Πρόγνωση μοντέλου WXSIM για: Παλαιοχώρι Καβάλας
Εκδόθηκε από: Meteokav.gr
Ενημερώθηκε: Τρίτη, 19/06/2018 09:00
 
Σήμερα

Μερικώς νεφελώδης
Ζέστη!
Μερικώς νεφελώδης
Ζέστη!
Απόψε

Σχεδόν Αίθριος
Σχεδόν Αίθριος
Τετάρτη

Μερικώς νεφελώδης
Μερικώς νεφελώδης
Τετάρτη
(νύχτα)
Μερικώς νεφελώδης
Μερικώς νεφελώδης
Πέμπτη

Κυρίως νεφελώδης
Κυρίως νεφελώδης
Πέμπτη
(νύχτα)
Κυρίως νεφελώδης
Κυρίως νεφελώδης
Παρασκευή

Βροχή
Βροχή
Παρασκευή
(νύχτα)
Βροχή
Βροχή
Σάββατο

Πιθανότητα βροχής
Πιθανότητα βροχής
Σάββατο
(νύχτα)
Κυρίως νεφελώδης
Κυρίως νεφελώδης
Κυριακή

Μερικώς νεφελώδης
Μερικώς νεφελώδης
<2 mm. <2 mm. 7 mm. 20 mm. <5 mm. <2 mm.
Μέγ: 30° Ελάχ: 19° Μέγ: 28° Ελάχ: 19° Μέγ: 28° Ελάχ: 18° Μέγ: 27° Ελάχ: 18° Μέγ: 25° Ελάχ: 19° Μέγ: 27°
Δυσφορ: 35                    
Β
6-25→14-28
km/h
Σχεδόν μέτριος
Β→ΑΒΑ
8-27→3
km/h
Σχεδόν μέτριος
ΒΒΑ
5→12-24
km/h
Σχεδόν μέτριος
ΒΒΑ→ΝΝΔ
4
km/h
Σχεδόν άπνοια
ΒΔ
5→10
km/h
Πολύ ασθενής
ΒΒΔ→Ν
3
km/h
Σχεδόν άπνοια
ΑΝΑ→ΒΒΑ
5
km/h
Σχεδόν άπνοια
ΒΑ→ΝΑ
5
km/h
Σχεδόν άπνοια
ΒΑ
8
km/h
Πολύ ασθενής
ΑΒΑ→ΑΝΑ
3
km/h
Σχεδόν άπνοια
ΒΒΔ→ΒΒΑ
4→9
km/h
Πολύ ασθενής
UV: 8
 Πολύ Yψηλή 
UV: 7
 Υψηλή 
UV: 6
 Υψηλή 
UV: 7
 Υψηλή 
UV: 6
 Υψηλή 
UV: 8
 Πολύ Yψηλή 

Αναλυτική Πρόγνωση:

Σήμερα
 
Μερικώς νεφελώδης το πρωί, μεταβαλλόμενος σε ηλιοφάνεια το απόγευμα. Μέγιστη 30°. Δείκτης Δυσφορίας πάνω έως 35. Δείκτης UV μέχρι 8. Aνεμος βόρειος περίπου 6 km/h, με ριπές έως 25 km/h, το πρωί, μεταβαλλόμενος σε 14 km/h, με ριπές έως 28 km/h, το απόγευμα.
Απόψε
 
Αίθριος το βράδυ, μεταβαλλόμενος σε σχεδόν αίθριο μετά τα μεσάνυχτα. Ελάχιστη 19°. Aνεμος βόρειος περίπου 8 km/h, με ριπές έως 27 km/h, το βράδυ, στρεφόμενος σε ανατολικό-βορειοανατολικό περίπου 3 km/h μετά τα μεσάνυχτα.
Τετάρτη
 
Μερικώς νεφελώδης. Μικρή πιθανότητα βροχής. Μέγιστη 28°. Δείκτης UV μέχρι 7. Aνεμος βόρειος-βορειοανατολικός περίπου 5 km/h το πρωί, μεταβαλλόμενος σε 12 km/h, με ριπές έως 24 km/h, το απόγευμα. Πιθανότητα υετού 20%. Υετός λιγότερος από 2 mm.
Τετάρτη (νύχτα)
 
Μερικώς νεφελώδης το βράδυ, μεταβαλλόμενος σε σχεδόν νεφελώδη μετά τα μεσάνυχτα. Ελάχιστη 19°. Aνεμος βόρειος-βορειοανατολικός περίπου 4 km/h το βράδυ, στρεφόμενος σε νότιο-νοτιοδυτικό μετά τα μεσάνυχτα.
Πέμπτη
 
Σχεδόν νεφελώδης προς νεφελώδη το πρωί, μεταβαλλόμενος σε σχεδόν νεφελώδη το απόγευμα. Μέγιστη 28°. Δείκτης UV μέχρι 6. Ανεμος βορειοδυτικός περίπου 5 km/h το πρωί, μεταβαλλόμενος σε 10 km/h το απόγευμα.
Πέμπτη (νύχτα)
 
Μερικώς έως σχεδόν νεφελώδης. Μικρή πιθανότητα βροχής μετά τα μεσάνυχτα. Ελάχιστη 18°. Aνεμος βόρειος-βορειοδυτικός περίπου 3 km/h το βράδυ, στρεφόμενος σε νότιο μετά τα μεσάνυχτα. Πιθανότητα υετού 20%. Υετός λιγότερος από 2 mm.
Παρασκευή
 
Μερικώς νεφελώδης το πρωί, μεταβαλλόμενος σε εν μέρει ως σχεδόν νεφελώδη το απόγευμα. Βροχή πιθανόν. Μέγιστη 27°, αλλά πτώση θερμοκρασίας το απόγευμα. Δείκτης UV μέχρι 7. Aνεμος ανατολικός-νοτιοανατολικός περίπου 5 km/h το πρωί, στρεφόμενος σε βόρειο-βορειοανατολικό το απόγευμα. Πιθανότητα υετού 60%. Υετός κυρίως μεταξύ 5 και 10 mm.
Παρασκευή (νύχτα)
 
Μερικώς νεφελώδης το βράδυ, μεταβαλλόμενος σε εν μέρει ως σχεδόν νεφελώδη μετά τα μεσάνυχτα. Ασθενής έως μέτρια ομίχλη το βράδυ, αργότερα μέτρια ομίχλη μετά τα μεσάνυχτα. Πιθανότητα βροχής το βράδυ, αργότερα βροχή μετά τα μεσάνυχτα. Ελάχιστη 18°. Ανεμος βορειοανατολικός περίπου 5 km/h το βράδυ, στρεφόμενος σε νοτιοανατολικό μετά τα μεσάνυχτα. Πιθανότητα υετού 70%. Υετός περίπου 20 mm.
Σάββατο
 
Νεφελώδης το πρωί, μεταβαλλόμενος σε σχεδόν νεφελώδη το απόγευμα. Κατά τόπους ελαφρά ομίχλη το πρωί. Πιθανότητα βροχής το πρωί, αργότερα μια μικρή πιθανότητα βροχής το απόγευμα. Μέγιστη 25°. Δείκτης UV μέχρι 6. Ανεμος βορειοανατολικός περίπου 8 km/h. Πιθανότητα υετού 50%. Υετός κυρίως μεταξύ 2 και 5 mm.
Σάββατο (νύχτα)
 
Μερικώς έως σχεδόν νεφελώδης. Μικρή πιθανότητα βροχής. Ελάχιστη 19°. Aνεμος ανατολικός-βορειοανατολικός περίπου 3 km/h το βράδυ, στρεφόμενος σε ανατολικό-νοτιοανατολικό μετά τα μεσάνυχτα. Πιθανότητα υετού λιγότερο από 20%. Υετός λιγότερος από 2 mm.
Κυριακή
 
Μερικώς νεφελώδης το πρωί, μεταβαλλόμενος σε εν μέρει έως κυρίως ηλιοφάνεια το απόγευμα. Μέγιστη 27°. Δείκτης UV μέχρι 8. Aνεμος βόρειος-βορειοδυτικός περίπου 4 km/h το πρωί, στρεφόμενος σε βόρειο-βορειοανατολικό περίπου 9 km/h το απόγευμα.
Κυριακή (νύχτα)
 
Αίθριος. Ελάχιστη 16°. Ανεμος βορειοανατολικός σχεδόν άπνοια το βράδυ, στρεφόμενος σε νότιο-νοτιοανατολικό μετά τα μεσάνυχτα.
Δευτέρα
 
Μερικώς νεφελώδης το πρωί, μεταβαλλόμενος σε εν μέρει ως σχεδόν νεφελώδη το απόγευμα. Μικρή πιθανότητα βροχής. Μέγιστη 25°. Δείκτης UV μέχρι 7. Aνεμος βόρειος-βορειοανατολικός περίπου 3 km/h το πρωί, μεταβαλλόμενος σε 9 km/h το απόγευμα. Πιθανότητα υετού 20%. Υετός λιγότερος από 2 mm.
Δευτέρα (νύχτα)
 
Αίθριος. Ελάχιστη 15°. Ανεμος βορειοανατολικός σχεδόν άπνοια το βράδυ, στρεφόμενος σε ανατολικό μετά τα μεσάνυχτα.
 RSS Feed  http://www.meteokav.gr/weather/menu_chart.png

Μετεώγραμμα Παλαιοχωρίου

Επεξηγήσεις για τις προγνώσεις μας

Πληροφορίες: Η πρόγνωση αυτή είναι αυτοματοποιημένη και βασίζεται σε δεδομένα που συλλέγονται αυτόματα από τον Ιδιωτικό Μετεωρολογικό Σταθμό στο Παλαιοχώρι Καβάλας, καθώς επίσης κι από διάφορες πηγές (αριθμητικά μοντέλα καιρού, ραδιοβολήσεις, παρατηρήσεις σε ακτίνα περίπου 2.000 km κ.α.). Αφορά το χωριό του Παλαιοχωρίου καθώς και την γύρω πεδινή περιοχή. Οι υπολογισμοί θερμοκρασίας και υγρασίας γίνονται με βάση το υψόμετρο του σταθμού (830 μέτρα) και μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το υψόμετρο σε άλλες κοντινές ορεινές περιοχές. Η συλλογή και επεξεργασία των στοιχείων γίνεται κάθε 6 ώρες ακριβώς και η πρόγνωση δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα περίπου 35 λεπτά αργότερα μετά το πέρας της επεξεργασίας. Η απόδοσή της στα Ελληνικά γίνεται αυτόματα και τυχόν συντακτικά λάθη θα διορθώνονται το συντομότερο δυνατό.

*Υετός: Στερεό κατακρήμνισμα όπως, βροχή, χιόνι, χαλάζι κι όλα τα είδη αυτών. Μετράται σε mm (χιλιοστά). Ισοδύναμο μέτρησης: l/m² (λίτρα ανα τετραγωνικό μέτρο). Σε περίπτωση χιονιού, η αναφορά γίνεται στην υγρή μορφή αυτού (λιωμένο χιόνι - ισοδύναμο νερού).

*Δείκτης UV: Ο Δείκτης UV (Ultra-Violet=Υπέρ-Ιώδης) είναι ένα μέγεθος το οποίο καθιερώθηκε διεθνώς ως ένα απλό μέσο έκφρασης της επικινδυνότητας της ηλιακής υπεριώδους ακτινοβολίας. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, η τιμή του Δείκτη UV στην Ελλάδα μπορεί φτάσει μέχρι και 10 ή 11, τιμές που εκφράζουν εξαιρετικά δραστική ακτινοβολία και κατά συνέπεια την ανάγκη άμεσης προστασίας από τον ήλιο.

*Δείκτης Δυσφορίας(Humidex):

*Το Humidex είναι ένας δείκτης που χρησιμοποιείται από τους Μετεωρολόγους, για να περιγράψει πόσο ζεστό αισθάνεται τον καιρό ο μέσος άνθρωπος, συνδυάζοντας την επίδραση της ζέστης με την υγρασία. Για παράδειγμα, αν η θερμοκρασία είναι στους 30° C και το υπολογιζόμενο Humidex 40, αυτό καταδεικνύει πως την υγρή ζέστη (ζέστη + υγρασία) την αισθανόμαστε σαν "ξηρή" ζέστη 40° C.

*Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία του Καναδά, μια τιμή του δείκτη κοντά στο 30 προκαλεί "μερική δυσφορία ", μια τιμή κοντά στο 40 προκαλεί "μεγάλη δυσφορία" και πάνω από 45 χαρακτηρίζεται "επικίνδυνη". Οταν το humidex φτάσει το 54, η θερμοπληξία είναι πολύ πιθανή.

*Ο δείκτης αυτός χρησιμοποιείται ευρέως στα μετεωρολογικά δελτία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Πρόγραμμα Ενημερώσεων: 03:30 - 09:30 - 15:30 - 21:30 Τοπική Ώρα (GMT+3 κατα την θερινή ώρα, +2 κατα την χειμερινή ώρα)

WXSIM forecast formatting script by Saratoga-Weather.org. http://www.meteokav.gr/weather/images/wxmtico.gif