Πρόγνωση μοντέλου WXSIM για: Παλαιοχώρι Καβάλας
Εκδόθηκε από: Meteokav.gr
Ενημερώθηκε: Παρασκευή, 20/04/2018 15:00
 
Αυτό το
απόγευμα
Μερικώς νεφελώδης
Μερικώς νεφελώδης
Απόψε

Πιθανότητα βροχής
Πιθανότητα βροχής
Σάββατο

Σχεδόν ηλιοφάνεια
Σχεδόν ηλιοφάνεια
Σάββατο
(νύχτα)
Σχεδόν Αίθριος
Σχεδόν Αίθριος
Κυριακή

Ηλιοφάνεια
Ηλιοφάνεια
Κυριακή
(νύχτα)
Αίθριος
Αίθριος
Δευτέρα

Ηλιοφάνεια
Ηλιοφάνεια
Δευτέρα
(νύχτα)
Αίθριος
Αίθριος
Τρίτη

Μερικώς νεφελώδης
Μερικώς νεφελώδης
Τρίτη
(νύχτα)
Μερικώς νεφελώδης
Μερικώς νεφελώδης
Τετάρτη

Κυρίως νεφελώδης
Κυρίως νεφελώδης
<2 mm. 2 mm. <2 mm. <2 mm.
Μέγ: 19° Ελάχ: 10° Μέγ: 19° Ελάχ: 9° Μέγ: 22° Ελάχ: 9° Μέγ: 24° Ελάχ: 10° Μέγ: 24° Ελάχ: 12° Μέγ: 22°
                     
Α
9
km/h
Πολύ ασθενής
ΑΝΑ
8→άπνοια
km/h
Πολύ ασθενής
ΒΔ
5
km/h
Σχεδόν άπνοια
ΝΝΔ→ΔΝΔ
3
km/h
Σχεδόν άπνοια
Β→ΒΔ
6
km/h
Πολύ ασθενής
ΝΔ→ΔΒΔ
άπνοια

Απνοια
ΒΒΔ
6
km/h
Πολύ ασθενής
Ν→ΒΒΑ
άπνοια

Απνοια
ΒΒΑ
5
km/h
Σχεδόν άπνοια
ΝΝΔ→ΑΝΑ
3
km/h
Σχεδόν άπνοια
ΒΒΑ
5
km/h
Σχεδόν άπνοια
UV: 7
 Υψηλή 
UV: 7
 Υψηλή 
UV: 7
 Υψηλή 
UV: 6
 Υψηλή 

Αναλυτική Πρόγνωση:

Αυτό το απόγευμα
 
Μερικώς νεφελώδης. Μικρή πιθανότητα βροχής. Μέγιστη 19°. Aνεμος ανατολικός περίπου 9 km/h. Πιθανότητα υετού λιγότερο από 20%. Υετός λιγότερος από 2 mm.
Απόψε
 
Μερικώς νεφελώδης. Πιθανότητα βροχής. Ελάχιστη 10°. Aνεμος ανατολικός-νοτιοανατολικός περίπου 8 km/h το βράδυ, μεταβαλλόμενος σε σχεδόν άπνοια μετά τα μεσάνυχτα. Πιθανότητα υετού 40%. Υετός περίπου 2 mm.
Σάββατο
 
Κυρίως ηλιοφάνεια το πρωί, μεταβαλλόμενος σε ηλιοφάνεια το απόγευμα. Μέγιστη 19°. Δείκτης UV μέχρι 7. Ανεμος βορειοδυτικός περίπου 5 km/h.
Σάββατο (νύχτα)
 
Αίθριος το βράδυ, μεταβαλλόμενος σε σχεδόν αίθριο μετά τα μεσάνυχτα. Ελάχιστη 9°. Aνεμος νότιος-νοτιοδυτικός περίπου 3 km/h το βράδυ, στρεφόμενος σε δυτικό-νοτιοδυτικό μετά τα μεσάνυχτα.
Κυριακή
 
Ηλιοφάνεια. Μέγιστη 22°. Δείκτης UV μέχρι 7. Aνεμος βόρειος περίπου 6 km/h το πρωί, στρεφόμενος σε βορειοδυτικό το απόγευμα.
Κυριακή (νύχτα)
 
Αίθριος. Ελάχιστη 9°. Ανεμος νοτιοδυτικός σχεδόν άπνοια το βράδυ, στρεφόμενος σε δυτικό-βορειοδυτικό μετά τα μεσάνυχτα.
Δευτέρα
 
Ηλιοφάνεια. Μέγιστη 24°. Δείκτης UV μέχρι 7. Aνεμος βόρειος-βορειοδυτικός περίπου 6 km/h.
Δευτέρα (νύχτα)
 
Αίθριος. Ελάχιστη 10°. Aνεμος νότιος σχεδόν άπνοια το βράδυ, στρεφόμενος σε βόρειο-βορειοανατολικό μετά τα μεσάνυχτα.
Τρίτη
 
Μερικώς έως κυρίως ηλιοφάνεια το πρωί, μεταβαλλόμενος σε εν μέρει νεφελώδη το απόγευμα. Μέγιστη 24°. Δείκτης UV μέχρι 6. Aνεμος βόρειος-βορειοανατολικός περίπου 5 km/h.
Τρίτη (νύχτα)
 
Μερικώς νεφελώδης. Μικρή πιθανότητα βροχής. Ελάχιστη 12°. Aνεμος νότιος-νοτιοδυτικός περίπου 3 km/h το βράδυ, στρεφόμενος σε ανατολικό-νοτιοανατολικό μετά τα μεσάνυχτα. Πιθανότητα υετού λιγότερο από 20%. Υετός λιγότερος από 2 mm.
Τετάρτη
 
Σχεδόν νεφελώδης προς νεφελώδη το πρωί, μεταβαλλόμενος σε εν μέρει ως σχεδόν νεφελώδη το απόγευμα. Μικρή πιθανότητα βροχής. Μέγιστη 22°. Aνεμος βόρειος-βορειοανατολικός περίπου 5 km/h. Πιθανότητα υετού 20%. Υετός λιγότερος από 2 mm.
Τετάρτη (νύχτα)
 
Αίθριος. Ελάχιστη 11°. Ανεμος νοτιοανατολικός σχεδόν άπνοια το βράδυ, στρεφόμενος σε βόρειο-βορειοδυτικό μετά τα μεσάνυχτα.
Πέμπτη
 
Ηλιοφάνεια. Μέγιστη 24°. Δείκτης UV μέχρι 8. Aνεμος βόρειος-βορειοδυτικός περίπου 6 km/h.
Πέμπτη (νύχτα)
 
Αίθριος το βράδυ, μεταβαλλόμενος σε εν μέρει νεφελώδη μετά τα μεσάνυχτα. Ελάχιστη 12°. Aνεμος νότιος σχεδόν άπνοια το βράδυ, στρεφόμενος σε βόρειο μετά τα μεσάνυχτα.
 RSS Feed  http://www.meteokav.gr/weather/menu_chart.png

Μετεώγραμμα Παλαιοχωρίου

Επεξηγήσεις για τις προγνώσεις μας

Πληροφορίες: Η πρόγνωση αυτή είναι αυτοματοποιημένη και βασίζεται σε δεδομένα που συλλέγονται αυτόματα από τον Ιδιωτικό Μετεωρολογικό Σταθμό στο Παλαιοχώρι Καβάλας, καθώς επίσης κι από διάφορες πηγές (αριθμητικά μοντέλα καιρού, ραδιοβολήσεις, παρατηρήσεις σε ακτίνα περίπου 2.000 km κ.α.). Αφορά το χωριό του Παλαιοχωρίου καθώς και την γύρω πεδινή περιοχή. Οι υπολογισμοί θερμοκρασίας και υγρασίας γίνονται με βάση το υψόμετρο του σταθμού (830 μέτρα) και μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το υψόμετρο σε άλλες κοντινές ορεινές περιοχές. Η συλλογή και επεξεργασία των στοιχείων γίνεται κάθε 6 ώρες ακριβώς και η πρόγνωση δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα περίπου 35 λεπτά αργότερα μετά το πέρας της επεξεργασίας. Η απόδοσή της στα Ελληνικά γίνεται αυτόματα και τυχόν συντακτικά λάθη θα διορθώνονται το συντομότερο δυνατό.

*Υετός: Στερεό κατακρήμνισμα όπως, βροχή, χιόνι, χαλάζι κι όλα τα είδη αυτών. Μετράται σε mm (χιλιοστά). Ισοδύναμο μέτρησης: l/m² (λίτρα ανα τετραγωνικό μέτρο). Σε περίπτωση χιονιού, η αναφορά γίνεται στην υγρή μορφή αυτού (λιωμένο χιόνι - ισοδύναμο νερού).

*Δείκτης UV: Ο Δείκτης UV (Ultra-Violet=Υπέρ-Ιώδης) είναι ένα μέγεθος το οποίο καθιερώθηκε διεθνώς ως ένα απλό μέσο έκφρασης της επικινδυνότητας της ηλιακής υπεριώδους ακτινοβολίας. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, η τιμή του Δείκτη UV στην Ελλάδα μπορεί φτάσει μέχρι και 10 ή 11, τιμές που εκφράζουν εξαιρετικά δραστική ακτινοβολία και κατά συνέπεια την ανάγκη άμεσης προστασίας από τον ήλιο.

*Δείκτης Δυσφορίας(Humidex):

*Το Humidex είναι ένας δείκτης που χρησιμοποιείται από τους Μετεωρολόγους, για να περιγράψει πόσο ζεστό αισθάνεται τον καιρό ο μέσος άνθρωπος, συνδυάζοντας την επίδραση της ζέστης με την υγρασία. Για παράδειγμα, αν η θερμοκρασία είναι στους 30° C και το υπολογιζόμενο Humidex 40, αυτό καταδεικνύει πως την υγρή ζέστη (ζέστη + υγρασία) την αισθανόμαστε σαν "ξηρή" ζέστη 40° C.

*Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία του Καναδά, μια τιμή του δείκτη κοντά στο 30 προκαλεί "μερική δυσφορία ", μια τιμή κοντά στο 40 προκαλεί "μεγάλη δυσφορία" και πάνω από 45 χαρακτηρίζεται "επικίνδυνη". Οταν το humidex φτάσει το 54, η θερμοπληξία είναι πολύ πιθανή.

*Ο δείκτης αυτός χρησιμοποιείται ευρέως στα μετεωρολογικά δελτία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Πρόγραμμα Ενημερώσεων: 03:30 - 09:30 - 15:30 - 21:30 Τοπική Ώρα (GMT+3 κατα την θερινή ώρα, +2 κατα την χειμερινή ώρα)

WXSIM forecast formatting script by Saratoga-Weather.org. http://www.meteokav.gr/weather/images/wxmtico.gif