Πρόγνωση μοντέλου WXSIM για: Βουνοχώρι Καβάλας
Εκδόθηκε από: Meteokav.gr
Ενημερώθηκε: Τρίτη, 17/10/2017 09:00
 
Σήμερα

Κυρίως νεφελώδης
Κυρίως νεφελώδης
Απόψε

Κυρίως νεφελώδης
Κυρίως νεφελώδης
Τετάρτη

Μερικώς νεφελώδης
Μερικώς νεφελώδης
Τετάρτη
(νύχτα)
Μερικώς νεφελώδης
Μερικώς νεφελώδης
Πέμπτη

Μερικώς νεφελώδης
Μερικώς νεφελώδης
Πέμπτη
(νύχτα)
Μερικώς νεφελώδης
Μερικώς νεφελώδης
Παρασκευή

Ηλιοφάνεια
Ηλιοφάνεια
Παρασκευή
(νύχτα)
Σχεδόν Αίθριος
Σχεδόν Αίθριος
Σάββατο

Ηλιοφάνεια
Ηλιοφάνεια
Μέγ: 21° Ελάχ: 12° Μέγ: 21° Ελάχ: 10° Μέγ: 20° Ελάχ: 9° Μέγ: 19° Ελάχ: 8° Μέγ: 19°
                 
Ν
3
km/h
Σχεδόν άπνοια
ΒΒΑ
5
km/h
Σχεδόν άπνοια
ΒΒΑ→ΝΝΑ
4
km/h
Σχεδόν άπνοια
Β
5
km/h
Σχεδόν άπνοια
Β→Ν
4
km/h
Σχεδόν άπνοια
ΒΒΑ
3
km/h
Σχεδόν άπνοια
ΒΒΑ→ΝΝΔ
4
km/h
Σχεδόν άπνοια
ΒΒΑ
3
km/h
Σχεδόν άπνοια
ΒΑ→Ν
4
km/h
Σχεδόν άπνοια
UV: 4
 Μεσαία 
UV: 4
 Μεσαία 
UV: 3
 Μεσαία 
UV: 4
 Μεσαία 
UV: 3
 Μεσαία 

Αναλυτική Πρόγνωση:

Σήμερα
 
Μερικώς έως σχεδόν νεφελώδης. Μέγιστη 21°. Δείκτης UV μέχρι 4. Aνεμος νότιος περίπου 3 km/h.
Απόψε
 
Σχεδόν νεφελώδης το βράδυ, μεταβαλλόμενος σε εν μέρει ως σχεδόν νεφελώδη μετά τα μεσάνυχτα. Ελάχιστη 12°. Aνεμος βόρειος-βορειοανατολικός περίπου 5 km/h.
Τετάρτη
 
Μερικώς νεφελώδης. Μέγιστη 21°. Δείκτης UV μέχρι 4. Aνεμος βόρειος-βορειοανατολικός περίπου 4 km/h το πρωί, στρεφόμενος σε νότιο-νοτιοανατολικό το απόγευμα.
Τετάρτη (νύχτα)
 
Μερικώς νεφελώδης. Ελάχιστη 10°. Aνεμος βόρειος περίπου 5 km/h.
Πέμπτη
 
Μερικώς νεφελώδης. Μέγιστη 20°. Δείκτης UV μέχρι 3. Aνεμος βόρειος περίπου 4 km/h το πρωί, στρεφόμενος σε νότιο το απόγευμα.
Πέμπτη (νύχτα)
 
Αίθριος έως μερικώς νεφελώδης το βράδυ, μεταβαλλόμενος σε καθαρό μετά τα μεσάνυχτα. Ελάχιστη 9°. Aνεμος βόρειος-βορειοανατολικός περίπου 3 km/h.
Παρασκευή
 
Ηλιοφάνεια. Μέγιστη 19°. Δείκτης UV μέχρι 4. Aνεμος βόρειος-βορειοανατολικός περίπου 4 km/h το πρωί, στρεφόμενος σε νότιο-νοτιοδυτικό το απόγευμα.
Παρασκευή (νύχτα)
 
Σχεδόν αίθριος το βράδυ, μεταβαλλόμενος σε καθαρό μετά τα μεσάνυχτα. Ελάχιστη 8°. Aνεμος βόρειος-βορειοανατολικός περίπου 3 km/h.
Σάββατο
 
Ηλιοφάνεια. Μέγιστη 19°. Δείκτης UV μέχρι 3. Ανεμος βορειοανατολικός περίπου 4 km/h το πρωί, στρεφόμενος σε νότιο το απόγευμα.
Σάββατο (νύχτα)
 
Αίθριος. Ελάχιστη 7°. Aνεμος βόρειος περίπου 3 km/h.
Κυριακή
 
Ηλιοφάνεια. Μέγιστη 18°. Δείκτης UV μέχρι 4. Aνεμος βόρειος-βορειοδυτικός περίπου 4 km/h το πρωί, στρεφόμενος σε νότιο το απόγευμα.
Κυριακή (νύχτα)
 
Αίθριος το βράδυ, μεταβαλλόμενος σε σχεδόν αίθριο μετά τα μεσάνυχτα. Ελάχιστη 7°. Ανεμος βορειοανατολικός περίπου 3 km/h.
 RSS Feed  http://www.meteokav.gr/weather/menu_chart.png

Μετεώγραμμα Βουνοχωρίου

Επεξηγήσεις για τις προγνώσεις μας

Πληροφορίες: Η πρόγνωση αυτή είναι αυτοματοποιημένη και βασίζεται σε δεδομένα που συλλέγονται αυτόματα από τον Ιδιωτικό Μετεωρολογικό Σταθμό στο Βουνοχώρι Καβάλας, καθώς επίσης κι από διάφορες πηγές (αριθμητικά μοντέλα καιρού, ραδιοβολήσεις, παρατηρήσεις σε ακτίνα περίπου 2.000 km κ.α.). Αφορά το χωριό του Βουνοχωρίου καθώς και την γύρω ορεινή περιοχή. Οι υπολογισμοί θερμοκρασίας και υγρασίας γίνονται με βάση το υψόμετρο του σταθμού (830 μέτρα) και μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το υψόμετρο σε άλλες κοντινές ορεινές περιοχές. Η συλλογή και επεξεργασία των στοιχείων γίνεται κάθε 6 ώρες ακριβώς και η πρόγνωση δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα περίπου 35 λεπτά αργότερα μετά το πέρας της επεξεργασίας. Η απόδοσή της στα Ελληνικά γίνεται αυτόματα και τυχόν συντακτικά λάθη θα διορθώνονται το συντομότερο δυνατό.

*Υετός: Στερεό κατακρήμνισμα όπως, βροχή, χιόνι, χαλάζι κι όλα τα είδη αυτών. Μετράται σε mm (χιλιοστά). Ισοδύναμο μέτρησης: l/m² (λίτρα ανα τετραγωνικό μέτρο). Σε περίπτωση χιονιού, η αναφορά γίνεται στην υγρή μορφή αυτού (λιωμένο χιόνι - ισοδύναμο νερού).

*Δείκτης UV: Ο Δείκτης UV (Ultra-Violet=Υπέρ-Ιώδης) είναι ένα μέγεθος το οποίο καθιερώθηκε διεθνώς ως ένα απλό μέσο έκφρασης της επικινδυνότητας της ηλιακής υπεριώδους ακτινοβολίας. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, η τιμή του Δείκτη UV στην Ελλάδα μπορεί φτάσει μέχρι και 10 ή 11, τιμές που εκφράζουν εξαιρετικά δραστική ακτινοβολία και κατά συνέπεια την ανάγκη άμεσης προστασίας από τον ήλιο.

*Δείκτης Δυσφορίας(Humidex):

*Το Humidex είναι ένας δείκτης που χρησιμοποιείται από τους Μετεωρολόγους, για να περιγράψει πόσο ζεστό αισθάνεται τον καιρό ο μέσος άνθρωπος, συνδυάζοντας την επίδραση της ζέστης με την υγρασία. Για παράδειγμα, αν η θερμοκρασία είναι στους 30° C και το υπολογιζόμενο Humidex 40, αυτό καταδεικνύει πως την υγρή ζέστη (ζέστη + υγρασία) την αισθανόμαστε σαν "ξηρή" ζέστη 40° C.

*Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία του Καναδά, μια τιμή του δείκτη κοντά στο 30 προκαλεί "μερική δυσφορία ", μια τιμή κοντά στο 40 προκαλεί "μεγάλη δυσφορία" και πάνω από 45 χαρακτηρίζεται "επικίνδυνη". Οταν το humidex φτάσει το 54, η θερμοπληξία είναι πολύ πιθανή.

*Ο δείκτης αυτός χρησιμοποιείται ευρέως στα μετεωρολογικά δελτία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Πρόγραμμα Ενημερώσεων: 03:30 - 09:30 Τοπική Ώρα (GMT+3 κατα την θερινή ώρα, +2 κατα την χειμερινή ώρα)

WXSIM forecast formatting script by Saratoga-Weather.org. http://www.meteokav.gr/weather/images/wxmtico.gif