Πρόγνωση μοντέλου WXSIM για: Βουνοχώρι Καβάλας
Εκδόθηκε από: Meteokav.gr
Ενημερώθηκε: Σάββατο, 25/03/2017 09:00
 
Σήμερα

Σχεδόν ηλιοφάνεια
Σχεδόν ηλιοφάνεια
Απόψε

Καταιγίδα
Καταιγίδα
Κυριακή

Σχεδόν ηλιοφάνεια
Σχεδόν ηλιοφάνεια
Κυριακή
(νύχτα)
Καταιγίδα
Καταιγίδα
Δευτέρα

Καταιγίδα
Καταιγίδα
Δευτέρα
(νύχτα)
Καταιγίδα
Καταιγίδα
Τρίτη

Πρωινή ομίχλη
Πρωινή ομίχλη
Τρίτη
(νύχτα)
Ομίχλη αργότερα
Ομίχλη αργότερα
Τετάρτη

Πρωινή ομίχλη
Πρωινή ομίχλη
<2 mm. 5 mm. <2 mm. 7 mm. <2 mm. <2 mm.
Μέγ: 19° Ελάχ: 8° Μέγ: 16° Ελάχ: 9° Μέγ: 11° Ελάχ: 6° Μέγ: 11° Ελάχ: 4° Μέγ: 12°
                 
Ν
5
km/h
Σχεδόν άπνοια
Α
άπνοια

Απνοια
ΝΝΔ
5
km/h
Σχεδόν άπνοια
ΑΒΑ
5
km/h
Σχεδόν άπνοια
ΒΒΑ→ΑΝΑ
5
km/h
Σχεδόν άπνοια
ΑΝΑ→ΒΑ
5
km/h
Σχεδόν άπνοια
ΑΒΑ
5
km/h
Σχεδόν άπνοια
ΒΑ
5
km/h
Σχεδόν άπνοια
ΒΑ
7-24
km/h
Σχεδόν μέτριος
UV: 5
 Μεσαία 
UV: 4
 Μεσαία 
UV: 5
 Μεσαία 
UV: 6
 Υψηλή 

Αναλυτική Πρόγνωση:

Σήμερα
 
Μερικώς έως κυρίως ηλιοφάνεια. Μικρή πιθανότητα βροχής το απόγευμα. Μέγιστη 19°. Δείκτης UV μέχρι 5. Aνεμος νότιος περίπου 5 km/h. Πιθανότητα υετού λιγότερο από 20%. Υετός λιγότερος από 2 mm.
Απόψε
 
Μερικώς νεφελώδης το βράδυ, μεταβαλλόμενος σε αίθριο ή μερικώς νεφελώδη μετά τα μεσάνυχτα. Κατά τόπους ελαφρά ομίχλη μετά τα μεσάνυχτα. Πιθανότητα βροχής το βράδυ, αργότερα μια μικρή πιθανότητα βροχής μετά τα μεσάνυχτα. Πιθανότητα για διάσπαρτες μπόρες. Ελάχιστη 8°. Aνεμος ανατολικός σχεδόν άπνοια. Πιθανότητα υετού 50%. Υετός περίπου 5 mm. Ελάχιστο ύψος χιονιού 2400 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας.
Κυριακή
 
Ηλιοφάνεια το πρωί, μεταβαλλόμενος σε εν μέρει έως κυρίως ηλιοφάνεια το απόγευμα. Μικρή πιθανότητα βροχής το απόγευμα. Μέγιστη 16°. Δείκτης UV μέχρι 4. Aνεμος νότιος-νοτιοδυτικός περίπου 5 km/h. Πιθανότητα υετού 20%. Υετός λιγότερος από 2 mm.
Κυριακή (νύχτα)
 
Μερικώς έως σχεδόν νεφελώδης το βράδυ, μεταβαλλόμενος σε νεφελώδη μετά τα μεσάνυχτα. Κατά τόπους ελαφρά ομίχλη το βράδυ, μετά ελαφρά έως μέτρια ομίχλη μετά τα μεσάνυχτα. Βροχή πιθανόν. Καταιγίδες very πιθανόν, μερικές έντονες. Ελάχιστη 9°. Aνεμος ανατολικός-βορειοανατολικός περίπου 5 km/h. Πιθανότητα υετού 60%. Υετός κυρίως μεταξύ 5 και 10 mm. Ελάχιστο ύψος χιονιού 2100 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας.
Δευτέρα
 
Νεφελώδης το πρωί, μεταβαλλόμενος σε σχεδόν νεφελώδη προς νεφελώδη το απόγευμα. Κατά τόπους ελαφρά ομίχλη το πρωί. Πιθανότητα βροχής το πρωί, αργότερα μια μικρή πιθανότητα βροχής το απόγευμα. Διάσπαρτες μπόρες πιθανόν, μερικές ίσως έντονες. Μέγιστη 11°. Aνεμος βόρειος-βορειοανατολικός περίπου 5 km/h το πρωί, στρεφόμενος σε ανατολικό-νοτιοανατολικό το απόγευμα. Πιθανότητα υετού 40%. Υετός λιγότερος από 2 mm. Μέγιστο ύψος χιονιού 2300 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας.
Δευτέρα (νύχτα)
 
Μερικώς έως σχεδόν νεφελώδης το βράδυ, μεταβαλλόμενος σε εν μέρει νεφελώδη μετά τα μεσάνυχτα. Κατά τόπους ελαφρά ομίχλη μετά τα μεσάνυχτα. Μικρή πιθανότητα βροχής. Πιθανότητα για διάσπαρτες μπόρες. Ελάχιστη 6°. Aνεμος ανατολικός-νοτιοανατολικός περίπου 5 km/h το βράδυ, στρεφόμενος σε βορειοανατολικό μετά τα μεσάνυχτα. Πιθανότητα υετού λιγότερο από 20%. Υετός λιγότερος από 2 mm. Ελάχιστο ύψος χιονιού 1100 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας.
Τρίτη
 
Ηλιοφάνεια. Κατά τόπους ελαφρά ομίχλη το πρωί. Μέγιστη 11°. Δείκτης UV μέχρι 5. Aνεμος ανατολικός-βορειοανατολικός περίπου 5 km/h.
Τρίτη (νύχτα)
 
Αίθριος. Κατά τόπους ελαφρά ομίχλη μετά τα μεσάνυχτα. Ελάχιστη 4°. Ανεμος βορειοανατολικός περίπου 5 km/h.
Τετάρτη
 
Ηλιοφάνεια. Κατά τόπους ελαφρά ομίχλη το πρωί. Μέγιστη 12°. Δείκτης UV μέχρι 6. Ανεμος βορειοανατολικός περίπου 7 km/h, με ριπές έως 24 km/h.
Τετάρτη (νύχτα)
 
Αίθριος. Ελάχιστη 4°. Aνεμος βόρειος-βορειοανατολικός περίπου 7 km/h.
Πέμπτη
 
Ηλιοφάνεια. Μέγιστη 14°. Δείκτης UV μέχρι 6. Aνεμος ανατολικός-βορειοανατολικός περίπου 7 km/h.
Πέμπτη (νύχτα)
 
Αίθριος. Ελάχιστη 5°. Aνεμος βόρειος-βορειοανατολικός περίπου 9 km/h.
 RSS Feed  http://www.meteokav.gr/weather/menu_chart.png

Μετεώγραμμα Βουνοχωρίου

Επεξηγήσεις για τις προγνώσεις μας

Πληροφορίες: Η πρόγνωση αυτή είναι αυτοματοποιημένη και βασίζεται σε δεδομένα που συλλέγονται αυτόματα από τον Ιδιωτικό Μετεωρολογικό Σταθμό στο Βουνοχώρι Καβάλας, καθώς επίσης κι από διάφορες πηγές (αριθμητικά μοντέλα καιρού, ραδιοβολήσεις, παρατηρήσεις σε ακτίνα περίπου 2.000 km κ.α.). Αφορά το χωριό του Βουνοχωρίου καθώς και την γύρω ορεινή περιοχή. Οι υπολογισμοί θερμοκρασίας και υγρασίας γίνονται με βάση το υψόμετρο του σταθμού (830 μέτρα) και μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το υψόμετρο σε άλλες κοντινές ορεινές περιοχές. Η συλλογή και επεξεργασία των στοιχείων γίνεται κάθε 6 ώρες ακριβώς και η πρόγνωση δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα περίπου 35 λεπτά αργότερα μετά το πέρας της επεξεργασίας. Η απόδοσή της στα Ελληνικά γίνεται αυτόματα και τυχόν συντακτικά λάθη θα διορθώνονται το συντομότερο δυνατό.

*Υετός: Στερεό κατακρήμνισμα όπως, βροχή, χιόνι, χαλάζι κι όλα τα είδη αυτών. Μετράται σε mm (χιλιοστά). Ισοδύναμο μέτρησης: l/m² (λίτρα ανα τετραγωνικό μέτρο). Σε περίπτωση χιονιού, η αναφορά γίνεται στην υγρή μορφή αυτού (λιωμένο χιόνι - ισοδύναμο νερού).

*Δείκτης UV: Ο Δείκτης UV (Ultra-Violet=Υπέρ-Ιώδης) είναι ένα μέγεθος το οποίο καθιερώθηκε διεθνώς ως ένα απλό μέσο έκφρασης της επικινδυνότητας της ηλιακής υπεριώδους ακτινοβολίας. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, η τιμή του Δείκτη UV στην Ελλάδα μπορεί φτάσει μέχρι και 10 ή 11, τιμές που εκφράζουν εξαιρετικά δραστική ακτινοβολία και κατά συνέπεια την ανάγκη άμεσης προστασίας από τον ήλιο.

*Δείκτης Δυσφορίας(Humidex):

*Το Humidex είναι ένας δείκτης που χρησιμοποιείται από τους Μετεωρολόγους, για να περιγράψει πόσο ζεστό αισθάνεται τον καιρό ο μέσος άνθρωπος, συνδυάζοντας την επίδραση της ζέστης με την υγρασία. Για παράδειγμα, αν η θερμοκρασία είναι στους 30° C και το υπολογιζόμενο Humidex 40, αυτό καταδεικνύει πως την υγρή ζέστη (ζέστη + υγρασία) την αισθανόμαστε σαν "ξηρή" ζέστη 40° C.

*Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία του Καναδά, μια τιμή του δείκτη κοντά στο 30 προκαλεί "μερική δυσφορία ", μια τιμή κοντά στο 40 προκαλεί "μεγάλη δυσφορία" και πάνω από 45 χαρακτηρίζεται "επικίνδυνη". Οταν το humidex φτάσει το 54, η θερμοπληξία είναι πολύ πιθανή.

*Ο δείκτης αυτός χρησιμοποιείται ευρέως στα μετεωρολογικά δελτία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Πρόγραμμα Ενημερώσεων: 03:30 - 09:30 Τοπική Ώρα (GMT+3 κατα την θερινή ώρα, +2 κατα την χειμερινή ώρα)

WXSIM forecast formatting script by Saratoga-Weather.org. http://www.meteokav.gr/weather/images/wxmtico.gif