Πρόγνωση μοντέλου WXSIM για: Καβάλα
Εκδόθηκε από:Meteokav.gr
Ενημερώθηκε:Κυριακή, 05/04/2020 07:00
 
Σήμερα

Βροχή
Βροχή
Απόψε

Πλήρης νεφοκάλυψη
Πλήρης νεφοκάλυψη
Δευτέρα

Νεφελώδης
Νεφελώδης
Δευτέρα
(νύχτα)
Κυρίως νεφελώδης
Κυρίως νεφελώδης
Τρίτη

Σχεδόν ηλιοφάνεια
Σχεδόν ηλιοφάνεια
Τρίτη
(νύχτα)
Αίθριος
Αίθριος
Τετάρτη

Ηλιοφάνεια
Ηλιοφάνεια
Τετάρτη
(νύχτα)
Αίθριος
Αίθριος
Πέμπτη

Ηλιοφάνεια
Ηλιοφάνεια
10 mm. <2 mm. <2 mm.
Μέγ: 11° Ελάχ: 7° Μέγ: 12° Ελάχ: 6° Μέγ: 13° Ελάχ: 6° Μέγ: 16° Ελάχ: 7° Μέγ: 17°
                 
ΒΑ
15-27
km/h
Σχεδόν μέτριος
ΒΑ
9
km/h
Πολύ ασθενής
ΒΑ
12-26→20-34
km/h
Μέτριος
ΒΑ
11-34
km/h
Μέτριος
ΒΑ
10-32→25-42
km/h
Ισχυρός
ΒΑ
14-34
km/h
Μέτριος
Β→ΑΒΑ
8
km/h
Πολύ ασθενής
Α→ΒΒΑ
7
km/h
Πολύ ασθενής
ΒΒΑ→ΑΒΑ
5
km/h
Σχεδόν άπνοια
UV: 5
 Μεσαία 
UV: 6
 Υψηλή 
UV: 6
 Υψηλή 

Αναλυτική Πρόγνωση:

Σήμερα
 
Εντονη πλήρης νεφοκάλυψη. Βροχή πιθανόν. Μέγιστη 11°, αλλά πτώση θερμοκρασίας το απόγευμα. Ανεμος βορειοανατολικός περίπου 15 km/h, με ριπές έως 27 km/h. Πιθανότητα υετού 70%. Υετός περίπου 10 mm.
Απόψε
 
Εντονη πλήρης νεφοκάλυψη. Μικρή πιθανότητα βροχής. Ελάχιστη 7°. Ανεμος βορειοανατολικός περίπου 9 km/h. Πιθανότητα υετού λιγότερο από 20%. Υετός λιγότερος από 2 mm.
Δευτέρα
 
Νεφελώδης. Μικρή πιθανότητα βροχής. Μέγιστη 12°. Ανεμος βορειοανατολικός περίπου 12 km/h, με ριπές έως 26 km/h, το πρωί, μεταβαλλόμενος σε 20 km/h, με ριπές έως 34 km/h, το απόγευμα. Πιθανότητα υετού λιγότερο από 20%. Υετός λιγότερος από 2 mm.
Δευτέρα (νύχτα)
 
Σχεδόν νεφελώδης προς νεφελώδη το βράδυ, μεταβαλλόμενος σε σχεδόν νεφελώδη μετά τα μεσάνυχτα. Ελάχιστη 6°. Ανεμος βορειοανατολικός περίπου 11 km/h, με ριπές έως 34 km/h.
Τρίτη
 
Κυρίως ηλιοφάνεια το πρωί, μεταβαλλόμενος σε ηλιοφάνεια το απόγευμα. Μέγιστη 13°. Δείκτης UV μέχρι 5. Ανεμος βορειοανατολικός περίπου 10 km/h, με ριπές έως 32 km/h, το πρωί, μεταβαλλόμενος σε 25 km/h, με ριπές έως 42 km/h, το απόγευμα.
Τρίτη (νύχτα)
 
Αίθριος. Ελάχιστη 6°. Ανεμος βορειοανατολικός περίπου 14 km/h, με ριπές έως 34 km/h.
Τετάρτη
 
Ηλιοφάνεια. Μέγιστη 16°. Δείκτης UV μέχρι 6. Aνεμος βόρειος περίπου 8 km/h το πρωί, στρεφόμενος σε ανατολικό-βορειοανατολικό το απόγευμα.
Τετάρτη (νύχτα)
 
Αίθριος. Ελάχιστη 7°. Aνεμος ανατολικός περίπου 7 km/h το βράδυ, στρεφόμενος σε βόρειο-βορειοανατολικό μετά τα μεσάνυχτα.
Πέμπτη
 
Ηλιοφάνεια. Μέγιστη 17°. Δείκτης UV μέχρι 6. Aνεμος βόρειος-βορειοανατολικός περίπου 5 km/h το πρωί, στρεφόμενος σε ανατολικό-βορειοανατολικό το απόγευμα.
Πέμπτη (νύχτα)
 
Αίθριος. Ελάχιστη 8°. Aνεμος ανατολικός-βορειοανατολικός περίπου 4 km/h το βράδυ, στρεφόμενος σε βόρειο-βορειοδυτικό μετά τα μεσάνυχτα.
Παρασκευή
 
Ηλιοφάνεια. Μέγιστη 18°. Δείκτης UV μέχρι 6. Aνεμος βόρειος-βορειοδυτικός περίπου 6 km/h το πρωί, στρεφόμενος σε δυτικό-βορειοδυτικό το απόγευμα.
Παρασκευή (νύχτα)
 
Αίθριος. Ελάχιστη 10°. Aνεμος δυτικός-βορειοδυτικός περίπου 3 km/h το βράδυ, στρεφόμενος σε βόρειο μετά τα μεσάνυχτα.
 RSS Feed  http://www.meteokav.gr/weather/menu_chart.png

Μετεώγραμμα Καβάλας

Επεξηγήσεις για τις προγνώσεις μας

Πληροφορίες: Η πρόγνωση αυτή είναι αυτοματοποιημένη και βασίζεται σε δεδομένα που συλλέγονται αυτόματα από τον Ιδιωτικό Μετεωρολογικό Σταθμό της Καβάλας, καθώς επίσης κι από διάφορες πηγές (αριθμητικά μοντέλα καιρού, ραδιοβολήσεις, παρατηρήσεις σε ακτίνα περίπου 2.000 km κ.α.). Αφορά την πόλη της Καβάλας. Οι υπολογισμοί θερμοκρασίας και υγρασίας γίνονται με βάση το υψόμετρο του σταθμού (90 μ.) και μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το υψόμετρο σε άλλες περιοχές της πόλης. Η συλλογή και επεξεργασία των στοιχείων γίνεται κάθε 6 ώρες ακριβώς και η πρόγνωση δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα περίπου 35 λεπτά αργότερα μετά το πέρας της επεξεργασίας. Η απόδοσή της στα Ελληνικά γίνεται αυτόματα και τυχόν συντακτικά λάθη θα διορθώνονται το συντομότερο δυνατό.

*Υετός: Στερεό κατακρήμνισμα όπως, βροχή, χιόνι, χαλάζι κι όλα τα είδη αυτών. Μετράται σε mm (χιλιοστά). Ισοδύναμο μέτρησης: l/m² (λίτρα ανα τετραγωνικό μέτρο). Σε περίπτωση χιονιού, η αναφορά γίνεται στην υγρή μορφή αυτού (λιωμένο χιόνι - ισοδύναμο νερού).

*Δείκτης UV: Ο Δείκτης UV (Ultra-Violet=Υπέρ-Ιώδης) είναι ένα μέγεθος το οποίο καθιερώθηκε διεθνώς ως ένα απλό μέσο έκφρασης της επικινδυνότητας της ηλιακής υπεριώδους ακτινοβολίας. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, η τιμή του Δείκτη UV στην Ελλάδα μπορεί φτάσει μέχρι και 10 ή 11, τιμές που εκφράζουν εξαιρετικά δραστική ακτινοβολία και κατά συνέπεια την ανάγκη άμεσης προστασίας από τον ήλιο.

*Δείκτης Δυσφορίας(Humidex):

*Το Humidex είναι ένας δείκτης που χρησιμοποιείται από τους Μετεωρολόγους, για να περιγράψει πόσο ζεστό αισθάνεται τον καιρό ο μέσος άνθρωπος, συνδυάζοντας την επίδραση της ζέστης με την υγρασία. Για παράδειγμα, αν η θερμοκρασία είναι στους 30° C και το υπολογιζόμενο Humidex 40, αυτό καταδεικνύει πως την υγρή ζέστη (ζέστη + υγρασία) την αισθανόμαστε σαν "ξηρή" ζέστη 40° C.

*Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία του Καναδά, μια τιμή του δείκτη κοντά στο 30 προκαλεί "μερική δυσφορία ", μια τιμή κοντά στο 40 προκαλεί "μεγάλη δυσφορία" και πάνω από 45 χαρακτηρίζεται "επικίνδυνη". Οταν το humidex φτάσει το 54, η θερμοπληξία είναι πολύ πιθανή.

*Ο δείκτης αυτός χρησιμοποιείται ευρέως στα μετεωρολογικά δελτία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Πρόγραμμα Ενημερώσεων: 03:30 - 09:30 - 15:30 - 21:30 Τοπική Ώρα (GMT+3 κατα την θερινή ώρα, +2 κατα την χειμερινή ώρα)

WXSIM forecast formatting script by Saratoga-Weather.org. http://www.meteokav.gr/weather/images/wxmtico.gif