Πρόγνωση μοντέλου WXSIM για: Βουνοχώρι Καβάλας
Εκδόθηκε από: Meteokav.gr
Ενημερώθηκε: Δευτέρα, 21/08/2017 09:00
 
Σήμερα

Καταιγίδα
Καταιγίδα
Απόψε

Καταιγίδα
Καταιγίδα
Τρίτη

Καταιγίδα
Καταιγίδα
Τρίτη
(νύχτα)
Ομίχλη αργότερα
Ομίχλη αργότερα
Τετάρτη

Πρωινή ομίχλη
Πρωινή ομίχλη
Τετάρτη
(νύχτα)
Αίθριος
Αίθριος
Πέμπτη

Ηλιοφάνεια
Ηλιοφάνεια
Πέμπτη
(νύχτα)
Αίθριος
Αίθριος
Παρασκευή

Ηλιοφάνεια
Ηλιοφάνεια
<5 mm. 7 mm. <5 mm. <2 mm. <2 mm. <2 mm.
Μέγ: 23° Ελάχ: 15° Μέγ: 21° Ελάχ: 14° Μέγ: 22° Ελάχ: 14° Μέγ: 22° Ελάχ: 14° Μέγ: 23°
                 
ΝΝΔ
6
km/h
Πολύ ασθενής
ΒΑ
6
km/h
Πολύ ασθενής
Α→Ν
6
km/h
Πολύ ασθενής
ΒΒΑ
5
km/h
Σχεδόν άπνοια
ΒΒΑ→ΝΝΔ
6
km/h
Πολύ ασθενής
Β
6
km/h
Πολύ ασθενής
ΒΔ→ΝΝΔ
7
km/h
Πολύ ασθενής
Β
7
km/h
Πολύ ασθενής
ΒΑ→ΑΝΑ
6
km/h
Πολύ ασθενής
UV: 7
 Υψηλή 
UV: 6
 Υψηλή 
UV: 8
 Πολύ Yψηλή 
UV: 7
 Υψηλή 
UV: 7
 Υψηλή 

Αναλυτική Πρόγνωση:

Σήμερα
 
Μερικώς έως σχεδόν νεφελώδης. Πιθανότητα βροχής. Διάσπαρτες μπόρες πιθανόν. Μέγιστη 23°. Δείκτης UV μέχρι 7. Aνεμος νότιος-νοτιοδυτικός περίπου 6 km/h. Πιθανότητα υετού 40%. Υετός κυρίως μεταξύ 2 και 5 mm.
Απόψε
 
Μερικώς νεφελώδης το βράδυ, μεταβαλλόμενος σε εν μέρει ως σχεδόν νεφελώδη μετά τα μεσάνυχτα. Κατά τόπους ελαφρά ομίχλη. Βροχή πιθανόν. Διάσπαρτες μπόρες πιθανόν. Ελάχιστη 15°. Ανεμος βορειοανατολικός περίπου 6 km/h. Πιθανότητα υετού 60%. Υετός κυρίως μεταξύ 5 και 10 mm.
Τρίτη
 
Μερικώς νεφελώδης το πρωί, μεταβαλλόμενος σε εν μέρει έως κυρίως ηλιοφάνεια το απόγευμα. Πιθανότητα βροχής. Πιθανότητα για διάσπαρτες μπόρες. Μέγιστη 21°. Δείκτης UV μέχρι 6. Aνεμος ανατολικός περίπου 6 km/h το πρωί, στρεφόμενος σε νότιο το απόγευμα. Πιθανότητα υετού 50%. Υετός κυρίως μεταξύ 2 και 5 mm.
Τρίτη (νύχτα)
 
Αίθριος το βράδυ, μεταβαλλόμενος σε σχεδόν αίθριο μετά τα μεσάνυχτα. Κατά τόπους ελαφρά ομίχλη μετά τα μεσάνυχτα. Μικρή πιθανότητα βροχής. Ελάχιστη 14°. Aνεμος βόρειος-βορειοανατολικός περίπου 5 km/h. Πιθανότητα υετού λιγότερο από 20%. Υετός λιγότερος από 2 mm.
Τετάρτη
 
Ηλιοφάνεια. Κατά τόπους ελαφρά ομίχλη το πρωί. Μικρή πιθανότητα βροχής το απόγευμα. Μέγιστη 22°. Δείκτης UV μέχρι 8. Aνεμος βόρειος-βορειοανατολικός περίπου 6 km/h το πρωί, στρεφόμενος σε νότιο-νοτιοδυτικό το απόγευμα. Πιθανότητα υετού λιγότερο από 20%. Υετός λιγότερος από 2 mm.
Τετάρτη (νύχτα)
 
Αίθριος το βράδυ, μεταβαλλόμενος σε καθαρό μετά τα μεσάνυχτα. Μικρή πιθανότητα βροχής. Ελάχιστη 14°. Aνεμος βόρειος περίπου 6 km/h. Πιθανότητα υετού λιγότερο από 20%. Υετός λιγότερος από 2 mm.
Πέμπτη
 
Ηλιοφάνεια. Μέγιστη 22°. Δείκτης UV μέχρι 7. Ανεμος βορειοδυτικός περίπου 7 km/h το πρωί, στρεφόμενος σε νότιο-νοτιοδυτικό το απόγευμα.
Πέμπτη (νύχτα)
 
Αίθριος. Ελάχιστη 14°. Aνεμος βόρειος περίπου 7 km/h.
Παρασκευή
 
Ηλιοφάνεια. Μέγιστη 23°. Δείκτης UV μέχρι 7. Ανεμος βορειοανατολικός περίπου 6 km/h το πρωί, στρεφόμενος σε ανατολικό-νοτιοανατολικό το απόγευμα.
Παρασκευή (νύχτα)
 
Αίθριος. Ελάχιστη 14°. Ανεμος βορειοανατολικός περίπου 6 km/h.
Σάββατο
 
Ηλιοφάνεια. Μέγιστη 24°. Δείκτης UV μέχρι 8. Aνεμος ανατολικός-βορειοανατολικός περίπου 5 km/h το πρωί, στρεφόμενος σε νοτιοανατολικό το απόγευμα.
Σάββατο (νύχτα)
 
Αίθριος. Ελάχιστη 14°. Ανεμος βορειοανατολικός περίπου 4 km/h.
 RSS Feed  http://www.meteokav.gr/weather/menu_chart.png

Μετεώγραμμα Βουνοχωρίου

Επεξηγήσεις για τις προγνώσεις μας

Πληροφορίες: Η πρόγνωση αυτή είναι αυτοματοποιημένη και βασίζεται σε δεδομένα που συλλέγονται αυτόματα από τον Ιδιωτικό Μετεωρολογικό Σταθμό στο Βουνοχώρι Καβάλας, καθώς επίσης κι από διάφορες πηγές (αριθμητικά μοντέλα καιρού, ραδιοβολήσεις, παρατηρήσεις σε ακτίνα περίπου 2.000 km κ.α.). Αφορά το χωριό του Βουνοχωρίου καθώς και την γύρω ορεινή περιοχή. Οι υπολογισμοί θερμοκρασίας και υγρασίας γίνονται με βάση το υψόμετρο του σταθμού (830 μέτρα) και μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το υψόμετρο σε άλλες κοντινές ορεινές περιοχές. Η συλλογή και επεξεργασία των στοιχείων γίνεται κάθε 6 ώρες ακριβώς και η πρόγνωση δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα περίπου 35 λεπτά αργότερα μετά το πέρας της επεξεργασίας. Η απόδοσή της στα Ελληνικά γίνεται αυτόματα και τυχόν συντακτικά λάθη θα διορθώνονται το συντομότερο δυνατό.

*Υετός: Στερεό κατακρήμνισμα όπως, βροχή, χιόνι, χαλάζι κι όλα τα είδη αυτών. Μετράται σε mm (χιλιοστά). Ισοδύναμο μέτρησης: l/m² (λίτρα ανα τετραγωνικό μέτρο). Σε περίπτωση χιονιού, η αναφορά γίνεται στην υγρή μορφή αυτού (λιωμένο χιόνι - ισοδύναμο νερού).

*Δείκτης UV: Ο Δείκτης UV (Ultra-Violet=Υπέρ-Ιώδης) είναι ένα μέγεθος το οποίο καθιερώθηκε διεθνώς ως ένα απλό μέσο έκφρασης της επικινδυνότητας της ηλιακής υπεριώδους ακτινοβολίας. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, η τιμή του Δείκτη UV στην Ελλάδα μπορεί φτάσει μέχρι και 10 ή 11, τιμές που εκφράζουν εξαιρετικά δραστική ακτινοβολία και κατά συνέπεια την ανάγκη άμεσης προστασίας από τον ήλιο.

*Δείκτης Δυσφορίας(Humidex):

*Το Humidex είναι ένας δείκτης που χρησιμοποιείται από τους Μετεωρολόγους, για να περιγράψει πόσο ζεστό αισθάνεται τον καιρό ο μέσος άνθρωπος, συνδυάζοντας την επίδραση της ζέστης με την υγρασία. Για παράδειγμα, αν η θερμοκρασία είναι στους 30° C και το υπολογιζόμενο Humidex 40, αυτό καταδεικνύει πως την υγρή ζέστη (ζέστη + υγρασία) την αισθανόμαστε σαν "ξηρή" ζέστη 40° C.

*Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία του Καναδά, μια τιμή του δείκτη κοντά στο 30 προκαλεί "μερική δυσφορία ", μια τιμή κοντά στο 40 προκαλεί "μεγάλη δυσφορία" και πάνω από 45 χαρακτηρίζεται "επικίνδυνη". Οταν το humidex φτάσει το 54, η θερμοπληξία είναι πολύ πιθανή.

*Ο δείκτης αυτός χρησιμοποιείται ευρέως στα μετεωρολογικά δελτία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Πρόγραμμα Ενημερώσεων: 03:30 - 09:30 Τοπική Ώρα (GMT+3 κατα την θερινή ώρα, +2 κατα την χειμερινή ώρα)

WXSIM forecast formatting script by Saratoga-Weather.org. http://www.meteokav.gr/weather/images/wxmtico.gif