Πρόγνωση μοντέλου WXSIM για: Παλαιοχώρι Καβάλας
Εκδόθηκε από: Meteokav.gr
Ενημερώθηκε: Δευτέρα, 11/12/2017 09:00
 
Σήμερα

Ηλιοφάνεια
Ηλιοφάνεια
Απόψε

Αίθριος
Αίθριος
Τρίτη

Ηλιοφάνεια
Ηλιοφάνεια
Τρίτη
(νύχτα)
Μερικώς νεφελώδης
Μερικώς νεφελώδης
Τετάρτη

Κυρίως νεφελώδης
Κυρίως νεφελώδης
Τετάρτη
(νύχτα)
Μερικώς νεφελώδης
Μερικώς νεφελώδης
Πέμπτη

Ηλιοφάνεια
Ηλιοφάνεια
Πέμπτη
(νύχτα)
Σχεδόν Αίθριος
Σχεδόν Αίθριος
Παρασκευή

Σχεδόν ηλιοφάνεια
Σχεδόν ηλιοφάνεια
Παρασκευή
(νύχτα)
Μερικώς νεφελώδης
Μερικώς νεφελώδης
Σάββατο

Βροχή
Βροχή
7 mm.
Μέγ: 9° Ελάχ: -2° Μέγ: 12° Ελάχ: 2° Μέγ: 13° Ελάχ: 2° Μέγ: 14° Ελάχ: 2° Μέγ: 13° Ελάχ: 4° Μέγ: 11°
                     
Β
6
km/h
Πολύ ασθενής
Β
άπνοια

Απνοια
ΒΔ
4
km/h
Σχεδόν άπνοια
ΒΔ
άπνοια

Απνοια
Β
άπνοια

Απνοια
ΒΔ
2
km/h
Σχεδόν άπνοια
ΒΒΔ
4
km/h
Σχεδόν άπνοια
ΒΒΔ→Α
άπνοια

Απνοια
ΒΑ
3→8
km/h
Πολύ ασθενής
ΒΑ→ΑΝΑ
άπνοια

Απνοια
Α
4
km/h
Σχεδόν άπνοια

Αναλυτική Πρόγνωση:

Σήμερα
 
Ηλιοφάνεια. Μέγιστη 9°. Aνεμος βόρειος περίπου 6 km/h.
Απόψε
 
Αίθριος. Ελάχιστη -2°. Aνεμος βόρειος σχεδόν άπνοια.
Τρίτη
 
Ηλιοφάνεια. Μέγιστη 12°. Ανεμος βορειοδυτικός περίπου 4 km/h.
Τρίτη (νύχτα)
 
Σχεδόν αίθριος το βράδυ, μεταβαλλόμενος σε εν μέρει νεφελώδη μετά τα μεσάνυχτα. Ελάχιστη 2°. Ανεμος βορειοδυτικός σχεδόν άπνοια.
Τετάρτη
 
Μερικώς έως σχεδόν νεφελώδης το πρωί, μεταβαλλόμενος σε σχεδόν νεφελώδη προς νεφελώδη το απόγευμα. Μέγιστη 13°. Aνεμος βόρειος σχεδόν άπνοια.
Τετάρτη (νύχτα)
 
Μερικώς νεφελώδης το βράδυ, μεταβαλλόμενος σε καθαρό μετά τα μεσάνυχτα. Ελάχιστη 2°. Ανεμος βορειοδυτικός περίπου 2 km/h.
Πέμπτη
 
Ηλιοφάνεια. Μέγιστη 14°. Aνεμος βόρειος-βορειοδυτικός περίπου 4 km/h.
Πέμπτη (νύχτα)
 
Αίθριος το βράδυ, μεταβαλλόμενος σε σχεδόν αίθριο μετά τα μεσάνυχτα. Ελάχιστη 2°. Aνεμος βόρειος-βορειοδυτικός σχεδόν άπνοια το βράδυ, στρεφόμενος σε ανατολικό μετά τα μεσάνυχτα.
Παρασκευή
 
Μερικώς έως κυρίως ηλιοφάνεια. Μέγιστη 13°. Ανεμος βορειοανατολικός περίπου 3 km/h το πρωί, μεταβαλλόμενος σε 8 km/h το απόγευμα.
Παρασκευή (νύχτα)
 
Μερικώς νεφελώδης. Ελάχιστη 4°. Ανεμος βορειοανατολικός σχεδόν άπνοια το βράδυ, στρεφόμενος σε ανατολικό-νοτιοανατολικό μετά τα μεσάνυχτα.
Σάββατο
 
Σχεδόν νεφελώδης το πρωί, μεταβαλλόμενος σε πλήρη νεφοκάλυψη το απόγευμα. Κατά τόπους ελαφρά ομίχλη το απόγευμα. Μικρή πιθανότητα βροχής το πρωί, αργότερα βροχή το απόγευμα. Μέγιστη 11°. Aνεμος ανατολικός περίπου 4 km/h. Πιθανότητα υετού 70%. Υετός κυρίως μεταξύ 5 και 10 mm.
Σάββατο (νύχτα)
 
Εντονη πλήρης νεφοκάλυψη. Κατά τόπους ελαφρά ομίχλη. Βροχή πολύ πιθανόν. Ελάχιστη 8°, αλλά άνοδος θερμοκρασίας μετά τα μεσάνυχτα. Aνεμος νότιος-νοτιοανατολικός περίπου 14 km/h, με ριπές έως 30 km/h, το βράδυ, μεταβαλλόμενος σε 22 km/h, με ριπές έως 32 km/h, μετά τα μεσάνυχτα. Πιθανότητα υετού 80%. Υετός κυρίως μεταξύ 30 και 50 mm.
Κυριακή
 
Νεφελώδης το πρωί, μεταβαλλόμενος σε εν μέρει έως κυρίως ηλιοφάνεια το απόγευμα. Κατά τόπους ελαφρά ομίχλη το πρωί. Βροχή πιθανόν. Μέγιστη 13°. Aνεμος δυτικός περίπου 18 km/h, με ριπές έως 34 km/h. Πιθανότητα υετού 80%. Υετός κυρίως μεταξύ 20 και 30 mm.
Κυριακή (νύχτα)
 
Αίθριος. Ελάχιστη 8°. Aνεμος δυτικός περίπου 8 km/h, με ριπές έως 27 km/h.
 RSS Feed  http://www.meteokav.gr/weather/menu_chart.png

Μετεώγραμμα Παλαιοχωρίου

Επεξηγήσεις για τις προγνώσεις μας

Πληροφορίες: Η πρόγνωση αυτή είναι αυτοματοποιημένη και βασίζεται σε δεδομένα που συλλέγονται αυτόματα από τον Ιδιωτικό Μετεωρολογικό Σταθμό στο Παλαιοχώρι Καβάλας, καθώς επίσης κι από διάφορες πηγές (αριθμητικά μοντέλα καιρού, ραδιοβολήσεις, παρατηρήσεις σε ακτίνα περίπου 2.000 km κ.α.). Αφορά το χωριό του Παλαιοχωρίου καθώς και την γύρω πεδινή περιοχή. Οι υπολογισμοί θερμοκρασίας και υγρασίας γίνονται με βάση το υψόμετρο του σταθμού (830 μέτρα) και μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το υψόμετρο σε άλλες κοντινές ορεινές περιοχές. Η συλλογή και επεξεργασία των στοιχείων γίνεται κάθε 6 ώρες ακριβώς και η πρόγνωση δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα περίπου 35 λεπτά αργότερα μετά το πέρας της επεξεργασίας. Η απόδοσή της στα Ελληνικά γίνεται αυτόματα και τυχόν συντακτικά λάθη θα διορθώνονται το συντομότερο δυνατό.

*Υετός: Στερεό κατακρήμνισμα όπως, βροχή, χιόνι, χαλάζι κι όλα τα είδη αυτών. Μετράται σε mm (χιλιοστά). Ισοδύναμο μέτρησης: l/m² (λίτρα ανα τετραγωνικό μέτρο). Σε περίπτωση χιονιού, η αναφορά γίνεται στην υγρή μορφή αυτού (λιωμένο χιόνι - ισοδύναμο νερού).

*Δείκτης UV: Ο Δείκτης UV (Ultra-Violet=Υπέρ-Ιώδης) είναι ένα μέγεθος το οποίο καθιερώθηκε διεθνώς ως ένα απλό μέσο έκφρασης της επικινδυνότητας της ηλιακής υπεριώδους ακτινοβολίας. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, η τιμή του Δείκτη UV στην Ελλάδα μπορεί φτάσει μέχρι και 10 ή 11, τιμές που εκφράζουν εξαιρετικά δραστική ακτινοβολία και κατά συνέπεια την ανάγκη άμεσης προστασίας από τον ήλιο.

*Δείκτης Δυσφορίας(Humidex):

*Το Humidex είναι ένας δείκτης που χρησιμοποιείται από τους Μετεωρολόγους, για να περιγράψει πόσο ζεστό αισθάνεται τον καιρό ο μέσος άνθρωπος, συνδυάζοντας την επίδραση της ζέστης με την υγρασία. Για παράδειγμα, αν η θερμοκρασία είναι στους 30° C και το υπολογιζόμενο Humidex 40, αυτό καταδεικνύει πως την υγρή ζέστη (ζέστη + υγρασία) την αισθανόμαστε σαν "ξηρή" ζέστη 40° C.

*Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία του Καναδά, μια τιμή του δείκτη κοντά στο 30 προκαλεί "μερική δυσφορία ", μια τιμή κοντά στο 40 προκαλεί "μεγάλη δυσφορία" και πάνω από 45 χαρακτηρίζεται "επικίνδυνη". Οταν το humidex φτάσει το 54, η θερμοπληξία είναι πολύ πιθανή.

*Ο δείκτης αυτός χρησιμοποιείται ευρέως στα μετεωρολογικά δελτία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Πρόγραμμα Ενημερώσεων: 03:30 - 09:30 - 15:30 - 21:30 Τοπική Ώρα (GMT+3 κατα την θερινή ώρα, +2 κατα την χειμερινή ώρα)

WXSIM forecast formatting script by Saratoga-Weather.org. http://www.meteokav.gr/weather/images/wxmtico.gif