Πρόγνωση μοντέλου WXSIM για: Βουνοχώρι Καβάλας
Εκδόθηκε από: Meteokav.gr
Ενημερώθηκε: Σάββατο, 25/03/2017 20:00
 
Απόψε

Μερικώς νεφελώδης
Μερικώς νεφελώδης
Κυριακή

Σχεδόν ηλιοφάνεια
Σχεδόν ηλιοφάνεια
Κυριακή
(νύχτα)
Καταιγίδα
Καταιγίδα
Δευτέρα

Καταιγίδα
Καταιγίδα
Δευτέρα
(νύχτα)
Ομίχλη αργότερα
Ομίχλη αργότερα
Τρίτη

Πρωινή ομίχλη
Πρωινή ομίχλη
Τρίτη
(νύχτα)
Ομίχλη αργότερα
Ομίχλη αργότερα
Τετάρτη

Πρωινή ομίχλη
Πρωινή ομίχλη
Τετάρτη
(νύχτα)
Αίθριος
Αίθριος
<2 mm. <2 mm. 5 mm. <2 mm. <2 mm.
Ελάχ: 8° Μέγ: 17° Ελάχ: 9° Μέγ: 11° Ελάχ: 6° Μέγ: 12° Ελάχ: 5° Μέγ: 12° Ελάχ: 4°
                 
ΒΑ
άπνοια

Απνοια
ΝΝΔ
5
km/h
Σχεδόν άπνοια
ΑΒΑ
6
km/h
Πολύ ασθενής
ΑΒΑ→ΝΝΑ
4
km/h
Σχεδόν άπνοια
Α→ΒΒΑ
3
km/h
Σχεδόν άπνοια
Δ→Ν
4
km/h
Σχεδόν άπνοια
Β
3→9
km/h
Πολύ ασθενής
Β
12-29
km/h
Σχεδόν μέτριος
Β
8
km/h
Πολύ ασθενής
UV: 4
 Μεσαία 
UV: 5
 Μεσαία 
UV: 6
 Υψηλή 

Αναλυτική Πρόγνωση:

Απόψε
 
Μερικώς έως σχεδόν νεφελώδης το βράδυ, μεταβαλλόμενος σε αίθριο ή μερικώς νεφελώδη μετά τα μεσάνυχτα. Πιθανότητα βροχής. Ελάχιστη 8°. Ανεμος βορειοανατολικός σχεδόν άπνοια. Πιθανότητα υετού 30%. Υετός λιγότερος από 2 mm. Ελάχιστο ύψος χιονιού 2100 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας.
Κυριακή
 
Ηλιοφάνεια το πρωί, μεταβαλλόμενος σε εν μέρει έως κυρίως ηλιοφάνεια το απόγευμα. Μικρή πιθανότητα βροχής το απόγευμα. Μέγιστη 17°. Δείκτης UV μέχρι 4. Aνεμος νότιος-νοτιοδυτικός περίπου 5 km/h. Πιθανότητα υετού 20%. Υετός λιγότερος από 2 mm.
Κυριακή (νύχτα)
 
Μερικώς έως σχεδόν νεφελώδης το βράδυ, μεταβαλλόμενος σε νεφελώδη μετά τα μεσάνυχτα. Κατά τόπους ελαφρά ομίχλη το βράδυ, μετά ελαφρά έως μέτρια ομίχλη μετά τα μεσάνυχτα. Βροχή πιθανόν. Καταιγίδες very πιθανόν, μερικές ίσως έντονες. Ελάχιστη 9°. Aνεμος ανατολικός-βορειοανατολικός περίπου 6 km/h. Πιθανότητα υετού 60%. Υετός περίπου 5 mm. Ελάχιστο ύψος χιονιού 1500 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας.
Δευτέρα
 
Εντονη πλήρης νεφοκάλυψη το πρωί, μεταβαλλόμενος σε σχεδόν νεφελώδη το απόγευμα. Κατά τόπους ελαφρά ομίχλη το πρωί. Πιθανότητα βροχής το πρωί, αργότερα μια μικρή πιθανότητα βροχής το απόγευμα. Διάσπαρτες μπόρες πιθανόν, μερικές ίσως έντονες. Μέγιστη 11°. Aνεμος ανατολικός-βορειοανατολικός περίπου 4 km/h το πρωί, στρεφόμενος σε νότιο-νοτιοανατολικό το απόγευμα. Πιθανότητα υετού 30%. Υετός λιγότερος από 2 mm. Μέγιστο ύψος χιονιού 2000 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας.
Δευτέρα (νύχτα)
 
Σχεδόν νεφελώδης το βράδυ, μεταβαλλόμενος σε εν μέρει νεφελώδη μετά τα μεσάνυχτα. Κατά τόπους ελαφρά ομίχλη μετά τα μεσάνυχτα. Μικρή πιθανότητα βροχής. Ελάχιστη 6°. Aνεμος ανατολικός περίπου 3 km/h το βράδυ, στρεφόμενος σε βόρειο-βορειοανατολικό μετά τα μεσάνυχτα. Πιθανότητα υετού λιγότερο από 20%. Υετός λιγότερος από 2 mm. Ελάχιστο ύψος χιονιού 1150 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας.
Τρίτη
 
Ηλιοφάνεια το πρωί, μεταβαλλόμενος σε εν μέρει έως κυρίως ηλιοφάνεια το απόγευμα. Κατά τόπους ελαφρά ομίχλη το πρωί. Μέγιστη 12°. Δείκτης UV μέχρι 5. Aνεμος δυτικός περίπου 4 km/h το πρωί, στρεφόμενος σε νότιο το απόγευμα.
Τρίτη (νύχτα)
 
Σχεδόν αίθριος το βράδυ, μεταβαλλόμενος σε καθαρό μετά τα μεσάνυχτα. Ασθενής έως μέτρια ομίχλη μετά τα μεσάνυχτα. Ελάχιστη 5°. Aνεμος βόρειος περίπου 3 km/h το βράδυ, μεταβαλλόμενος σε 9 km/h μετά τα μεσάνυχτα.
Τετάρτη
 
Ηλιοφάνεια. Ασθενής έως μέτρια ομίχλη το πρωί. Μέγιστη 12°. Δείκτης UV μέχρι 6. Aνεμος βόρειος περίπου 12 km/h, με ριπές έως 29 km/h.
Τετάρτη (νύχτα)
 
Αίθριος. Ελάχιστη 4°. Aνεμος βόρειος περίπου 8 km/h.
Πέμπτη
 
Ηλιοφάνεια. Μέγιστη 14°. Δείκτης UV μέχρι 6. Ανεμος βορειοανατολικός περίπου 5 km/h.
Πέμπτη (νύχτα)
 
Αίθριος. Ελάχιστη 5°. Ανεμος βορειοανατολικός περίπου 6 km/h.
 RSS Feed  http://www.meteokav.gr/weather/menu_chart.png

Μετεώγραμμα Βουνοχωρίου

Επεξηγήσεις για τις προγνώσεις μας

Πληροφορίες: Η πρόγνωση αυτή είναι αυτοματοποιημένη και βασίζεται σε δεδομένα που συλλέγονται αυτόματα από τον Ιδιωτικό Μετεωρολογικό Σταθμό στο Βουνοχώρι Καβάλας, καθώς επίσης κι από διάφορες πηγές (αριθμητικά μοντέλα καιρού, ραδιοβολήσεις, παρατηρήσεις σε ακτίνα περίπου 2.000 km κ.α.). Αφορά το χωριό του Βουνοχωρίου καθώς και την γύρω ορεινή περιοχή. Οι υπολογισμοί θερμοκρασίας και υγρασίας γίνονται με βάση το υψόμετρο του σταθμού (830 μέτρα) και μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το υψόμετρο σε άλλες κοντινές ορεινές περιοχές. Η συλλογή και επεξεργασία των στοιχείων γίνεται κάθε 6 ώρες ακριβώς και η πρόγνωση δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα περίπου 35 λεπτά αργότερα μετά το πέρας της επεξεργασίας. Η απόδοσή της στα Ελληνικά γίνεται αυτόματα και τυχόν συντακτικά λάθη θα διορθώνονται το συντομότερο δυνατό.

*Υετός: Στερεό κατακρήμνισμα όπως, βροχή, χιόνι, χαλάζι κι όλα τα είδη αυτών. Μετράται σε mm (χιλιοστά). Ισοδύναμο μέτρησης: l/m² (λίτρα ανα τετραγωνικό μέτρο). Σε περίπτωση χιονιού, η αναφορά γίνεται στην υγρή μορφή αυτού (λιωμένο χιόνι - ισοδύναμο νερού).

*Δείκτης UV: Ο Δείκτης UV (Ultra-Violet=Υπέρ-Ιώδης) είναι ένα μέγεθος το οποίο καθιερώθηκε διεθνώς ως ένα απλό μέσο έκφρασης της επικινδυνότητας της ηλιακής υπεριώδους ακτινοβολίας. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, η τιμή του Δείκτη UV στην Ελλάδα μπορεί φτάσει μέχρι και 10 ή 11, τιμές που εκφράζουν εξαιρετικά δραστική ακτινοβολία και κατά συνέπεια την ανάγκη άμεσης προστασίας από τον ήλιο.

*Δείκτης Δυσφορίας(Humidex):

*Το Humidex είναι ένας δείκτης που χρησιμοποιείται από τους Μετεωρολόγους, για να περιγράψει πόσο ζεστό αισθάνεται τον καιρό ο μέσος άνθρωπος, συνδυάζοντας την επίδραση της ζέστης με την υγρασία. Για παράδειγμα, αν η θερμοκρασία είναι στους 30° C και το υπολογιζόμενο Humidex 40, αυτό καταδεικνύει πως την υγρή ζέστη (ζέστη + υγρασία) την αισθανόμαστε σαν "ξηρή" ζέστη 40° C.

*Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία του Καναδά, μια τιμή του δείκτη κοντά στο 30 προκαλεί "μερική δυσφορία ", μια τιμή κοντά στο 40 προκαλεί "μεγάλη δυσφορία" και πάνω από 45 χαρακτηρίζεται "επικίνδυνη". Οταν το humidex φτάσει το 54, η θερμοπληξία είναι πολύ πιθανή.

*Ο δείκτης αυτός χρησιμοποιείται ευρέως στα μετεωρολογικά δελτία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Πρόγραμμα Ενημερώσεων: 03:30 - 09:30 Τοπική Ώρα (GMT+3 κατα την θερινή ώρα, +2 κατα την χειμερινή ώρα)

WXSIM forecast formatting script by Saratoga-Weather.org. http://www.meteokav.gr/weather/images/wxmtico.gif