Πρόγνωση μοντέλου WXSIM για: Βουνοχώρι Καβάλας
Εκδόθηκε από: Meteokav.gr
Ενημερώθηκε: Δευτέρα, 19/02/2018 09:00
 
Σήμερα

Χιονόνερο
Χιονόνερο
Απόψε

Ομίχλη αργότερα
Ομίχλη αργότερα
Τρίτη

Πρωινή ομίχλη
Πρωινή ομίχλη
Τρίτη
(νύχτα)
Χιόνι
Χιόνι
Τετάρτη

Χιονόνερο
Χιονόνερο
Τετάρτη
(νύχτα)
Χιονόνερο
Χιονόνερο
Πέμπτη

Χιονόνερο
Χιονόνερο
Πέμπτη
(νύχτα)
Κυρίως νεφελώδης
Κυρίως νεφελώδης
Παρασκευή

Κυρίως νεφελώδης
Κυρίως νεφελώδης
<2 mm. <2 mm. <2 mm. <2 mm. 2 mm. <2 mm. <5 mm. <2 mm. <2 mm.
Μέγ: 7° Ελάχ: 2° Μέγ: 6° Ελάχ: 1° Μέγ: 4° Ελάχ: 1° Μέγ: 6° Ελάχ: 2° Μέγ: 9°
                 
ΒΑ→ΑΝΑ
6
km/h
Πολύ ασθενής
ΑΝΑ
8
km/h
Πολύ ασθενής
ΒΑ
10-26
km/h
Σχεδόν μέτριος
ΒΑ
9
km/h
Πολύ ασθενής
ΒΑ
8
km/h
Πολύ ασθενής
ΑΒΑ
8
km/h
Πολύ ασθενής
ΑΒΑ
8
km/h
Πολύ ασθενής
ΑΒΑ
6
km/h
Πολύ ασθενής
ΑΒΑ→ΝΑ
5
km/h
Σχεδόν άπνοια

Αναλυτική Πρόγνωση:

Σήμερα
 
Σχεδόν νεφελώδης προς νεφελώδη. Μικρή πιθανότητα βροχής το πρωί, αργότερα μια μικρή πιθανότητα χιονόνερου το απόγευμα. Μέγιστη 7°. Ανεμος βορειοανατολικός περίπου 6 km/h το πρωί, στρεφόμενος σε ανατολικό-νοτιοανατολικό το απόγευμα. Πιθανότητα υετού 20%. Υετός (ισοδύναμο υγρού) σχεδόν λιγότερο από 2 mm. Δεν αναμένεται χιονόστρωση. Μέγιστο ύψος χιονιού 1550 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας.
Απόψε
 
Σχεδόν νεφελώδης προς νεφελώδη το βράδυ, μεταβαλλόμενος σε σχεδόν νεφελώδη μετά τα μεσάνυχτα. Κατά τόπους ελαφρά ομίχλη μετά τα μεσάνυχτα. Μικρή πιθανότητα βροχής. Ελάχιστη 2°. Aνεμος ανατολικός-νοτιοανατολικός περίπου 8 km/h. Πιθανότητα υετού λιγότερο από 20%. Υετός λιγότερος από 2 mm. Ελάχιστο ύψος χιονιού 1100 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας.
Τρίτη
 
Σχεδόν νεφελώδης. Κατά τόπους ελαφρά ομίχλη το πρωί. Μικρή πιθανότητα βροχής. Μέγιστη 6°. Ανεμος βορειοανατολικός περίπου 10 km/h, με ριπές έως 26 km/h. Πιθανότητα υετού λιγότερο από 20%. Υετός λιγότερος από 2 mm. Μέγιστο ύψος χιονιού 1150 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας.
Τρίτη (νύχτα)
 
Μερικώς έως σχεδόν νεφελώδης το βράδυ, μεταβαλλόμενος σε σχεδόν νεφελώδη μετά τα μεσάνυχτα. Μικρή πιθανότητα χιόνι μετά τα μεσάνυχτα. Ελάχιστη 1°. Ανεμος βορειοανατολικός περίπου 9 km/h. Πιθανότητα υετού λιγότερο από 20%. Υετός (ισοδύναμο υγρού) σχεδόν λιγότερο από 2 mm. Αναμένεται λίγη ως καθόλου χιονόστρωση. Ελάχιστο ύψος χιονιού 750 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας.
Τετάρτη
 
Νεφελώδης το πρωί, μεταβαλλόμενος σε πλήρη νεφοκάλυψη το απόγευμα. Μικρή πιθανότητα χιονόνερου το πρωί, αργότερα πιθανότητα χιονόνερου το απόγευμα. Μέγιστη 4°. Ανεμος βορειοανατολικός περίπου 8 km/h. Πιθανότητα υετού 50%. Υετός (ισοδύναμο υγρού) σχεδόν περίπου 2 mm. Δεν αναμένεται χιονόστρωση. Μέγιστο ύψος χιονιού 1200 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας.
Τετάρτη (νύχτα)
 
Νεφελώδης το βράδυ, μεταβαλλόμενος σε σχεδόν νεφελώδη μετά τα μεσάνυχτα. Μικρή πιθανότητα χιονόνερου. Ελάχιστη 1°. Aνεμος ανατολικός-βορειοανατολικός περίπου 8 km/h. Πιθανότητα υετού λιγότερο από 20%. Υετός (ισοδύναμο υγρού) σχεδόν λιγότερο από 2 mm. Δεν αναμένεται χιονόστρωση. Ελάχιστο ύψος χιονιού 850 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας.
Πέμπτη
 
Σχεδόν νεφελώδης το πρωί, μεταβαλλόμενος σε νεφελώδη το απόγευμα. Πιθανότητα χιονόνερου. Μέγιστη 6°. Aνεμος ανατολικός-βορειοανατολικός περίπου 8 km/h. Πιθανότητα υετού 50%. Υετός (ισοδύναμο υγρού) σχεδόν μεταξύ 2 και 5 mm. Δεν αναμένεται χιονόστρωση. Μέγιστο ύψος χιονιού 1600 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας.
Πέμπτη (νύχτα)
 
Σχεδόν νεφελώδης προς νεφελώδη το βράδυ, μεταβαλλόμενος σε σχεδόν νεφελώδη μετά τα μεσάνυχτα. Μικρή πιθανότητα βροχής. Ελάχιστη 2°. Aνεμος ανατολικός-βορειοανατολικός περίπου 6 km/h. Πιθανότητα υετού λιγότερο από 20%. Υετός λιγότερος από 2 mm. Ελάχιστο ύψος χιονιού 1350 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας.
Παρασκευή
 
Μερικώς έως σχεδόν νεφελώδης το πρωί, μεταβαλλόμενος σε σχεδόν νεφελώδη το απόγευμα. Μικρή πιθανότητα βροχής. Μέγιστη 9°. Aνεμος ανατολικός-βορειοανατολικός περίπου 5 km/h το πρωί, στρεφόμενος σε νοτιοανατολικό το απόγευμα. Πιθανότητα υετού λιγότερο από 20%. Υετός λιγότερος από 2 mm. Μέγιστο ύψος χιονιού 1850 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας.
Παρασκευή (νύχτα)
 
Σχεδόν νεφελώδης το βράδυ, μεταβαλλόμενος σε νεφελώδη μετά τα μεσάνυχτα. Μικρή πιθανότητα βροχής το βράδυ, αργότερα μια μικρή πιθανότητα χιονόνερου μετά τα μεσάνυχτα. Ελάχιστη 3°. Aνεμος ανατολικός-βορειοανατολικός περίπου 3 km/h. Πιθανότητα υετού 20%. Υετός (ισοδύναμο υγρού) σχεδόν λιγότερο από 2 mm. Δεν αναμένεται χιονόστρωση. Ελάχιστο ύψος χιονιού 900 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας.
Σάββατο
 
Σχεδόν νεφελώδης προς νεφελώδη το πρωί, μεταβαλλόμενος σε εν μέρει έως κυρίως ηλιοφάνεια το απόγευμα. Πιθανότητα χιονόνερου το πρωί, αργότερα μια μικρή πιθανότητα βροχής το απόγευμα. Μέγιστη 9°. Ανεμος νοτιοδυτικός περίπου 5 km/h το πρωί, μεταβαλλόμενος σε 12 km/h, με ριπές έως 24 km/h, το απόγευμα. Πιθανότητα υετού 50%. Υετός (ισοδύναμο υγρού) σχεδόν μεταξύ 2 και 5 mm. Δεν αναμένεται χιονόστρωση. Μέγιστο ύψος χιονιού 1650 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας.
Σάββατο (νύχτα)
 
Αίθριος το βράδυ, μεταβαλλόμενος σε εν μέρει ως σχεδόν νεφελώδη μετά τα μεσάνυχτα. Μικρή πιθανότητα βροχής μετά τα μεσάνυχτα. Ελάχιστη 3°. Aνεμος βόρειος περίπου 7 km/h το βράδυ, στρεφόμενος σε ανατολικό-βορειοανατολικό μετά τα μεσάνυχτα. Πιθανότητα υετού λιγότερο από 20%. Υετός λιγότερος από 2 mm. Ελάχιστο ύψος χιονιού 950 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας.
 RSS Feed  http://www.meteokav.gr/weather/menu_chart.png

Μετεώγραμμα Βουνοχωρίου

Επεξηγήσεις για τις προγνώσεις μας

Πληροφορίες: Η πρόγνωση αυτή είναι αυτοματοποιημένη και βασίζεται σε δεδομένα που συλλέγονται αυτόματα από τον Ιδιωτικό Μετεωρολογικό Σταθμό στο Βουνοχώρι Καβάλας, καθώς επίσης κι από διάφορες πηγές (αριθμητικά μοντέλα καιρού, ραδιοβολήσεις, παρατηρήσεις σε ακτίνα περίπου 2.000 km κ.α.). Αφορά το χωριό του Βουνοχωρίου καθώς και την γύρω ορεινή περιοχή. Οι υπολογισμοί θερμοκρασίας και υγρασίας γίνονται με βάση το υψόμετρο του σταθμού (830 μέτρα) και μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το υψόμετρο σε άλλες κοντινές ορεινές περιοχές. Η συλλογή και επεξεργασία των στοιχείων γίνεται κάθε 6 ώρες ακριβώς και η πρόγνωση δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα περίπου 35 λεπτά αργότερα μετά το πέρας της επεξεργασίας. Η απόδοσή της στα Ελληνικά γίνεται αυτόματα και τυχόν συντακτικά λάθη θα διορθώνονται το συντομότερο δυνατό.

*Υετός: Στερεό κατακρήμνισμα όπως, βροχή, χιόνι, χαλάζι κι όλα τα είδη αυτών. Μετράται σε mm (χιλιοστά). Ισοδύναμο μέτρησης: l/m² (λίτρα ανα τετραγωνικό μέτρο). Σε περίπτωση χιονιού, η αναφορά γίνεται στην υγρή μορφή αυτού (λιωμένο χιόνι - ισοδύναμο νερού).

*Δείκτης UV: Ο Δείκτης UV (Ultra-Violet=Υπέρ-Ιώδης) είναι ένα μέγεθος το οποίο καθιερώθηκε διεθνώς ως ένα απλό μέσο έκφρασης της επικινδυνότητας της ηλιακής υπεριώδους ακτινοβολίας. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, η τιμή του Δείκτη UV στην Ελλάδα μπορεί φτάσει μέχρι και 10 ή 11, τιμές που εκφράζουν εξαιρετικά δραστική ακτινοβολία και κατά συνέπεια την ανάγκη άμεσης προστασίας από τον ήλιο.

*Δείκτης Δυσφορίας(Humidex):

*Το Humidex είναι ένας δείκτης που χρησιμοποιείται από τους Μετεωρολόγους, για να περιγράψει πόσο ζεστό αισθάνεται τον καιρό ο μέσος άνθρωπος, συνδυάζοντας την επίδραση της ζέστης με την υγρασία. Για παράδειγμα, αν η θερμοκρασία είναι στους 30° C και το υπολογιζόμενο Humidex 40, αυτό καταδεικνύει πως την υγρή ζέστη (ζέστη + υγρασία) την αισθανόμαστε σαν "ξηρή" ζέστη 40° C.

*Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία του Καναδά, μια τιμή του δείκτη κοντά στο 30 προκαλεί "μερική δυσφορία ", μια τιμή κοντά στο 40 προκαλεί "μεγάλη δυσφορία" και πάνω από 45 χαρακτηρίζεται "επικίνδυνη". Οταν το humidex φτάσει το 54, η θερμοπληξία είναι πολύ πιθανή.

*Ο δείκτης αυτός χρησιμοποιείται ευρέως στα μετεωρολογικά δελτία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Πρόγραμμα Ενημερώσεων: 03:30 - 09:30 Τοπική Ώρα (GMT+3 κατα την θερινή ώρα, +2 κατα την χειμερινή ώρα)

WXSIM forecast formatting script by Saratoga-Weather.org. http://www.meteokav.gr/weather/images/wxmtico.gif