Πρόγνωση μοντέλου WXSIM για: Παλαιοχώρι Καβάλας
Εκδόθηκε από: Meteokav.gr
Ενημερώθηκε: Παρασκευή, 18/08/2017 09:00
 
Σήμερα

Ηλιοφάνεια
Ηλιοφάνεια
Απόψε

Αίθριος
Αίθριος
Σάββατο

Σχεδόν ηλιοφάνεια
Σχεδόν ηλιοφάνεια
Σάββατο
(νύχτα)
Αίθριος
Αίθριος
Κυριακή

Σχεδόν ηλιοφάνεια
Σχεδόν ηλιοφάνεια
Κυριακή
(νύχτα)
Μερικώς νεφελώδης
Μερικώς νεφελώδης
Δευτέρα

Σχεδόν ηλιοφάνεια
Σχεδόν ηλιοφάνεια
Δευτέρα
(νύχτα)
Μερικώς νεφελώδης
Μερικώς νεφελώδης
Τρίτη

Ηλιοφάνεια
Ηλιοφάνεια
Τρίτη
(νύχτα)
Αίθριος
Αίθριος
Τετάρτη

Ηλιοφάνεια
Ηλιοφάνεια
<2 mm.
Μέγ: 32° Ελάχ: 19° Μέγ: 31° Ελάχ: 18° Μέγ: 31° Ελάχ: 19° Μέγ: 30° Ελάχ: 19° Μέγ: 29° Ελάχ: 17° Μέγ: 29°
Δυσφορ: 34   Δυσφορ: 33       Δυσφορ: 33        
Β
7-26→13-26
km/h
Σχεδόν μέτριος
Β→Ν
4
km/h
Σχεδόν άπνοια
ΒΔ→ΒΒΑ
5→12
km/h
Ασθενής
ΒΒΑ→ΝΝΑ
4
km/h
Σχεδόν άπνοια
ΒΒΔ
3→10
km/h
Πολύ ασθενής
Β→Ν
4
km/h
Σχεδόν άπνοια
ΔΝΔ→Β
4→11-25
km/h
Σχεδόν μέτριος
Β→ΝΝΔ
5
km/h
Σχεδόν άπνοια
Ν→ΒΒΔ
4→10
km/h
Πολύ ασθενής
ΒΒΔ→Ν
4
km/h
Σχεδόν άπνοια
Β
3→11-25
km/h
Σχεδόν μέτριος
UV: 7
 Υψηλή 
UV: 8
 Πολύ Yψηλή 
UV: 8
 Πολύ Yψηλή 
UV: 7
 Υψηλή 
UV: 6
 Υψηλή 
UV: 7
 Υψηλή 

Αναλυτική Πρόγνωση:

Σήμερα
 
Ηλιοφάνεια. Μέγιστη 32°. Δείκτης Δυσφορίας πάνω έως 34. Δείκτης UV μέχρι 7. Aνεμος βόρειος περίπου 7 km/h, με ριπές έως 26 km/h, το πρωί, μεταβαλλόμενος σε 13 km/h, με ριπές έως 26 km/h, το απόγευμα.
Απόψε
 
Αίθριος. Ελάχιστη 19°. Aνεμος βόρειος περίπου 4 km/h το βράδυ, στρεφόμενος σε νότιο μετά τα μεσάνυχτα.
Σάββατο
 
Κυρίως ηλιοφάνεια το πρωί, μεταβαλλόμενος σε ηλιοφάνεια το απόγευμα. Μέγιστη 31°. Δείκτης Δυσφορίας πάνω έως 33. Δείκτης UV μέχρι 8. Ανεμος βορειοδυτικός περίπου 5 km/h το πρωί, στρεφόμενος σε βόρειο-βορειοανατολικό περίπου 12 km/h το απόγευμα.
Σάββατο (νύχτα)
 
Αίθριος. Ελάχιστη 18°. Aνεμος βόρειος-βορειοανατολικός περίπου 4 km/h το βράδυ, στρεφόμενος σε νότιο-νοτιοανατολικό μετά τα μεσάνυχτα.
Κυριακή
 
Ηλιοφάνεια το πρωί, μεταβαλλόμενος σε κυρίως ηλιοφάνεια το απόγευμα. Μέγιστη 31°. Δείκτης UV μέχρι 8. Aνεμος βόρειος-βορειοδυτικός περίπου 3 km/h το πρωί, μεταβαλλόμενος σε 10 km/h το απόγευμα.
Κυριακή (νύχτα)
 
Μερικώς νεφελώδης. Πιθανότητα βροχής. Ελάχιστη 19°. Aνεμος βόρειος περίπου 4 km/h το βράδυ, στρεφόμενος σε νότιο μετά τα μεσάνυχτα. Πιθανότητα υετού 30%. Υετός λιγότερος από 2 mm.
Δευτέρα
 
Κυρίως ηλιοφάνεια. Μέγιστη 30°. Δείκτης Δυσφορίας πάνω έως 33. Δείκτης UV μέχρι 7. Aνεμος δυτικός-νοτιοδυτικός περίπου 4 km/h το πρωί, στρεφόμενος σε βόρειο περίπου 11 km/h, με ριπές έως 25 km/h, το απόγευμα.
Δευτέρα (νύχτα)
 
Αίθριος έως μερικώς νεφελώδης. Ελάχιστη 19°. Aνεμος βόρειος περίπου 5 km/h το βράδυ, στρεφόμενος σε νότιο-νοτιοδυτικό μετά τα μεσάνυχτα.
Τρίτη
 
Ηλιοφάνεια. Μέγιστη 29°. Δείκτης UV μέχρι 6. Aνεμος νότιος περίπου 4 km/h το πρωί, στρεφόμενος σε βόρειο-βορειοδυτικό περίπου 10 km/h το απόγευμα.
Τρίτη (νύχτα)
 
Αίθριος. Ελάχιστη 17°. Aνεμος βόρειος-βορειοδυτικός περίπου 4 km/h το βράδυ, στρεφόμενος σε νότιο μετά τα μεσάνυχτα.
Τετάρτη
 
Ηλιοφάνεια. Μέγιστη 29°. Δείκτης UV μέχρι 7. Aνεμος βόρειος περίπου 3 km/h το πρωί, μεταβαλλόμενος σε 11 km/h, με ριπές έως 25 km/h, το απόγευμα.
Τετάρτη (νύχτα)
 
Αίθριος. Ελάχιστη 16°. Aνεμος βόρειος-βορειοανατολικός περίπου 3 km/h το βράδυ, στρεφόμενος σε νότιο-νοτιοανατολικό μετά τα μεσάνυχτα.
Πέμπτη
 
Ηλιοφάνεια. Μέγιστη 30°. Δείκτης UV μέχρι 8. Aνεμος βόρειος-βορειοανατολικός περίπου 3 km/h το πρωί, μεταβαλλόμενος σε 10 km/h το απόγευμα.
Πέμπτη (νύχτα)
 
Αίθριος. Ελάχιστη 16°. Ανεμος βορειοανατολικός σχεδόν άπνοια το βράδυ, στρεφόμενος σε νότιο μετά τα μεσάνυχτα.
 RSS Feed  http://www.meteokav.gr/weather/menu_chart.png

Μετεώγραμμα Παλαιοχωρίου

Επεξηγήσεις για τις προγνώσεις μας

Πληροφορίες: Η πρόγνωση αυτή είναι αυτοματοποιημένη και βασίζεται σε δεδομένα που συλλέγονται αυτόματα από τον Ιδιωτικό Μετεωρολογικό Σταθμό στο Παλαιοχώρι Καβάλας, καθώς επίσης κι από διάφορες πηγές (αριθμητικά μοντέλα καιρού, ραδιοβολήσεις, παρατηρήσεις σε ακτίνα περίπου 2.000 km κ.α.). Αφορά το χωριό του Παλαιοχωρίου καθώς και την γύρω πεδινή περιοχή. Οι υπολογισμοί θερμοκρασίας και υγρασίας γίνονται με βάση το υψόμετρο του σταθμού (830 μέτρα) και μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το υψόμετρο σε άλλες κοντινές ορεινές περιοχές. Η συλλογή και επεξεργασία των στοιχείων γίνεται κάθε 6 ώρες ακριβώς και η πρόγνωση δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα περίπου 35 λεπτά αργότερα μετά το πέρας της επεξεργασίας. Η απόδοσή της στα Ελληνικά γίνεται αυτόματα και τυχόν συντακτικά λάθη θα διορθώνονται το συντομότερο δυνατό.

*Υετός: Στερεό κατακρήμνισμα όπως, βροχή, χιόνι, χαλάζι κι όλα τα είδη αυτών. Μετράται σε mm (χιλιοστά). Ισοδύναμο μέτρησης: l/m² (λίτρα ανα τετραγωνικό μέτρο). Σε περίπτωση χιονιού, η αναφορά γίνεται στην υγρή μορφή αυτού (λιωμένο χιόνι - ισοδύναμο νερού).

*Δείκτης UV: Ο Δείκτης UV (Ultra-Violet=Υπέρ-Ιώδης) είναι ένα μέγεθος το οποίο καθιερώθηκε διεθνώς ως ένα απλό μέσο έκφρασης της επικινδυνότητας της ηλιακής υπεριώδους ακτινοβολίας. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, η τιμή του Δείκτη UV στην Ελλάδα μπορεί φτάσει μέχρι και 10 ή 11, τιμές που εκφράζουν εξαιρετικά δραστική ακτινοβολία και κατά συνέπεια την ανάγκη άμεσης προστασίας από τον ήλιο.

*Δείκτης Δυσφορίας(Humidex):

*Το Humidex είναι ένας δείκτης που χρησιμοποιείται από τους Μετεωρολόγους, για να περιγράψει πόσο ζεστό αισθάνεται τον καιρό ο μέσος άνθρωπος, συνδυάζοντας την επίδραση της ζέστης με την υγρασία. Για παράδειγμα, αν η θερμοκρασία είναι στους 30° C και το υπολογιζόμενο Humidex 40, αυτό καταδεικνύει πως την υγρή ζέστη (ζέστη + υγρασία) την αισθανόμαστε σαν "ξηρή" ζέστη 40° C.

*Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία του Καναδά, μια τιμή του δείκτη κοντά στο 30 προκαλεί "μερική δυσφορία ", μια τιμή κοντά στο 40 προκαλεί "μεγάλη δυσφορία" και πάνω από 45 χαρακτηρίζεται "επικίνδυνη". Οταν το humidex φτάσει το 54, η θερμοπληξία είναι πολύ πιθανή.

*Ο δείκτης αυτός χρησιμοποιείται ευρέως στα μετεωρολογικά δελτία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Πρόγραμμα Ενημερώσεων: 03:30 - 09:30 - 15:30 - 21:30 Τοπική Ώρα (GMT+3 κατα την θερινή ώρα, +2 κατα την χειμερινή ώρα)

WXSIM forecast formatting script by Saratoga-Weather.org. http://www.meteokav.gr/weather/images/wxmtico.gif