Πρόγνωση μοντέλου WXSIM για: Παλαιοχώρι Καβάλας
Εκδόθηκε από: Meteokav.gr
Ενημερώθηκε: Κυριακή, 23/09/2018 09:00
 
Σήμερα

Ηλιοφάνεια
Ηλιοφάνεια
Απόψε

Αίθριος
Αίθριος
Δευτέρα

Σχεδόν ηλιοφάνεια
Σχεδόν ηλιοφάνεια
Δευτέρα
(νύχτα)
Κυρίως νεφελώδης
Κυρίως νεφελώδης
Τρίτη

Μερικώς νεφελώδης
Μερικώς νεφελώδης
Τρίτη
(νύχτα)
Σχεδόν Αίθριος
Σχεδόν Αίθριος
Τετάρτη

Σχεδόν ηλιοφάνεια
Σχεδόν ηλιοφάνεια
Τετάρτη
(νύχτα)
Αίθριος
Αίθριος
Πέμπτη

Σχεδόν ηλιοφάνεια
Σχεδόν ηλιοφάνεια
Πέμπτη
(νύχτα)
Μερικώς νεφελώδης
Μερικώς νεφελώδης
Παρασκευή

Ηλιοφάνεια
Ηλιοφάνεια
<2 mm.
Μέγ: 27° Ελάχ: 14° Μέγ: 28° Ελάχ: 16° Μέγ: 23° Ελάχ: 13° Μέγ: 19° Ελάχ: 7° Μέγ: 22° Ελάχ: 9° Μέγ: 23°
                     
Β
3→9
km/h
Πολύ ασθενής
Β→ΝΔ
3
km/h
Σχεδόν άπνοια
Β
3→10-24
km/h
Σχεδόν μέτριος
Β→ΝΝΑ
3
km/h
Σχεδόν άπνοια
ΒΑ
5-25→14-29
km/h
Σχεδόν μέτριος
ΒΑ
10-29→άπνοια
km/h
Σχεδόν μέτριος
ΒΑ
13-30
km/h
Μέτριος
ΒΑ→Α
7-26→άπνοια
km/h
Σχεδόν μέτριος
ΒΑ
5→12-25
km/h
Σχεδόν μέτριος
Β→Α
4
km/h
Σχεδόν άπνοια
ΒΑ
5→12-25
km/h
Σχεδόν μέτριος
UV: 6
 Υψηλή 
UV: 6
 Υψηλή 

Αναλυτική Πρόγνωση:

Σήμερα
 
Ηλιοφάνεια. Μέγιστη 27°. Δείκτης UV μέχρι 6. Aνεμος βόρειος περίπου 3 km/h το πρωί, μεταβαλλόμενος σε 9 km/h το απόγευμα.
Απόψε
 
Αίθριος. Ελάχιστη 14°. Aνεμος βόρειος περίπου 3 km/h το βράδυ, στρεφόμενος σε νοτιοδυτικό μετά τα μεσάνυχτα.
Δευτέρα
 
Ηλιοφάνεια το πρωί, μεταβαλλόμενος σε εν μέρει έως κυρίως ηλιοφάνεια το απόγευμα. Μέγιστη 28°. Δείκτης UV μέχρι 6. Aνεμος βόρειος περίπου 3 km/h το πρωί, μεταβαλλόμενος σε 10 km/h, με ριπές έως 24 km/h, το απόγευμα.
Δευτέρα (νύχτα)
 
Σχεδόν νεφελώδης το βράδυ, μεταβαλλόμενος σε εν μέρει ως σχεδόν νεφελώδη μετά τα μεσάνυχτα. Μικρή πιθανότητα βροχής. Ελάχιστη 16°. Aνεμος βόρειος περίπου 3 km/h το βράδυ, στρεφόμενος σε νότιο-νοτιοανατολικό μετά τα μεσάνυχτα. Πιθανότητα υετού λιγότερο από 20%. Υετός λιγότερος από 2 mm.
Τρίτη
 
Μερικώς νεφελώδης. Μέγιστη 23°. Ανεμος βορειοανατολικός περίπου 5 km/h, με ριπές έως 25 km/h, το πρωί, μεταβαλλόμενος σε 14 km/h, με ριπές έως 29 km/h, το απόγευμα.
Τρίτη (νύχτα)
 
Αίθριος το βράδυ, μεταβαλλόμενος σε σχεδόν αίθριο μετά τα μεσάνυχτα. Ελάχιστη 13°. Ανεμος βορειοανατολικός περίπου 10 km/h, με ριπές έως 29 km/h, το βράδυ, μεταβαλλόμενος σε σχεδόν άπνοια μετά τα μεσάνυχτα.
Τετάρτη
 
Κυρίως ηλιοφάνεια το πρωί, μεταβαλλόμενος σε ηλιοφάνεια το απόγευμα. Μέγιστη 19°. Ανεμος βορειοανατολικός περίπου 13 km/h, με ριπές έως 30 km/h.
Τετάρτη (νύχτα)
 
Αίθριος. Ελάχιστη 7°. Ανεμος βορειοανατολικός περίπου 7 km/h, με ριπές έως 26 km/h, το βράδυ, στρεφόμενος σε ανατολικό σχεδόν άπνοια μετά τα μεσάνυχτα.
Πέμπτη
 
Ηλιοφάνεια το πρωί, μεταβαλλόμενος σε κυρίως ηλιοφάνεια το απόγευμα. Μέγιστη 22°. Ανεμος βορειοανατολικός περίπου 5 km/h το πρωί, μεταβαλλόμενος σε 12 km/h, με ριπές έως 25 km/h, το απόγευμα.
Πέμπτη (νύχτα)
 
Μερικώς νεφελώδης το βράδυ, μεταβαλλόμενος σε καθαρό μετά τα μεσάνυχτα. Ελάχιστη 9°. Aνεμος βόρειος περίπου 4 km/h το βράδυ, στρεφόμενος σε ανατολικό μετά τα μεσάνυχτα.
Παρασκευή
 
Ηλιοφάνεια. Μέγιστη 23°. Ανεμος βορειοανατολικός περίπου 5 km/h το πρωί, μεταβαλλόμενος σε 12 km/h, με ριπές έως 25 km/h, το απόγευμα.
Παρασκευή (νύχτα)
 
Αίθριος. Ελάχιστη 9°. Ανεμος βορειοανατολικός σχεδόν άπνοια το βράδυ, στρεφόμενος σε νότιο-νοτιοανατολικό μετά τα μεσάνυχτα.
Σάββατο
 
Ηλιοφάνεια. Μέγιστη 23°. Aνεμος βόρειος-βορειοδυτικός σχεδόν άπνοια το πρωί, μεταβαλλόμενος σε 10 km/h το απόγευμα.
Σάββατο (νύχτα)
 
Σχεδόν αίθριος το βράδυ, μεταβαλλόμενος σε αίθριο ή μερικώς νεφελώδη μετά τα μεσάνυχτα. Ελάχιστη 10°. Aνεμος βόρειος-βορειοδυτικός σχεδόν άπνοια το βράδυ, στρεφόμενος σε νότιο-νοτιοανατολικό μετά τα μεσάνυχτα.
 RSS Feed  http://www.meteokav.gr/weather/menu_chart.png

Μετεώγραμμα Παλαιοχωρίου

Επεξηγήσεις για τις προγνώσεις μας

Πληροφορίες: Η πρόγνωση αυτή είναι αυτοματοποιημένη και βασίζεται σε δεδομένα που συλλέγονται αυτόματα από τον Ιδιωτικό Μετεωρολογικό Σταθμό στο Παλαιοχώρι Καβάλας, καθώς επίσης κι από διάφορες πηγές (αριθμητικά μοντέλα καιρού, ραδιοβολήσεις, παρατηρήσεις σε ακτίνα περίπου 2.000 km κ.α.). Αφορά το χωριό του Παλαιοχωρίου καθώς και την γύρω πεδινή περιοχή. Οι υπολογισμοί θερμοκρασίας και υγρασίας γίνονται με βάση το υψόμετρο του σταθμού (830 μέτρα) και μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το υψόμετρο σε άλλες κοντινές ορεινές περιοχές. Η συλλογή και επεξεργασία των στοιχείων γίνεται κάθε 6 ώρες ακριβώς και η πρόγνωση δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα περίπου 35 λεπτά αργότερα μετά το πέρας της επεξεργασίας. Η απόδοσή της στα Ελληνικά γίνεται αυτόματα και τυχόν συντακτικά λάθη θα διορθώνονται το συντομότερο δυνατό.

*Υετός: Στερεό κατακρήμνισμα όπως, βροχή, χιόνι, χαλάζι κι όλα τα είδη αυτών. Μετράται σε mm (χιλιοστά). Ισοδύναμο μέτρησης: l/m² (λίτρα ανα τετραγωνικό μέτρο). Σε περίπτωση χιονιού, η αναφορά γίνεται στην υγρή μορφή αυτού (λιωμένο χιόνι - ισοδύναμο νερού).

*Δείκτης UV: Ο Δείκτης UV (Ultra-Violet=Υπέρ-Ιώδης) είναι ένα μέγεθος το οποίο καθιερώθηκε διεθνώς ως ένα απλό μέσο έκφρασης της επικινδυνότητας της ηλιακής υπεριώδους ακτινοβολίας. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, η τιμή του Δείκτη UV στην Ελλάδα μπορεί φτάσει μέχρι και 10 ή 11, τιμές που εκφράζουν εξαιρετικά δραστική ακτινοβολία και κατά συνέπεια την ανάγκη άμεσης προστασίας από τον ήλιο.

*Δείκτης Δυσφορίας(Humidex):

*Το Humidex είναι ένας δείκτης που χρησιμοποιείται από τους Μετεωρολόγους, για να περιγράψει πόσο ζεστό αισθάνεται τον καιρό ο μέσος άνθρωπος, συνδυάζοντας την επίδραση της ζέστης με την υγρασία. Για παράδειγμα, αν η θερμοκρασία είναι στους 30° C και το υπολογιζόμενο Humidex 40, αυτό καταδεικνύει πως την υγρή ζέστη (ζέστη + υγρασία) την αισθανόμαστε σαν "ξηρή" ζέστη 40° C.

*Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία του Καναδά, μια τιμή του δείκτη κοντά στο 30 προκαλεί "μερική δυσφορία ", μια τιμή κοντά στο 40 προκαλεί "μεγάλη δυσφορία" και πάνω από 45 χαρακτηρίζεται "επικίνδυνη". Οταν το humidex φτάσει το 54, η θερμοπληξία είναι πολύ πιθανή.

*Ο δείκτης αυτός χρησιμοποιείται ευρέως στα μετεωρολογικά δελτία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Πρόγραμμα Ενημερώσεων: 03:30 - 09:30 - 15:30 - 21:30 Τοπική Ώρα (GMT+3 κατα την θερινή ώρα, +2 κατα την χειμερινή ώρα)

WXSIM forecast formatting script by Saratoga-Weather.org. http://www.meteokav.gr/weather/images/wxmtico.gif