Πρόγνωση μοντέλου WXSIM για: Καβάλα
Εκδόθηκε από:Meteokav.gr
Ενημερώθηκε:Τετάρτη, 04/08/2021 15:00
 
Αυτό το
απόγευμα
Μερικώς νεφελώδης
Ζέστη!
Μερικώς νεφελώδης
Ζέστη!
Απόψε

Σχεδόν Αίθριος
Σχεδόν Αίθριος
Πέμπτη

Ηλιοφάνεια
Ζέστη!
Ηλιοφάνεια
Ζέστη!
Πέμπτη
(νύχτα)
Μερικώς νεφελώδης
Μερικώς νεφελώδης
Παρασκευή

Μερικώς νεφελώδης
Ζέστη!
Μερικώς νεφελώδης
Ζέστη!
Παρασκευή
(νύχτα)
Καταιγίδα
Καταιγίδα
Σάββατο

Ηλιοφάνεια
Ζέστη!
Ηλιοφάνεια
Ζέστη!
Σάββατο
(νύχτα)
Αίθριος
Αίθριος
Κυριακή

Ηλιοφάνεια
Ζέστη!
Ηλιοφάνεια
Ζέστη!
<2 mm. <2 mm.
Μέγ: 33° Ελάχ: 25° Μέγ: 33° Ελάχ: 25° Μέγ: 33° Ελάχ: 23° Μέγ: 32° Ελάχ: 22° Μέγ: 31°
Δυσφορ: 41   Δυσφορ: 40   Δυσφορ: 38   Δυσφορ: 37   Δυσφορ: 36
Ν
6
km/h
Πολύ ασθενής
ΝΝΑ→ΑΒΑ
3
km/h
Σχεδόν άπνοια
ΑΝΑ→Ν
6
km/h
Πολύ ασθενής
ΝΝΑ→ΒΑ
άπνοια

Απνοια
ΑΝΑ→ΝΝΑ
άπνοια→7
7
Πολύ ασθενής
ΒΒΑ
7
km/h
Πολύ ασθενής
ΒΒΑ→Ν
7
km/h
Πολύ ασθενής
ΑΒΑ→ΒΒΑ
5
km/h
Σχεδόν άπνοια
Α→Ν
3→10
km/h
Πολύ ασθενής
UV: 6
 Υψηλή 
UV: 8
 Πολύ Yψηλή 
UV: 7
 Υψηλή 
UV: 8
 Πολύ Yψηλή 
UV: 8
 Πολύ Yψηλή 

Αναλυτική Πρόγνωση:

Αυτό το απόγευμα
 
Αίθριος έως μερικώς νεφελώδης. Μέγιστη 33°. Δείκτης Δυσφορίας πάνω έως 41. Δείκτης UV μέχρι 6. Aνεμος νότιος περίπου 6 km/h.
Απόψε
 
Σχεδόν αίθριος το βράδυ, μεταβαλλόμενος σε καθαρό μετά τα μεσάνυχτα. Ελάχιστη 25°. Aνεμος νότιος-νοτιοανατολικός περίπου 3 km/h το βράδυ, στρεφόμενος σε ανατολικό-βορειοανατολικό μετά τα μεσάνυχτα.
Πέμπτη
 
Ηλιοφάνεια. Μέγιστη 33°. Δείκτης Δυσφορίας πάνω έως 40. Δείκτης UV μέχρι 8. Aνεμος ανατολικός-νοτιοανατολικός περίπου 6 km/h το πρωί, στρεφόμενος σε νότιο το απόγευμα.
Πέμπτη (νύχτα)
 
Μερικώς νεφελώδης. Ελάχιστη 25°. Aνεμος νότιος-νοτιοανατολικός σχεδόν άπνοια το βράδυ, στρεφόμενος σε βορειοανατολικό μετά τα μεσάνυχτα.
Παρασκευή
 
Σχεδόν νεφελώδης το πρωί, μεταβαλλόμενος σε εν μέρει νεφελώδη το απόγευμα. Μικρή πιθανότητα βροχής το απόγευμα. Υετός σε μορφή όμβρων κατά περιόδους. Μέγιστη 33°. Δείκτης Δυσφορίας πάνω έως 38. Δείκτης UV μέχρι 7. Aνεμος ανατολικός-νοτιοανατολικός σχεδόν άπνοια το πρωί, στρεφόμενος σε νότιο-νοτιοανατολικό περίπου 7 km/h το απόγευμα. Πιθανότητα υετού λιγότερο από 20%. Υετός λιγότερος από 2 mm.
Παρασκευή (νύχτα)
 
Αίθριος έως μερικώς νεφελώδης το βράδυ, μεταβαλλόμενος σε καθαρό μετά τα μεσάνυχτα. Μικρή πιθανότητα βροχής. Πιθανότητα για διάσπαρτες μπόρες. Ελάχιστη 23°. Aνεμος βόρειος-βορειοανατολικός περίπου 7 km/h. Πιθανότητα υετού 20%. Υετός λιγότερος από 2 mm.
Σάββατο
 
Ηλιοφάνεια. Μέγιστη 32°. Δείκτης Δυσφορίας πάνω έως 37. Δείκτης UV μέχρι 8. Aνεμος βόρειος-βορειοανατολικός περίπου 7 km/h το πρωί, στρεφόμενος σε νότιο το απόγευμα.
Σάββατο (νύχτα)
 
Αίθριος. Ελάχιστη 22°. Aνεμος ανατολικός-βορειοανατολικός περίπου 5 km/h το βράδυ, στρεφόμενος σε βόρειο-βορειοανατολικό μετά τα μεσάνυχτα.
Κυριακή
 
Ηλιοφάνεια. Μέγιστη 31°. Δείκτης Δυσφορίας πάνω έως 36. Δείκτης UV μέχρι 8. Aνεμος ανατολικός περίπου 3 km/h το πρωί, στρεφόμενος σε νότιο περίπου 10 km/h το απόγευμα.
Κυριακή (νύχτα)
 
Αίθριος. Ελάχιστη 22°. Aνεμος νότιος-νοτιοδυτικός σχεδόν άπνοια το βράδυ, στρεφόμενος σε βόρειο-βορειοανατολικό μετά τα μεσάνυχτα.
Δευτέρα
 
Ηλιοφάνεια το πρωί, μεταβαλλόμενος σε εν μέρει έως κυρίως ηλιοφάνεια το απόγευμα. Μέγιστη 32°. Δείκτης Δυσφορίας πάνω έως 36. Δείκτης UV μέχρι 8. Aνεμος νότιος-νοτιοδυτικός περίπου 3 km/h το πρωί, μεταβαλλόμενος σε 8 km/h το απόγευμα.
Δευτέρα (νύχτα)
 
Μερικώς έως σχεδόν νεφελώδης το βράδυ, μεταβαλλόμενος σε εν μέρει νεφελώδη μετά τα μεσάνυχτα. Μικρή πιθανότητα βροχής. Ελάχιστη 23°. Ανεμος βορειοδυτικός περίπου 3 km/h το βράδυ, στρεφόμενος σε βορειοανατολικό μετά τα μεσάνυχτα. Πιθανότητα υετού λιγότερο από 20%. Υετός λιγότερος από 2 mm.
 RSS Feed  http://www.meteokav.gr/weather/menu_chart.png

Μετεώγραμμα Καβάλας

Επεξηγήσεις για τις προγνώσεις μας

Πληροφορίες: Η πρόγνωση αυτή είναι αυτοματοποιημένη και βασίζεται σε δεδομένα που συλλέγονται αυτόματα από τον Ιδιωτικό Μετεωρολογικό Σταθμό της Καβάλας, καθώς επίσης κι από διάφορες πηγές (αριθμητικά μοντέλα καιρού, ραδιοβολήσεις, παρατηρήσεις σε ακτίνα περίπου 2.000 km κ.α.). Αφορά την πόλη της Καβάλας. Οι υπολογισμοί θερμοκρασίας και υγρασίας γίνονται με βάση το υψόμετρο του σταθμού (90 μ.) και μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το υψόμετρο σε άλλες περιοχές της πόλης. Η συλλογή και επεξεργασία των στοιχείων γίνεται κάθε 6 ώρες ακριβώς και η πρόγνωση δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα περίπου 35 λεπτά αργότερα μετά το πέρας της επεξεργασίας. Η απόδοσή της στα Ελληνικά γίνεται αυτόματα και τυχόν συντακτικά λάθη θα διορθώνονται το συντομότερο δυνατό.

*Υετός: Στερεό κατακρήμνισμα όπως, βροχή, χιόνι, χαλάζι κι όλα τα είδη αυτών. Μετράται σε mm (χιλιοστά). Ισοδύναμο μέτρησης: l/m² (λίτρα ανα τετραγωνικό μέτρο). Σε περίπτωση χιονιού, η αναφορά γίνεται στην υγρή μορφή αυτού (λιωμένο χιόνι - ισοδύναμο νερού).

*Δείκτης UV: Ο Δείκτης UV (Ultra-Violet=Υπέρ-Ιώδης) είναι ένα μέγεθος το οποίο καθιερώθηκε διεθνώς ως ένα απλό μέσο έκφρασης της επικινδυνότητας της ηλιακής υπεριώδους ακτινοβολίας. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, η τιμή του Δείκτη UV στην Ελλάδα μπορεί φτάσει μέχρι και 10 ή 11, τιμές που εκφράζουν εξαιρετικά δραστική ακτινοβολία και κατά συνέπεια την ανάγκη άμεσης προστασίας από τον ήλιο.

*Δείκτης Δυσφορίας(Humidex):

*Το Humidex είναι ένας δείκτης που χρησιμοποιείται από τους Μετεωρολόγους, για να περιγράψει πόσο ζεστό αισθάνεται τον καιρό ο μέσος άνθρωπος, συνδυάζοντας την επίδραση της ζέστης με την υγρασία. Για παράδειγμα, αν η θερμοκρασία είναι στους 30° C και το υπολογιζόμενο Humidex 40, αυτό καταδεικνύει πως την υγρή ζέστη (ζέστη + υγρασία) την αισθανόμαστε σαν "ξηρή" ζέστη 40° C.

*Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία του Καναδά, μια τιμή του δείκτη κοντά στο 30 προκαλεί "μερική δυσφορία ", μια τιμή κοντά στο 40 προκαλεί "μεγάλη δυσφορία" και πάνω από 45 χαρακτηρίζεται "επικίνδυνη". Οταν το humidex φτάσει το 54, η θερμοπληξία είναι πολύ πιθανή.

*Ο δείκτης αυτός χρησιμοποιείται ευρέως στα μετεωρολογικά δελτία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Πρόγραμμα Ενημερώσεων: 03:30 - 09:30 - 15:30 - 21:30 Τοπική Ώρα (GMT+3 κατα την θερινή ώρα, +2 κατα την χειμερινή ώρα)

WXSIM forecast formatting script by Saratoga-Weather.org. http://www.meteokav.gr/weather/images/wxmtico.gif