Πρόγνωση μοντέλου WXSIM για: Παλαιοχώρι Καβάλας
Εκδόθηκε από: Meteokav.gr
Ενημερώθηκε: Τρίτη, 17/10/2017 09:00
 
Σήμερα

Μερικώς νεφελώδης
Μερικώς νεφελώδης
Απόψε

Μερικώς νεφελώδης
Μερικώς νεφελώδης
Τετάρτη

Μερικώς νεφελώδης
Μερικώς νεφελώδης
Τετάρτη
(νύχτα)
Μερικώς νεφελώδης
Μερικώς νεφελώδης
Πέμπτη

Σχεδόν ηλιοφάνεια
Σχεδόν ηλιοφάνεια
Πέμπτη
(νύχτα)
Σχεδόν Αίθριος
Σχεδόν Αίθριος
Παρασκευή

Ηλιοφάνεια
Ηλιοφάνεια
Παρασκευή
(νύχτα)
Αίθριος
Αίθριος
Σάββατο

Ηλιοφάνεια
Ηλιοφάνεια
Σάββατο
(νύχτα)
Αίθριος
Αίθριος
Κυριακή

Ηλιοφάνεια
Ηλιοφάνεια
Μέγ: 22° Ελάχ: 10° Μέγ: 22° Ελάχ: 10° Μέγ: 23° Ελάχ: 9° Μέγ: 23° Ελάχ: 9° Μέγ: 22° Ελάχ: 9° Μέγ: 22°
                     
Β
3→9
km/h
Πολύ ασθενής
Β→Α
άπνοια

Απνοια
ΒΒΔ
άπνοια→9
km/h
Πολύ ασθενής
ΒΒΔ→Ν
άπνοια

Απνοια
Β
άπνοια→8
km/h
Πολύ ασθενής
Β→Α
άπνοια

Απνοια
Β
άπνοια→8
km/h
Πολύ ασθενής
Β→Α
άπνοια

Απνοια
ΒΒΑ
άπνοια→9
km/h
Πολύ ασθενής
ΒΒΑ→Α
άπνοια

Απνοια
ΒΒΑ
άπνοια→8
km/h
Πολύ ασθενής

Αναλυτική Πρόγνωση:

Σήμερα
 
Μερικώς έως σχεδόν νεφελώδης το πρωί, μεταβαλλόμενος σε εν μέρει νεφελώδη το απόγευμα. Μέγιστη 22°. Aνεμος βόρειος περίπου 3 km/h το πρωί, μεταβαλλόμενος σε 9 km/h το απόγευμα.
Απόψε
 
Αίθριος έως μερικώς νεφελώδης. Ελάχιστη 10°. Aνεμος βόρειος σχεδόν άπνοια το βράδυ, στρεφόμενος σε ανατολικό μετά τα μεσάνυχτα.
Τετάρτη
 
Μερικώς νεφελώδης. Μέγιστη 22°. Aνεμος βόρειος-βορειοδυτικός σχεδόν άπνοια το πρωί, μεταβαλλόμενος σε 9 km/h το απόγευμα.
Τετάρτη (νύχτα)
 
Μερικώς νεφελώδης. Ελάχιστη 10°. Aνεμος βόρειος-βορειοδυτικός σχεδόν άπνοια το βράδυ, στρεφόμενος σε νότιο μετά τα μεσάνυχτα.
Πέμπτη
 
Μερικώς έως κυρίως ηλιοφάνεια το πρωί, μεταβαλλόμενος σε ηλιοφάνεια το απόγευμα. Μέγιστη 23°. Aνεμος βόρειος σχεδόν άπνοια το πρωί, μεταβαλλόμενος σε 8 km/h το απόγευμα.
Πέμπτη (νύχτα)
 
Αίθριος το βράδυ, μεταβαλλόμενος σε σχεδόν αίθριο μετά τα μεσάνυχτα. Ελάχιστη 9°. Aνεμος βόρειος σχεδόν άπνοια το βράδυ, στρεφόμενος σε ανατολικό μετά τα μεσάνυχτα.
Παρασκευή
 
Ηλιοφάνεια. Μέγιστη 23°. Aνεμος βόρειος σχεδόν άπνοια το πρωί, μεταβαλλόμενος σε 8 km/h το απόγευμα.
Παρασκευή (νύχτα)
 
Αίθριος. Ελάχιστη 9°. Aνεμος βόρειος σχεδόν άπνοια το βράδυ, στρεφόμενος σε ανατολικό μετά τα μεσάνυχτα.
Σάββατο
 
Ηλιοφάνεια. Μέγιστη 22°. Aνεμος βόρειος-βορειοανατολικός σχεδόν άπνοια το πρωί, μεταβαλλόμενος σε 9 km/h το απόγευμα.
Σάββατο (νύχτα)
 
Αίθριος. Ελάχιστη 9°. Aνεμος βόρειος-βορειοανατολικός σχεδόν άπνοια το βράδυ, στρεφόμενος σε ανατολικό μετά τα μεσάνυχτα.
Κυριακή
 
Ηλιοφάνεια. Μέγιστη 22°. Aνεμος βόρειος-βορειοανατολικός σχεδόν άπνοια το πρωί, μεταβαλλόμενος σε 8 km/h το απόγευμα.
Κυριακή (νύχτα)
 
Αίθριος έως μερικώς νεφελώδης. Ελάχιστη 11°. Aνεμος βόρειος-βορειοανατολικός σχεδόν άπνοια το βράδυ, στρεφόμενος σε δυτικό-νοτιοδυτικό μετά τα μεσάνυχτα.
Δευτέρα
 
Σχεδόν νεφελώδης. Μικρή πιθανότητα βροχής το πρωί, αργότερα πιθανότητα βροχής το απόγευμα. Μέγιστη 20°. Aνεμος βόρειος-βορειοδυτικός περίπου 3 km/h το πρωί, μεταβαλλόμενος σε 9 km/h το απόγευμα. Πιθανότητα υετού 50%. Υετός περίπου 5 mm.
Δευτέρα (νύχτα)
 
Αίθριος έως μερικώς νεφελώδης το βράδυ, μεταβαλλόμενος σε καθαρό μετά τα μεσάνυχτα. Ελάχιστη 9°. Aνεμος βόρειος-βορειοδυτικός σχεδόν άπνοια το βράδυ, στρεφόμενος σε ανατολικό μετά τα μεσάνυχτα.
 RSS Feed  http://www.meteokav.gr/weather/menu_chart.png

Μετεώγραμμα Παλαιοχωρίου

Επεξηγήσεις για τις προγνώσεις μας

Πληροφορίες: Η πρόγνωση αυτή είναι αυτοματοποιημένη και βασίζεται σε δεδομένα που συλλέγονται αυτόματα από τον Ιδιωτικό Μετεωρολογικό Σταθμό στο Παλαιοχώρι Καβάλας, καθώς επίσης κι από διάφορες πηγές (αριθμητικά μοντέλα καιρού, ραδιοβολήσεις, παρατηρήσεις σε ακτίνα περίπου 2.000 km κ.α.). Αφορά το χωριό του Παλαιοχωρίου καθώς και την γύρω πεδινή περιοχή. Οι υπολογισμοί θερμοκρασίας και υγρασίας γίνονται με βάση το υψόμετρο του σταθμού (830 μέτρα) και μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το υψόμετρο σε άλλες κοντινές ορεινές περιοχές. Η συλλογή και επεξεργασία των στοιχείων γίνεται κάθε 6 ώρες ακριβώς και η πρόγνωση δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα περίπου 35 λεπτά αργότερα μετά το πέρας της επεξεργασίας. Η απόδοσή της στα Ελληνικά γίνεται αυτόματα και τυχόν συντακτικά λάθη θα διορθώνονται το συντομότερο δυνατό.

*Υετός: Στερεό κατακρήμνισμα όπως, βροχή, χιόνι, χαλάζι κι όλα τα είδη αυτών. Μετράται σε mm (χιλιοστά). Ισοδύναμο μέτρησης: l/m² (λίτρα ανα τετραγωνικό μέτρο). Σε περίπτωση χιονιού, η αναφορά γίνεται στην υγρή μορφή αυτού (λιωμένο χιόνι - ισοδύναμο νερού).

*Δείκτης UV: Ο Δείκτης UV (Ultra-Violet=Υπέρ-Ιώδης) είναι ένα μέγεθος το οποίο καθιερώθηκε διεθνώς ως ένα απλό μέσο έκφρασης της επικινδυνότητας της ηλιακής υπεριώδους ακτινοβολίας. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, η τιμή του Δείκτη UV στην Ελλάδα μπορεί φτάσει μέχρι και 10 ή 11, τιμές που εκφράζουν εξαιρετικά δραστική ακτινοβολία και κατά συνέπεια την ανάγκη άμεσης προστασίας από τον ήλιο.

*Δείκτης Δυσφορίας(Humidex):

*Το Humidex είναι ένας δείκτης που χρησιμοποιείται από τους Μετεωρολόγους, για να περιγράψει πόσο ζεστό αισθάνεται τον καιρό ο μέσος άνθρωπος, συνδυάζοντας την επίδραση της ζέστης με την υγρασία. Για παράδειγμα, αν η θερμοκρασία είναι στους 30° C και το υπολογιζόμενο Humidex 40, αυτό καταδεικνύει πως την υγρή ζέστη (ζέστη + υγρασία) την αισθανόμαστε σαν "ξηρή" ζέστη 40° C.

*Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία του Καναδά, μια τιμή του δείκτη κοντά στο 30 προκαλεί "μερική δυσφορία ", μια τιμή κοντά στο 40 προκαλεί "μεγάλη δυσφορία" και πάνω από 45 χαρακτηρίζεται "επικίνδυνη". Οταν το humidex φτάσει το 54, η θερμοπληξία είναι πολύ πιθανή.

*Ο δείκτης αυτός χρησιμοποιείται ευρέως στα μετεωρολογικά δελτία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Πρόγραμμα Ενημερώσεων: 03:30 - 09:30 - 15:30 - 21:30 Τοπική Ώρα (GMT+3 κατα την θερινή ώρα, +2 κατα την χειμερινή ώρα)

WXSIM forecast formatting script by Saratoga-Weather.org. http://www.meteokav.gr/weather/images/wxmtico.gif