Πρόγνωση μοντέλου WXSIM για: Βουνοχώρι Καβάλας
Εκδόθηκε από: Meteokav.gr
Ενημερώθηκε: Δευτέρα, 11/12/2017 09:00
 
Σήμερα

Ηλιοφάνεια
Ηλιοφάνεια
Απόψε

Αίθριος
Αίθριος
Τρίτη

Ηλιοφάνεια
Ηλιοφάνεια
Τρίτη
(νύχτα)
Αίθριος
Αίθριος
Τετάρτη

Μερικώς νεφελώδης
Μερικώς νεφελώδης
Τετάρτη
(νύχτα)
Κυρίως νεφελώδης
Κυρίως νεφελώδης
Πέμπτη

Μερικώς νεφελώδης
Μερικώς νεφελώδης
Πέμπτη
(νύχτα)
Αίθριος
Αίθριος
Παρασκευή

Σχεδόν ηλιοφάνεια
Σχεδόν ηλιοφάνεια
Μέγ: 10° Ελάχ: 1° Μέγ: 11° Ελάχ: 2° Μέγ: 11° Ελάχ: 4° Μέγ: 11° Ελάχ: 1° Μέγ: 10°
                 
ΒΒΔ→ΔΝΔ
άπνοια

Απνοια
Β
4
km/h
Σχεδόν άπνοια
ΒΒΔ→ΔΝΔ
4
km/h
Σχεδόν άπνοια
ΒΔ
4
km/h
Σχεδόν άπνοια
ΒΔ→ΔΝΔ
3
km/h
Σχεδόν άπνοια
ΒΒΔ
άπνοια

Απνοια
ΒΒΔ→ΔΝΔ
4
km/h
Σχεδόν άπνοια
ΒΒΑ
3
km/h
Σχεδόν άπνοια
ΒΒΑ→ΝΝΑ
άπνοια

Απνοια

Αναλυτική Πρόγνωση:

Σήμερα
 
Ηλιοφάνεια. Μέγιστη 10°. Aνεμος βόρειος-βορειοδυτικός σχεδόν άπνοια το πρωί, στρεφόμενος σε δυτικό-νοτιοδυτικό το απόγευμα.
Απόψε
 
Αίθριος. Ελάχιστη 1°. Aνεμος βόρειος περίπου 4 km/h.
Τρίτη
 
Ηλιοφάνεια. Μέγιστη 11°. Aνεμος βόρειος-βορειοδυτικός περίπου 4 km/h το πρωί, στρεφόμενος σε δυτικό-νοτιοδυτικό το απόγευμα.
Τρίτη (νύχτα)
 
Αίθριος. Ελάχιστη 2°. Ανεμος βορειοδυτικός περίπου 4 km/h.
Τετάρτη
 
Κυρίως ηλιοφάνεια το πρωί, μεταβαλλόμενος σε εν μέρει νεφελώδη το απόγευμα. Μέγιστη 11°. Ανεμος βορειοδυτικός περίπου 3 km/h το πρωί, στρεφόμενος σε δυτικό-νοτιοδυτικό το απόγευμα.
Τετάρτη (νύχτα)
 
Μερικώς έως σχεδόν νεφελώδης το βράδυ, μεταβαλλόμενος σε σχεδόν νεφελώδη προς νεφελώδη μετά τα μεσάνυχτα. Ελάχιστη 4°. Aνεμος βόρειος-βορειοδυτικός σχεδόν άπνοια.
Πέμπτη
 
Μερικώς νεφελώδης το πρωί, μεταβαλλόμενος σε ηλιοφάνεια το απόγευμα. Μέγιστη 11°. Aνεμος βόρειος-βορειοδυτικός περίπου 4 km/h το πρωί, στρεφόμενος σε δυτικό-νοτιοδυτικό το απόγευμα.
Πέμπτη (νύχτα)
 
Αίθριος. Ελάχιστη 1°. Aνεμος βόρειος-βορειοανατολικός περίπου 3 km/h.
Παρασκευή
 
Ηλιοφάνεια το πρωί, μεταβαλλόμενος σε κυρίως ηλιοφάνεια το απόγευμα. Μέγιστη 10°. Aνεμος βόρειος-βορειοανατολικός σχεδόν άπνοια το πρωί, στρεφόμενος σε νότιο-νοτιοανατολικό το απόγευμα.
Παρασκευή (νύχτα)
 
Μερικώς νεφελώδης. Ελάχιστη 3°. Aνεμος βόρειος-βορειοανατολικός περίπου 5 km/h.
Σάββατο
 
Μερικώς νεφελώδης. Μέγιστη 10°. Aνεμος βόρειος-βορειοανατολικός περίπου 3 km/h το πρωί, στρεφόμενος σε νότιο-νοτιοανατολικό το απόγευμα.
Σάββατο (νύχτα)
 
Σχεδόν νεφελώδης προς νεφελώδη το βράδυ, μεταβαλλόμενος σε πλήρη νεφοκάλυψη μετά τα μεσάνυχτα. Κατά τόπους ελαφρά ομίχλη μετά τα μεσάνυχτα. Μικρή πιθανότητα βροχής το βράδυ, μετά χιονόνερου πιθανόν μετά τα μεσάνυχτα. Ελάχιστη 3°. Aνεμος ανατολικός περίπου 4 km/h το βράδυ, στρεφόμενος σε νότιο-νοτιοανατολικό μετά τα μεσάνυχτα. Πιθανότητα υετού 70%. Υετός (ισοδύναμο υγρού) σχεδόν περίπου 10 mm. Δεν αναμένεται χιονόστρωση. Ελάχιστο ύψος χιονιού 750 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας.
 RSS Feed  http://www.meteokav.gr/weather/menu_chart.png

Μετεώγραμμα Βουνοχωρίου

Επεξηγήσεις για τις προγνώσεις μας

Πληροφορίες: Η πρόγνωση αυτή είναι αυτοματοποιημένη και βασίζεται σε δεδομένα που συλλέγονται αυτόματα από τον Ιδιωτικό Μετεωρολογικό Σταθμό στο Βουνοχώρι Καβάλας, καθώς επίσης κι από διάφορες πηγές (αριθμητικά μοντέλα καιρού, ραδιοβολήσεις, παρατηρήσεις σε ακτίνα περίπου 2.000 km κ.α.). Αφορά το χωριό του Βουνοχωρίου καθώς και την γύρω ορεινή περιοχή. Οι υπολογισμοί θερμοκρασίας και υγρασίας γίνονται με βάση το υψόμετρο του σταθμού (830 μέτρα) και μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το υψόμετρο σε άλλες κοντινές ορεινές περιοχές. Η συλλογή και επεξεργασία των στοιχείων γίνεται κάθε 6 ώρες ακριβώς και η πρόγνωση δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα περίπου 35 λεπτά αργότερα μετά το πέρας της επεξεργασίας. Η απόδοσή της στα Ελληνικά γίνεται αυτόματα και τυχόν συντακτικά λάθη θα διορθώνονται το συντομότερο δυνατό.

*Υετός: Στερεό κατακρήμνισμα όπως, βροχή, χιόνι, χαλάζι κι όλα τα είδη αυτών. Μετράται σε mm (χιλιοστά). Ισοδύναμο μέτρησης: l/m² (λίτρα ανα τετραγωνικό μέτρο). Σε περίπτωση χιονιού, η αναφορά γίνεται στην υγρή μορφή αυτού (λιωμένο χιόνι - ισοδύναμο νερού).

*Δείκτης UV: Ο Δείκτης UV (Ultra-Violet=Υπέρ-Ιώδης) είναι ένα μέγεθος το οποίο καθιερώθηκε διεθνώς ως ένα απλό μέσο έκφρασης της επικινδυνότητας της ηλιακής υπεριώδους ακτινοβολίας. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, η τιμή του Δείκτη UV στην Ελλάδα μπορεί φτάσει μέχρι και 10 ή 11, τιμές που εκφράζουν εξαιρετικά δραστική ακτινοβολία και κατά συνέπεια την ανάγκη άμεσης προστασίας από τον ήλιο.

*Δείκτης Δυσφορίας(Humidex):

*Το Humidex είναι ένας δείκτης που χρησιμοποιείται από τους Μετεωρολόγους, για να περιγράψει πόσο ζεστό αισθάνεται τον καιρό ο μέσος άνθρωπος, συνδυάζοντας την επίδραση της ζέστης με την υγρασία. Για παράδειγμα, αν η θερμοκρασία είναι στους 30° C και το υπολογιζόμενο Humidex 40, αυτό καταδεικνύει πως την υγρή ζέστη (ζέστη + υγρασία) την αισθανόμαστε σαν "ξηρή" ζέστη 40° C.

*Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία του Καναδά, μια τιμή του δείκτη κοντά στο 30 προκαλεί "μερική δυσφορία ", μια τιμή κοντά στο 40 προκαλεί "μεγάλη δυσφορία" και πάνω από 45 χαρακτηρίζεται "επικίνδυνη". Οταν το humidex φτάσει το 54, η θερμοπληξία είναι πολύ πιθανή.

*Ο δείκτης αυτός χρησιμοποιείται ευρέως στα μετεωρολογικά δελτία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Πρόγραμμα Ενημερώσεων: 03:30 - 09:30 Τοπική Ώρα (GMT+3 κατα την θερινή ώρα, +2 κατα την χειμερινή ώρα)

WXSIM forecast formatting script by Saratoga-Weather.org. http://www.meteokav.gr/weather/images/wxmtico.gif