 km/h.
Πέμπτη (νύχτα)
 
Αίθριος. Ελάχιστη 10°. Ανεμος βορειοανατολικός περίπου 6 km/h.
 RSS Feed  http://www.meteokav.gr/weather/menu_chart.png

Μετεώγραμμα Καβάλας

Επεξηγήσεις για τις προγνώσεις μας

Πληροφορίες: Η πρόγνωση αυτή είναι αυτοματοποιημένη και βασίζεται σε δεδομένα που συλλέγονται αυτόματα από τον Ιδιωτικό Μετεωρολογικό Σταθμό της Καβάλας, καθώς επίσης κι από διάφορες πηγές (αριθμητικά μοντέλα καιρού, ραδιοβολήσεις, παρατηρήσεις σε ακτίνα περίπου 2.000 km κ.α.). Αφορά την πόλη της Καβάλας. Οι υπολογισμοί θερμοκρασίας και υγρασίας γίνονται με βάση το υψόμετρο του σταθμού (90 μ.) και μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το υψόμετρο σε άλλες περιοχές της πόλης. Η συλλογή και επεξεργασία των στοιχείων γίνεται κάθε 6 ώρες ακριβώς και η πρόγνωση δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα περίπου 35 λεπτά αργότερα μετά το πέρας της επεξεργασίας. Η απόδοσή της στα Ελληνικά γίνεται αυτόματα και τυχόν συντακτικά λάθη θα διορθώνονται το συντομότερο δυνατό.

*Υετός: Στερεό κατακρήμνισμα όπως, βροχή, χιόνι, χαλάζι κι όλα τα είδη αυτών. Μετράται σε mm (χιλιοστά). Ισοδύναμο μέτρησης: l/m² (λίτρα ανα τετραγωνικό μέτρο). Σε περίπτωση χιονιού, η αναφορά γίνεται στην υγρή μορφή αυτού (λιωμένο χιόνι - ισοδύναμο νερού).

*Δείκτης UV: Ο Δείκτης UV (Ultra-Violet=Υπέρ-Ιώδης) είναι ένα μέγεθος το οποίο καθιερώθηκε διεθνώς ως ένα απλό μέσο έκφρασης της επικινδυνότητας της ηλιακής υπεριώδους ακτινοβολίας. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, η τιμή του Δείκτη UV στην Ελλάδα μπορεί φτάσει μέχρι και 10 ή 11, τιμές που εκφράζουν εξαιρετικά δραστική ακτινοβολία και κατά συνέπεια την ανάγκη άμεσης προστασίας από τον ήλιο.

*Δείκτης Δυσφορίας(Humidex):

*Το Humidex είναι ένας δείκτης που χρησιμοποιείται από τους Μετεωρολόγους, για να περιγράψει πόσο ζεστό αισθάνεται τον καιρό ο μέσος άνθρωπος, συνδυάζοντας την επίδραση της ζέστης με την υγρασία. Για παράδειγμα, αν η θερμοκρασία είναι στους 30° C και το υπολογιζόμενο Humidex 40, αυτό καταδεικνύει πως την υγρή ζέστη (ζέστη + υγρασία) την αισθανόμαστε σαν "ξηρή" ζέστη 40° C.

*Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία του Καναδά, μια τιμή του δείκτη κοντά στο 30 προκαλεί "μερική δυσφορία ", μια τιμή κοντά στο 40 προκαλεί "μεγάλη δυσφορία" και πάνω από 45 χαρακτηρίζεται "επικίνδυνη". Οταν το humidex φτάσει το 54, η θερμοπληξία είναι πολύ πιθανή.

*Ο δείκτης αυτός χρησιμοποιείται ευρέως στα μετεωρολογικά δελτία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Πρόγραμμα Ενημερώσεων: 03:30 - 09:30 - 15:30 - 21:30 Τοπική Ώρα (GMT+3 κατα την θερινή ώρα, +2 κατα την χειμερινή ώρα)

WXSIM forecast formatting script by Saratoga-Weather.org. http://www.meteokav.gr/weather/images/wxmtico.gif