Πρόγνωση μοντέλου WXSIM για: Παλαιοχώρι Καβάλας
Εκδόθηκε από: Meteokav.gr
Ενημερώθηκε: Πέμπτη, 25/04/2019 09:00
 
Σήμερα

Μερικώς νεφελώδης
Μερικώς νεφελώδης
Απόψε

Σχεδόν Αίθριος
Σχεδόν Αίθριος
Παρασκευή

Σχεδόν ηλιοφάνεια
Σχεδόν ηλιοφάνεια
Παρασκευή
(νύχτα)
Μερικώς νεφελώδης
Μερικώς νεφελώδης
Σάββατο

Μερικώς νεφελώδης
Μερικώς νεφελώδης
Σάββατο
(νύχτα)
Αίθριος
Αίθριος
Κυριακή

Σχεδόν ηλιοφάνεια
Σχεδόν ηλιοφάνεια
Κυριακή
(νύχτα)
Μερικώς νεφελώδης
Μερικώς νεφελώδης
Δευτέρα

Μερικώς νεφελώδης
Μερικώς νεφελώδης
Δευτέρα
(νύχτα)
Μερικώς νεφελώδης
Μερικώς νεφελώδης
Τρίτη

Ηλιοφάνεια
Ηλιοφάνεια
<2 mm. <2 mm.
Μέγ: 21° Ελάχ: 8° Μέγ: 23° Ελάχ: 10° Μέγ: 20° Ελάχ: 10° Μέγ: 23° Ελάχ: 11° Μέγ: 23° Ελάχ: 11° Μέγ: 21°
                     
Β
6
km/h
Πολύ ασθενής
ΑΒΑ→ΝΝΑ
άπνοια

Απνοια
ΒΑ
3→9
km/h
Πολύ ασθενής
ΑΒΑ→ΝΝΑ
άπνοια

Απνοια
ΔΒΔ
άπνοια→8
km/h
Πολύ ασθενής
ΒΒΔ→ΝΝΑ
άπνοια

Απνοια
ΑΒΑ
4→9
km/h
Πολύ ασθενής
Α→ΝΑ
3
km/h
Σχεδόν άπνοια
ΑΝΑ→ΑΒΑ
7
km/h
Πολύ ασθενής
ΔΒΔ→ΝΔ
άπνοια→9
9
Ασθενής
Δ
12-27
km/h
Σχεδόν μέτριος
UV: 6
 Υψηλή 
UV: 7
 Υψηλή 
UV: 6
 Υψηλή 
UV: 7
 Υψηλή 
UV: 6
 Υψηλή 
UV: 7
 Υψηλή 

Αναλυτική Πρόγνωση:

Σήμερα
 
Μερικώς νεφελώδης. Μέγιστη 21°. Δείκτης UV μέχρι 6. Aνεμος βόρειος περίπου 6 km/h.
Απόψε
 
Σχεδόν αίθριος το βράδυ, μεταβαλλόμενος σε καθαρό μετά τα μεσάνυχτα. Ελάχιστη 8°. Aνεμος ανατολικός-βορειοανατολικός σχεδόν άπνοια το βράδυ, στρεφόμενος σε νότιο-νοτιοανατολικό μετά τα μεσάνυχτα.
Παρασκευή
 
Μερικώς έως κυρίως ηλιοφάνεια. Μέγιστη 23°. Δείκτης UV μέχρι 7. Ανεμος βορειοανατολικός περίπου 3 km/h το πρωί, μεταβαλλόμενος σε 9 km/h το απόγευμα.
Παρασκευή (νύχτα)
 
Μερικώς νεφελώδης. Ελάχιστη 10°. Aνεμος ανατολικός-βορειοανατολικός σχεδόν άπνοια το βράδυ, στρεφόμενος σε νότιο-νοτιοανατολικό μετά τα μεσάνυχτα.
Σάββατο
 
Σχεδόν νεφελώδης το πρωί, μεταβαλλόμενος σε εν μέρει νεφελώδη το απόγευμα. Πιθανότητα βροχής το πρωί, αργότερα μια μικρή πιθανότητα βροχής το απόγευμα. Μέγιστη 20°. Δείκτης UV μέχρι 6. Aνεμος δυτικός-βορειοδυτικός σχεδόν άπνοια το πρωί, μεταβαλλόμενος σε 8 km/h το απόγευμα. Πιθανότητα υετού 30%. Υετός λιγότερος από 2 mm.
Σάββατο (νύχτα)
 
Αίθριος. Ελάχιστη 10°. Aνεμος βόρειος-βορειοδυτικός σχεδόν άπνοια το βράδυ, στρεφόμενος σε νότιο-νοτιοανατολικό μετά τα μεσάνυχτα.
Κυριακή
 
Ηλιοφάνεια το πρωί, μεταβαλλόμενος σε κυρίως ηλιοφάνεια το απόγευμα. Μέγιστη 23°. Δείκτης UV μέχρι 7. Aνεμος ανατολικός-βορειοανατολικός περίπου 4 km/h το πρωί, μεταβαλλόμενος σε 9 km/h το απόγευμα.
Κυριακή (νύχτα)
 
Αίθριος έως μερικώς νεφελώδης το βράδυ, μεταβαλλόμενος σε εν μέρει νεφελώδη μετά τα μεσάνυχτα. Ελάχιστη 11°. Aνεμος ανατολικός περίπου 3 km/h το βράδυ, στρεφόμενος σε νοτιοανατολικό μετά τα μεσάνυχτα.
Δευτέρα
 
Μερικώς νεφελώδης. Μέγιστη 23°. Δείκτης UV μέχρι 6. Aνεμος ανατολικός-νοτιοανατολικός περίπου 7 km/h το πρωί, στρεφόμενος σε ανατολικό-βορειοανατολικό το απόγευμα.
Δευτέρα (νύχτα)
 
Μερικώς νεφελώδης το βράδυ, μεταβαλλόμενος σε αίθριο ή μερικώς νεφελώδη μετά τα μεσάνυχτα. Μικρή πιθανότητα βροχής το βράδυ, αργότερα πιθανότητα βροχής μετά τα μεσάνυχτα. Ελάχιστη 11°. Aνεμος δυτικός-βορειοδυτικός σχεδόν άπνοια το βράδυ, στρεφόμενος σε νοτιοδυτικό περίπου 9 km/h μετά τα μεσάνυχτα. Πιθανότητα υετού 30%. Υετός λιγότερος από 2 mm.
Τρίτη
 
Ηλιοφάνεια. Μέγιστη 21°. Δείκτης UV μέχρι 7. Aνεμος δυτικός περίπου 12 km/h, με ριπές έως 27 km/h.
Τρίτη (νύχτα)
 
Αίθριος το βράδυ, μεταβαλλόμενος σε αίθριο μετά τα μεσάνυχτα. Ελάχιστη 10°. Aνεμος δυτικός-βορειοδυτικός περίπου 3 km/h το βράδυ, στρεφόμενος σε νοτιοδυτικό μετά τα μεσάνυχτα.
Τετάρτη
 
Μερικώς νεφελώδης το πρωί, μεταβαλλόμενος σε κυρίως ηλιοφάνεια το απόγευμα. Πιθανότητα βροχής. Μέγιστη 20°. Δείκτης UV μέχρι 8. Aνεμος βόρειος περίπου 4 km/h το πρωί, μεταβαλλόμενος σε 9 km/h το απόγευμα. Πιθανότητα υετού 30%. Υετός λιγότερος από 2 mm.
Τετάρτη (νύχτα)
 
Αίθριος. Ελάχιστη 10°. Aνεμος βόρειος σχεδόν άπνοια το βράδυ, στρεφόμενος σε νότιο-νοτιοδυτικό μετά τα μεσάνυχτα.
 RSS Feed  http://www.meteokav.gr/weather/menu_chart.png

Μετεώγραμμα Παλαιοχωρίου

Επεξηγήσεις για τις προγνώσεις μας

Πληροφορίες: Η πρόγνωση αυτή είναι αυτοματοποιημένη και βασίζεται σε δεδομένα που συλλέγονται αυτόματα από τον Ιδιωτικό Μετεωρολογικό Σταθμό στο Παλαιοχώρι Καβάλας, καθώς επίσης κι από διάφορες πηγές (αριθμητικά μοντέλα καιρού, ραδιοβολήσεις, παρατηρήσεις σε ακτίνα περίπου 2.000 km κ.α.). Αφορά το χωριό του Παλαιοχωρίου καθώς και την γύρω πεδινή περιοχή. Οι υπολογισμοί θερμοκρασίας και υγρασίας γίνονται με βάση το υψόμετρο του σταθμού (830 μέτρα) και μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το υψόμετρο σε άλλες κοντινές ορεινές περιοχές. Η συλλογή και επεξεργασία των στοιχείων γίνεται κάθε 6 ώρες ακριβώς και η πρόγνωση δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα περίπου 35 λεπτά αργότερα μετά το πέρας της επεξεργασίας. Η απόδοσή της στα Ελληνικά γίνεται αυτόματα και τυχόν συντακτικά λάθη θα διορθώνονται το συντομότερο δυνατό.

*Υετός: Στερεό κατακρήμνισμα όπως, βροχή, χιόνι, χαλάζι κι όλα τα είδη αυτών. Μετράται σε mm (χιλιοστά). Ισοδύναμο μέτρησης: l/m² (λίτρα ανα τετραγωνικό μέτρο). Σε περίπτωση χιονιού, η αναφορά γίνεται στην υγρή μορφή αυτού (λιωμένο χιόνι - ισοδύναμο νερού).

*Δείκτης UV: Ο Δείκτης UV (Ultra-Violet=Υπέρ-Ιώδης) είναι ένα μέγεθος το οποίο καθιερώθηκε διεθνώς ως ένα απλό μέσο έκφρασης της επικινδυνότητας της ηλιακής υπεριώδους ακτινοβολίας. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, η τιμή του Δείκτη UV στην Ελλάδα μπορεί φτάσει μέχρι και 10 ή 11, τιμές που εκφράζουν εξαιρετικά δραστική ακτινοβολία και κατά συνέπεια την ανάγκη άμεσης προστασίας από τον ήλιο.

*Δείκτης Δυσφορίας(Humidex):

*Το Humidex είναι ένας δείκτης που χρησιμοποιείται από τους Μετεωρολόγους, για να περιγράψει πόσο ζεστό αισθάνεται τον καιρό ο μέσος άνθρωπος, συνδυάζοντας την επίδραση της ζέστης με την υγρασία. Για παράδειγμα, αν η θερμοκρασία είναι στους 30° C και το υπολογιζόμενο Humidex 40, αυτό καταδεικνύει πως την υγρή ζέστη (ζέστη + υγρασία) την αισθανόμαστε σαν "ξηρή" ζέστη 40° C.

*Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία του Καναδά, μια τιμή του δείκτη κοντά στο 30 προκαλεί "μερική δυσφορία ", μια τιμή κοντά στο 40 προκαλεί "μεγάλη δυσφορία" και πάνω από 45 χαρακτηρίζεται "επικίνδυνη". Οταν το humidex φτάσει το 54, η θερμοπληξία είναι πολύ πιθανή.

*Ο δείκτης αυτός χρησιμοποιείται ευρέως στα μετεωρολογικά δελτία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Πρόγραμμα Ενημερώσεων: 03:30 - 09:30 - 15:30 - 21:30 Τοπική Ώρα (GMT+3 κατα την θερινή ώρα, +2 κατα την χειμερινή ώρα)

WXSIM forecast formatting script by Saratoga-Weather.org. http://www.meteokav.gr/weather/images/wxmtico.gif