Πρόγνωση μοντέλου WXSIM για: Παλαιοχώρι Καβάλας
Εκδόθηκε από: Meteokav.gr
Ενημερώθηκε: Παρασκευή, 16/03/2018 21:00
 
Απόψε

Κυρίως νεφελώδης
Κυρίως νεφελώδης
Σάββατο

Κυρίως νεφελώδης
Κυρίως νεφελώδης
Σάββατο
(νύχτα)
Μερικώς νεφελώδης
Μερικώς νεφελώδης
Κυριακή

Βροχή
Βροχή
Κυριακή
(νύχτα)
Βροχή
Βροχή
Δευτέρα

Πρωινή ομίχλη
Πρωινή ομίχλη
Δευτέρα
(νύχτα)
Πιθανότητα βροχής
Πιθανότητα βροχής
Τρίτη

Πρωινή ομίχλη
Πρωινή ομίχλη
Τρίτη
(νύχτα)
Αίθριος
Αίθριος
Τετάρτη

Μερικώς νεφελώδης
Μερικώς νεφελώδης
Τετάρτη
(νύχτα)
Βροχή
Βροχή
5 mm. 10 mm. <2 mm. <5 mm. <2 mm. <2 mm. 7 mm.
Ελάχ: 9° Μέγ: 19° Ελάχ: 10° Μέγ: 17° Ελάχ: 10° Μέγ: 17° Ελάχ: 10° Μέγ: 15° Ελάχ: 9° Μέγ: 15° Ελάχ: 9°
                     
ΝΝΔ→ΒΑ
άπνοια

Απνοια
ΑΒΑ
7
km/h
Πολύ ασθενής
ΑΝΑ
6
km/h
Πολύ ασθενής
ΑΝΑ
10
km/h
Πολύ ασθενής
ΝΔ→ΔΒΔ
5
km/h
Σχεδόν άπνοια
Β→ΑΝΑ
5
km/h
Σχεδόν άπνοια
ΝΑ→Α
3
km/h
Σχεδόν άπνοια
Δ
9→17-31
km/h
Μέτριος
Δ
13-29→4
km/h
Σχεδόν μέτριος
Β→ΑΒΑ
7
km/h
Πολύ ασθενής
ΑΝΑ
14-26
km/h
Σχεδόν μέτριος

Αναλυτική Πρόγνωση:

Απόψε
 
Σχεδόν νεφελώδης. Ελάχιστη 9°. Aνεμος νότιος-νοτιοδυτικός σχεδόν άπνοια το βράδυ, στρεφόμενος σε βορειοανατολικό μετά τα μεσάνυχτα.
Σάββατο
 
Μερικώς έως σχεδόν νεφελώδης. Μέγιστη 19°. Aνεμος ανατολικός-βορειοανατολικός περίπου 7 km/h.
Σάββατο (νύχτα)
 
Μερικώς νεφελώδης. Ελάχιστη 10°. Aνεμος ανατολικός-νοτιοανατολικός περίπου 6 km/h.
Κυριακή
 
Σχεδόν νεφελώδης προς νεφελώδη το πρωί, μεταβαλλόμενος σε πλήρη νεφοκάλυψη το απόγευμα. Κατά τόπους ελαφρά ομίχλη το απόγευμα. Μικρή πιθανότητα βροχής το πρωί, αργότερα βροχή το απόγευμα. Μέγιστη 17°, αλλά πτώση θερμοκρασίας το απόγευμα. Aνεμος ανατολικός-νοτιοανατολικός περίπου 10 km/h. Πιθανότητα υετού 60%. Υετός περίπου 5 mm.
Κυριακή (νύχτα)
 
Εντονη πλήρης νεφοκάλυψη το βράδυ, μεταβαλλόμενος σε εν μέρει νεφελώδη μετά τα μεσάνυχτα. Ασθενής έως μέτρια ομίχλη. Βροχή πιθανόν το βράδυ, αργότερα μια μικρή πιθανότητα βροχής μετά τα μεσάνυχτα. Ελάχιστη 10°. Ανεμος νοτιοδυτικός περίπου 5 km/h το βράδυ, στρεφόμενος σε δυτικό-βορειοδυτικό μετά τα μεσάνυχτα. Πιθανότητα υετού 70%. Υετός περίπου 10 mm.
Δευτέρα
 
Μερικώς νεφελώδης το πρωί, μεταβαλλόμενος σε νεφελώδη το απόγευμα. Κατά τόπους ελαφρά ομίχλη το πρωί. Μικρή πιθανότητα βροχής το πρωί, αργότερα πιθανότητα βροχής το απόγευμα. Μέγιστη 17°. Aνεμος βόρειος περίπου 5 km/h το πρωί, στρεφόμενος σε ανατολικό-νοτιοανατολικό το απόγευμα. Πιθανότητα υετού 30%. Υετός λιγότερος από 2 mm.
Δευτέρα (νύχτα)
 
Νεφελώδης. Κατά τόπους ελαφρά ομίχλη. Μικρή πιθανότητα βροχής το βράδυ, αργότερα πιθανότητα βροχής μετά τα μεσάνυχτα. Ελάχιστη 10°. Ανεμος νοτιοανατολικός περίπου 3 km/h το βράδυ, στρεφόμενος σε ανατολικό μετά τα μεσάνυχτα. Πιθανότητα υετού 60%. Υετός κυρίως μεταξύ 2 και 5 mm.
Τρίτη
 
Μερικώς έως σχεδόν νεφελώδης το πρωί, μεταβαλλόμενος σε ηλιοφάνεια το απόγευμα. Ασθενής έως μέτρια ομίχλη το πρωί. Πιθανότητα βροχής. Μέγιστη 15°. Aνεμος δυτικός περίπου 9 km/h το πρωί, μεταβαλλόμενος σε 17 km/h, με ριπές έως 31 km/h, το απόγευμα. Πιθανότητα υετού 30%. Υετός λιγότερος από 2 mm.
Τρίτη (νύχτα)
 
Αίθριος το βράδυ, μεταβαλλόμενος σε αίθριο μετά τα μεσάνυχτα. Ελάχιστη 9°. Aνεμος δυτικός περίπου 13 km/h, με ριπές έως 29 km/h, το βράδυ, μεταβαλλόμενος σε 4 km/h μετά τα μεσάνυχτα.
Τετάρτη
 
Μερικώς νεφελώδης το πρωί, μεταβαλλόμενος σε σχεδόν νεφελώδη προς νεφελώδη το απόγευμα. Μικρή πιθανότητα βροχής το απόγευμα. Μέγιστη 15°. Aνεμος βόρειος περίπου 7 km/h το πρωί, στρεφόμενος σε ανατολικό-βορειοανατολικό το απόγευμα. Πιθανότητα υετού 20%. Υετός λιγότερος από 2 mm.
Τετάρτη (νύχτα)
 
Νεφελώδης το βράδυ, μεταβαλλόμενος σε πλήρη νεφοκάλυψη μετά τα μεσάνυχτα. Κατά τόπους ελαφρά ομίχλη μετά τα μεσάνυχτα. Πιθανότητα βροχής το βράδυ, αργότερα βροχή μετά τα μεσάνυχτα. Ελάχιστη 9°. Aνεμος ανατολικός-νοτιοανατολικός περίπου 14 km/h, με ριπές έως 26 km/h. Πιθανότητα υετού 70%. Υετός κυρίως μεταξύ 5 και 10 mm.
Πέμπτη
 
Νεφελώδης το πρωί, μεταβαλλόμενος σε πλήρη νεφοκάλυψη το απόγευμα. Ασθενής έως μέτρια ομίχλη το πρωί, μετά κατά τόπους ασθενής ομίχλη το απόγευμα. Βροχή πιθανόν. Μέγιστη 11°, αλλά πτώση θερμοκρασίας το απόγευμα. Aνεμος δυτικός-νοτιοδυτικός περίπου 4 km/h το πρωί, στρεφόμενος σε βορειοανατολικό το απόγευμα. Πιθανότητα υετού 80%. Υετός κυρίως μεταξύ 10 και 20 mm.
Πέμπτη (νύχτα)
 
Εντονη πλήρης νεφοκάλυψη. Ασθενής έως μέτρια ομίχλη το βράδυ, μετά κατά τόπους ασθενής ομίχλη μετά τα μεσάνυχτα. Βροχή πιθανόν. Ελάχιστη 8°. Ανεμος βορειοανατολικός περίπου 3 km/h. Πιθανότητα υετού 80%. Υετός κυρίως μεταξύ 20 και 30 mm.
 RSS Feed  http://www.meteokav.gr/weather/menu_chart.png

Μετεώγραμμα Παλαιοχωρίου

Επεξηγήσεις για τις προγνώσεις μας

Πληροφορίες: Η πρόγνωση αυτή είναι αυτοματοποιημένη και βασίζεται σε δεδομένα που συλλέγονται αυτόματα από τον Ιδιωτικό Μετεωρολογικό Σταθμό στο Παλαιοχώρι Καβάλας, καθώς επίσης κι από διάφορες πηγές (αριθμητικά μοντέλα καιρού, ραδιοβολήσεις, παρατηρήσεις σε ακτίνα περίπου 2.000 km κ.α.). Αφορά το χωριό του Παλαιοχωρίου καθώς και την γύρω πεδινή περιοχή. Οι υπολογισμοί θερμοκρασίας και υγρασίας γίνονται με βάση το υψόμετρο του σταθμού (830 μέτρα) και μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το υψόμετρο σε άλλες κοντινές ορεινές περιοχές. Η συλλογή και επεξεργασία των στοιχείων γίνεται κάθε 6 ώρες ακριβώς και η πρόγνωση δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα περίπου 35 λεπτά αργότερα μετά το πέρας της επεξεργασίας. Η απόδοσή της στα Ελληνικά γίνεται αυτόματα και τυχόν συντακτικά λάθη θα διορθώνονται το συντομότερο δυνατό.

*Υετός: Στερεό κατακρήμνισμα όπως, βροχή, χιόνι, χαλάζι κι όλα τα είδη αυτών. Μετράται σε mm (χιλιοστά). Ισοδύναμο μέτρησης: l/m² (λίτρα ανα τετραγωνικό μέτρο). Σε περίπτωση χιονιού, η αναφορά γίνεται στην υγρή μορφή αυτού (λιωμένο χιόνι - ισοδύναμο νερού).

*Δείκτης UV: Ο Δείκτης UV (Ultra-Violet=Υπέρ-Ιώδης) είναι ένα μέγεθος το οποίο καθιερώθηκε διεθνώς ως ένα απλό μέσο έκφρασης της επικινδυνότητας της ηλιακής υπεριώδους ακτινοβολίας. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, η τιμή του Δείκτη UV στην Ελλάδα μπορεί φτάσει μέχρι και 10 ή 11, τιμές που εκφράζουν εξαιρετικά δραστική ακτινοβολία και κατά συνέπεια την ανάγκη άμεσης προστασίας από τον ήλιο.

*Δείκτης Δυσφορίας(Humidex):

*Το Humidex είναι ένας δείκτης που χρησιμοποιείται από τους Μετεωρολόγους, για να περιγράψει πόσο ζεστό αισθάνεται τον καιρό ο μέσος άνθρωπος, συνδυάζοντας την επίδραση της ζέστης με την υγρασία. Για παράδειγμα, αν η θερμοκρασία είναι στους 30° C και το υπολογιζόμενο Humidex 40, αυτό καταδεικνύει πως την υγρή ζέστη (ζέστη + υγρασία) την αισθανόμαστε σαν "ξηρή" ζέστη 40° C.

*Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία του Καναδά, μια τιμή του δείκτη κοντά στο 30 προκαλεί "μερική δυσφορία ", μια τιμή κοντά στο 40 προκαλεί "μεγάλη δυσφορία" και πάνω από 45 χαρακτηρίζεται "επικίνδυνη". Οταν το humidex φτάσει το 54, η θερμοπληξία είναι πολύ πιθανή.

*Ο δείκτης αυτός χρησιμοποιείται ευρέως στα μετεωρολογικά δελτία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Πρόγραμμα Ενημερώσεων: 03:30 - 09:30 - 15:30 - 21:30 Τοπική Ώρα (GMT+3 κατα την θερινή ώρα, +2 κατα την χειμερινή ώρα)

WXSIM forecast formatting script by Saratoga-Weather.org. http://www.meteokav.gr/weather/images/wxmtico.gif