Πρόγνωση μοντέλου WXSIM για: Καβάλα
Εκδόθηκε από:Meteokav.gr
Ενημερώθηκε:Σάββατο, 17/11/2018 07:00
 
Σήμερα

Κυρίως νεφελώδης
Κυρίως νεφελώδης
Απόψε

Κυρίως νεφελώδης
Κυρίως νεφελώδης
Κυριακή

Πιθανότητα βροχής
Πιθανότητα βροχής
Κυριακή
(νύχτα)
Βροχή
Βροχή
Δευτέρα

Πιθανότητα βροχής
Πιθανότητα βροχής
Δευτέρα
(νύχτα)
Κυρίως νεφελώδης
Κυρίως νεφελώδης
Τρίτη

Πιθανότητα βροχής
Πιθανότητα βροχής
Τρίτη
(νύχτα)
Βροχή
Βροχή
Τετάρτη

Πρωινή ομίχλη
Πρωινή ομίχλη
2 mm. 15 mm. <2 mm. 2 mm. 10 mm.
Μέγ: 11° Ελάχ: 5° Μέγ: 11° Ελάχ: 5° Μέγ: 11° Ελάχ: 8° Μέγ: 12° Ελάχ: 10° Μέγ: 16°
                 
ΒΑ
11-24
km/h
Σχεδόν μέτριος
ΑΒΑ
11
km/h
Πολύ ασθενής
ΑΒΑ
13-26
km/h
Σχεδόν μέτριος
ΑΒΑ
12
km/h
Ασθενής
Β→ΝΑ
3
km/h
Σχεδόν άπνοια
ΑΒΑ
6
km/h
Πολύ ασθενής
Α
8
km/h
Πολύ ασθενής
ΝΝΑ→ΑΒΑ
4
km/h
Σχεδόν άπνοια
ΒΒΔ→Δ
5
km/h
Σχεδόν άπνοια

Αναλυτική Πρόγνωση:

Σήμερα
 
Σχεδόν νεφελώδης το πρωί, μεταβαλλόμενος σε νεφελώδη το απόγευμα. Μέγιστη 11°. Ανεμος βορειοανατολικός περίπου 11 km/h, με ριπές έως 24 km/h.
Απόψε
 
Σχεδόν νεφελώδης το βράδυ, μεταβαλλόμενος σε εν μέρει ως σχεδόν νεφελώδη μετά τα μεσάνυχτα. Ελάχιστη 5°. Aνεμος ανατολικός-βορειοανατολικός περίπου 11 km/h.
Κυριακή
 
Σχεδόν νεφελώδης το πρωί, μεταβαλλόμενος σε νεφελώδη το απόγευμα. Πιθανότητα βροχής το απόγευμα. Μέγιστη 11°. Aνεμος ανατολικός-βορειοανατολικός περίπου 13 km/h, με ριπές έως 26 km/h. Πιθανότητα υετού 40%. Υετός περίπου 2 mm.
Κυριακή (νύχτα)
 
Εντονη πλήρης νεφοκάλυψη. Κατά τόπους ελαφρά ομίχλη μετά τα μεσάνυχτα. Βροχή πιθανόν. Ελάχιστη 5°, αλλά άνοδος θερμοκρασίας μετά τα μεσάνυχτα. Aνεμος ανατολικός-βορειοανατολικός περίπου 12 km/h. Πιθανότητα υετού 80%. Υετός κυρίως μεταξύ 10 και 20 mm.
Δευτέρα
 
Εντονη πλήρης νεφοκάλυψη το πρωί, μεταβαλλόμενος σε σχεδόν νεφελώδη το απόγευμα. Κατά τόπους ελαφρά ομίχλη το πρωί. Πιθανότητα βροχής. Μέγιστη 11°. Aνεμος βόρειος περίπου 3 km/h το πρωί, στρεφόμενος σε νοτιοανατολικό το απόγευμα. Πιθανότητα υετού 40%. Υετός λιγότερος από 2 mm.
Δευτέρα (νύχτα)
 
Σχεδόν νεφελώδης το βράδυ, μεταβαλλόμενος σε νεφελώδη μετά τα μεσάνυχτα. Ελάχιστη 8°. Aνεμος ανατολικός-βορειοανατολικός περίπου 6 km/h.
Τρίτη
 
Εντονη πλήρης νεφοκάλυψη. Πιθανότητα βροχής. Μέγιστη 12°. Aνεμος ανατολικός περίπου 8 km/h. Πιθανότητα υετού 50%. Υετός περίπου 2 mm.
Τρίτη (νύχτα)
 
Σχεδόν νεφελώδης προς νεφελώδη το βράδυ, μεταβαλλόμενος σε εν μέρει ως σχεδόν νεφελώδη μετά τα μεσάνυχτα. Κατά τόπους ελαφρά ομίχλη μετά τα μεσάνυχτα. Πιθανότητα βροχής το βράδυ, αργότερα βροχή μετά τα μεσάνυχτα. Ελάχιστη 10°. Aνεμος νότιος-νοτιοανατολικός περίπου 4 km/h το βράδυ, στρεφόμενος σε ανατολικό-βορειοανατολικό μετά τα μεσάνυχτα. Πιθανότητα υετού 70%. Υετός περίπου 10 mm.
Τετάρτη
 
Μερικώς νεφελώδης το πρωί, μεταβαλλόμενος σε κυρίως ηλιοφάνεια το απόγευμα. Κατά τόπους ελαφρά ομίχλη το πρωί. Μέγιστη 16°. Aνεμος βόρειος-βορειοδυτικός περίπου 5 km/h το πρωί, στρεφόμενος σε δυτικό το απόγευμα.
Τετάρτη (νύχτα)
 
Αίθριος. Ελάχιστη 10°. Ανεμος βορειοδυτικός περίπου 5 km/h.
Πέμπτη
 
Ηλιοφάνεια. Μέγιστη 16°. Aνεμος βόρειος-βορειοδυτικός σχεδόν άπνοια το πρωί, στρεφόμενος σε νότιο το απόγευμα.
Πέμπτη (νύχτα)
 
Αίθριος έως μερικώς νεφελώδης το βράδυ, μεταβαλλόμενος σε αίθριο μετά τα μεσάνυχτα. Ελάχιστη 9°. Aνεμος βόρειος-βορειοανατολικός περίπου 3 km/h.
 RSS Feed  http://www.meteokav.gr/weather/menu_chart.png

Μετεώγραμμα Καβάλας

Επεξηγήσεις για τις προγνώσεις μας

Πληροφορίες: Η πρόγνωση αυτή είναι αυτοματοποιημένη και βασίζεται σε δεδομένα που συλλέγονται αυτόματα από τον Ιδιωτικό Μετεωρολογικό Σταθμό της Καβάλας, καθώς επίσης κι από διάφορες πηγές (αριθμητικά μοντέλα καιρού, ραδιοβολήσεις, παρατηρήσεις σε ακτίνα περίπου 2.000 km κ.α.). Αφορά την πόλη της Καβάλας. Οι υπολογισμοί θερμοκρασίας και υγρασίας γίνονται με βάση το υψόμετρο του σταθμού (90 μ.) και μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το υψόμετρο σε άλλες περιοχές της πόλης. Η συλλογή και επεξεργασία των στοιχείων γίνεται κάθε 6 ώρες ακριβώς και η πρόγνωση δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα περίπου 35 λεπτά αργότερα μετά το πέρας της επεξεργασίας. Η απόδοσή της στα Ελληνικά γίνεται αυτόματα και τυχόν συντακτικά λάθη θα διορθώνονται το συντομότερο δυνατό.

*Υετός: Στερεό κατακρήμνισμα όπως, βροχή, χιόνι, χαλάζι κι όλα τα είδη αυτών. Μετράται σε mm (χιλιοστά). Ισοδύναμο μέτρησης: l/m² (λίτρα ανα τετραγωνικό μέτρο). Σε περίπτωση χιονιού, η αναφορά γίνεται στην υγρή μορφή αυτού (λιωμένο χιόνι - ισοδύναμο νερού).

*Δείκτης UV: Ο Δείκτης UV (Ultra-Violet=Υπέρ-Ιώδης) είναι ένα μέγεθος το οποίο καθιερώθηκε διεθνώς ως ένα απλό μέσο έκφρασης της επικινδυνότητας της ηλιακής υπεριώδους ακτινοβολίας. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, η τιμή του Δείκτη UV στην Ελλάδα μπορεί φτάσει μέχρι και 10 ή 11, τιμές που εκφράζουν εξαιρετικά δραστική ακτινοβολία και κατά συνέπεια την ανάγκη άμεσης προστασίας από τον ήλιο.

*Δείκτης Δυσφορίας(Humidex):

*Το Humidex είναι ένας δείκτης που χρησιμοποιείται από τους Μετεωρολόγους, για να περιγράψει πόσο ζεστό αισθάνεται τον καιρό ο μέσος άνθρωπος, συνδυάζοντας την επίδραση της ζέστης με την υγρασία. Για παράδειγμα, αν η θερμοκρασία είναι στους 30° C και το υπολογιζόμενο Humidex 40, αυτό καταδεικνύει πως την υγρή ζέστη (ζέστη + υγρασία) την αισθανόμαστε σαν "ξηρή" ζέστη 40° C.

*Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία του Καναδά, μια τιμή του δείκτη κοντά στο 30 προκαλεί "μερική δυσφορία ", μια τιμή κοντά στο 40 προκαλεί "μεγάλη δυσφορία" και πάνω από 45 χαρακτηρίζεται "επικίνδυνη". Οταν το humidex φτάσει το 54, η θερμοπληξία είναι πολύ πιθανή.

*Ο δείκτης αυτός χρησιμοποιείται ευρέως στα μετεωρολογικά δελτία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Πρόγραμμα Ενημερώσεων: 03:30 - 09:30 - 15:30 - 21:30 Τοπική Ώρα (GMT+3 κατα την θερινή ώρα, +2 κατα την χειμερινή ώρα)

WXSIM forecast formatting script by Saratoga-Weather.org. http://www.meteokav.gr/weather/images/wxmtico.gif