Πρόγνωση μοντέλου WXSIM για: Καβάλα
Εκδόθηκε από:Meteokav.gr
Ενημερώθηκε:Δευτέρα, 20/09/2021 15:00
 
Αυτό το
απόγευμα
Μερικώς νεφελώδης
Μερικώς νεφελώδης
Απόψε

Κυρίως νεφελώδης
Κυρίως νεφελώδης
Τρίτη

Κυρίως νεφελώδης
Κυρίως νεφελώδης
Τρίτη
(νύχτα)
Πιθανότητα βροχής
Πιθανότητα βροχής
Τετάρτη

Καταιγίδα
Καταιγίδα
Τετάρτη
(νύχτα)
Ομίχλη
Ομίχλη
Πέμπτη

Πρωινή ομίχλη
Πρωινή ομίχλη
Πέμπτη
(νύχτα)
Αίθριος
Αίθριος
Παρασκευή

Ηλιοφάνεια
Ηλιοφάνεια
<2 mm. <2 mm. 2 mm. 15 mm. <2 mm.
Μέγ: 26° Ελάχ: 20° Μέγ: 25° Ελάχ: 19° Μέγ: 22° Ελάχ: 17° Μέγ: 21° Ελάχ: 14° Μέγ: 23°
Δυσφορ: 33                
ΝΝΑ
6
km/h
Πολύ ασθενής
ΒΑ→ΑΝΑ
3
km/h
Σχεδόν άπνοια
ΑΝΑ
7
km/h
Πολύ ασθενής
ΑΝΑ
6
km/h
Πολύ ασθενής
Α→Β
3
km/h
Σχεδόν άπνοια
Β
4
km/h
Σχεδόν άπνοια
ΝΝΔ
5
km/h
Σχεδόν άπνοια
ΔΝΔ→ΒΔ
άπνοια

Απνοια
ΝΝΔ
4
km/h
Σχεδόν άπνοια
UV: 5
 Μεσαία 
UV: 5
 Μεσαία 
UV: 5
 Μεσαία 

Αναλυτική Πρόγνωση:

Αυτό το απόγευμα
 
Αίθριος έως μερικώς νεφελώδης. Μέγιστη 26°. Δείκτης Δυσφορίας πάνω έως 33. Aνεμος νότιος-νοτιοανατολικός περίπου 6 km/h.
Απόψε
 
Αίθριος το βράδυ, μεταβαλλόμενος σε εν μέρει ως σχεδόν νεφελώδη μετά τα μεσάνυχτα. Μικρή πιθανότητα βροχής μετά τα μεσάνυχτα. Ελάχιστη 20°. Ανεμος βορειοανατολικός περίπου 3 km/h το βράδυ, στρεφόμενος σε ανατολικό-νοτιοανατολικό μετά τα μεσάνυχτα. Πιθανότητα υετού λιγότερο από 20%. Υετός λιγότερος από 2 mm.
Τρίτη
 
Νεφελώδης το πρωί, μεταβαλλόμενος σε εν μέρει ως σχεδόν νεφελώδη το απόγευμα. Μικρή πιθανότητα βροχής. Μέγιστη 25°. Δείκτης UV μέχρι 5. Aνεμος ανατολικός-νοτιοανατολικός περίπου 7 km/h. Πιθανότητα υετού 20%. Υετός λιγότερος από 2 mm.
Τρίτη (νύχτα)
 
Νεφελώδης το βράδυ, μεταβαλλόμενος σε πλήρη νεφοκάλυψη μετά τα μεσάνυχτα. Μικρή πιθανότητα βροχής το βράδυ, αργότερα πιθανότητα βροχής μετά τα μεσάνυχτα. Υετός σε μορφή όμβρων κατά περιόδους. Ελάχιστη 19°. Aνεμος ανατολικός-νοτιοανατολικός περίπου 6 km/h. Πιθανότητα υετού 40%. Υετός περίπου 2 mm.
Τετάρτη
 
Νεφελώδης το πρωί, μεταβαλλόμενος σε πλήρη νεφοκάλυψη το απόγευμα. Κατά τόπους ελαφρά ομίχλη το απόγευμα. Μικρή πιθανότητα βροχής το πρωί, αργότερα βροχή το απόγευμα. Πιθανότητα για διάσπαρτες μπόρες. Μέγιστη 22°. Aνεμος ανατολικός περίπου 3 km/h το πρωί, στρεφόμενος σε βόρειο το απόγευμα. Πιθανότητα υετού 80%. Υετός κυρίως μεταξύ 10 και 20 mm.
Τετάρτη (νύχτα)
 
Μερικώς νεφελώδης το βράδυ, μεταβαλλόμενος σε καθαρό μετά τα μεσάνυχτα. Μέτρια ομίχλη. Μικρή πιθανότητα βροχής. Ελάχιστη 17°. Aνεμος βόρειος περίπου 4 km/h. Πιθανότητα υετού 20%. Υετός λιγότερος από 2 mm.
Πέμπτη
 
Ηλιοφάνεια. Κατά τόπους ελαφρά ομίχλη το πρωί. Μέγιστη 21°. Δείκτης UV μέχρι 5. Aνεμος νότιος-νοτιοδυτικός περίπου 5 km/h.
Πέμπτη (νύχτα)
 
Αίθριος το βράδυ, μεταβαλλόμενος σε καθαρό μετά τα μεσάνυχτα. Ελάχιστη 14°. Aνεμος δυτικός-νοτιοδυτικός σχεδόν άπνοια το βράδυ, στρεφόμενος σε βορειοδυτικό μετά τα μεσάνυχτα.
Παρασκευή
 
Ηλιοφάνεια. Μέγιστη 23°. Δείκτης UV μέχρι 5. Aνεμος νότιος-νοτιοδυτικός περίπου 4 km/h.
Παρασκευή (νύχτα)
 
Σχεδόν νεφελώδης το βράδυ, μεταβαλλόμενος σε αίθριο μετά τα μεσάνυχτα. Ελάχιστη 16°. Ανεμος βορειοδυτικός περίπου 2 km/h.
Σάββατο
 
Μερικώς νεφελώδης το πρωί, μεταβαλλόμενος σε κυρίως ηλιοφάνεια το απόγευμα. Μέγιστη 24°. Δείκτης UV μέχρι 5. Ανεμος νοτιοδυτικός περίπου 3 km/h το πρωί, στρεφόμενος σε βόρειο-βορειοανατολικό το απόγευμα.
Σάββατο (νύχτα)
 
Αίθριος. Ελάχιστη 17°. Aνεμος βόρειος-βορειοανατολικός περίπου 3 km/h.
 RSS Feed  http://www.meteokav.gr/weather/menu_chart.png

Μετεώγραμμα Καβάλας

Επεξηγήσεις για τις προγνώσεις μας

Πληροφορίες: Η πρόγνωση αυτή είναι αυτοματοποιημένη και βασίζεται σε δεδομένα που συλλέγονται αυτόματα από τον Ιδιωτικό Μετεωρολογικό Σταθμό της Καβάλας, καθώς επίσης κι από διάφορες πηγές (αριθμητικά μοντέλα καιρού, ραδιοβολήσεις, παρατηρήσεις σε ακτίνα περίπου 2.000 km κ.α.). Αφορά την πόλη της Καβάλας. Οι υπολογισμοί θερμοκρασίας και υγρασίας γίνονται με βάση το υψόμετρο του σταθμού (90 μ.) και μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το υψόμετρο σε άλλες περιοχές της πόλης. Η συλλογή και επεξεργασία των στοιχείων γίνεται κάθε 6 ώρες ακριβώς και η πρόγνωση δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα περίπου 35 λεπτά αργότερα μετά το πέρας της επεξεργασίας. Η απόδοσή της στα Ελληνικά γίνεται αυτόματα και τυχόν συντακτικά λάθη θα διορθώνονται το συντομότερο δυνατό.

*Υετός: Στερεό κατακρήμνισμα όπως, βροχή, χιόνι, χαλάζι κι όλα τα είδη αυτών. Μετράται σε mm (χιλιοστά). Ισοδύναμο μέτρησης: l/m² (λίτρα ανα τετραγωνικό μέτρο). Σε περίπτωση χιονιού, η αναφορά γίνεται στην υγρή μορφή αυτού (λιωμένο χιόνι - ισοδύναμο νερού).

*Δείκτης UV: Ο Δείκτης UV (Ultra-Violet=Υπέρ-Ιώδης) είναι ένα μέγεθος το οποίο καθιερώθηκε διεθνώς ως ένα απλό μέσο έκφρασης της επικινδυνότητας της ηλιακής υπεριώδους ακτινοβολίας. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, η τιμή του Δείκτη UV στην Ελλάδα μπορεί φτάσει μέχρι και 10 ή 11, τιμές που εκφράζουν εξαιρετικά δραστική ακτινοβολία και κατά συνέπεια την ανάγκη άμεσης προστασίας από τον ήλιο.

*Δείκτης Δυσφορίας(Humidex):

*Το Humidex είναι ένας δείκτης που χρησιμοποιείται από τους Μετεωρολόγους, για να περιγράψει πόσο ζεστό αισθάνεται τον καιρό ο μέσος άνθρωπος, συνδυάζοντας την επίδραση της ζέστης με την υγρασία. Για παράδειγμα, αν η θερμοκρασία είναι στους 30° C και το υπολογιζόμενο Humidex 40, αυτό καταδεικνύει πως την υγρή ζέστη (ζέστη + υγρασία) την αισθανόμαστε σαν "ξηρή" ζέστη 40° C.

*Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία του Καναδά, μια τιμή του δείκτη κοντά στο 30 προκαλεί "μερική δυσφορία ", μια τιμή κοντά στο 40 προκαλεί "μεγάλη δυσφορία" και πάνω από 45 χαρακτηρίζεται "επικίνδυνη". Οταν το humidex φτάσει το 54, η θερμοπληξία είναι πολύ πιθανή.

*Ο δείκτης αυτός χρησιμοποιείται ευρέως στα μετεωρολογικά δελτία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Πρόγραμμα Ενημερώσεων: 03:30 - 09:30 - 15:30 - 21:30 Τοπική Ώρα (GMT+3 κατα την θερινή ώρα, +2 κατα την χειμερινή ώρα)

WXSIM forecast formatting script by Saratoga-Weather.org. http://www.meteokav.gr/weather/images/wxmtico.gif