Πρόγνωση μοντέλου WXSIM για: Παλαιοχώρι Καβάλας
Εκδόθηκε από: Meteokav.gr
Ενημερώθηκε: Δευτέρα, 02/08/2021 15:00
 
Αυτό το
απόγευμα
Σχεδόν Αίθριος
Σχεδόν Αίθριος
Απόψε

Αίθριος
Αίθριος
Τρίτη

Ηλιοφάνεια
Ηλιοφάνεια
Τρίτη
(νύχτα)
Μερικώς νεφελώδης
Μερικώς νεφελώδης
Τετάρτη

Ηλιοφάνεια
Ηλιοφάνεια
Τετάρτη
(νύχτα)
Αίθριος
Αίθριος
Πέμπτη

Ηλιοφάνεια
Ηλιοφάνεια
Πέμπτη
(νύχτα)
Μερικώς νεφελώδης
Μερικώς νεφελώδης
Παρασκευή

Κυρίως νεφελώδης
Κυρίως νεφελώδης
Παρασκευή
(νύχτα)
Αίθριος
Αίθριος
Σάββατο

Ηλιοφάνεια
Ηλιοφάνεια
Μέγ: 34° Ελάχ: 23° Μέγ: 35° Ελάχ: 23° Μέγ: 35° Ελάχ: 23° Μέγ: 35° Ελάχ: 23° Μέγ: 34° Ελάχ: 23° Μέγ: 33°
                     
ΔΝΔ
13-46
km/h
Ισχυρός
ΝΔ→Δ
4
km/h
Σχεδόν άπνοια
ΒΔ→ΝΔ
5
km/h
Σχεδόν άπνοια
ΔΒΔ→ΒΑ
3
km/h
Σχεδόν άπνοια
Α→ΝΔ
4
km/h
Σχεδόν άπνοια
ΑΝΑ
3
km/h
Σχεδόν άπνοια
Α→Ν
άπνοια→7
7
Πολύ ασθενής
Ν→Α
4
km/h
Σχεδόν άπνοια
Α→ΝΝΑ
4
km/h
Σχεδόν άπνοια
Α→ΒΒΑ
4
km/h
Σχεδόν άπνοια
ΒΒΑ→ΝΝΔ
3→8
km/h
Πολύ ασθενής
UV: 8
 Πολύ Yψηλή 
UV: 10
 Πολύ Yψηλή 
UV: 8
 Πολύ Yψηλή 
UV: 8
 Πολύ Yψηλή 
UV: 6
 Υψηλή 
UV: 8
 Πολύ Yψηλή 

Αναλυτική Πρόγνωση:

Αυτό το απόγευμα
 
Σχεδόν αίθριος. Μέγιστη 34°. Δείκτης δυσφορίας μέχρι 38°. Δείκτης UV μέχρι 8. Aνεμος δυτικός-νοτιοδυτικός περίπου 13 km/h, με ριπές έως 46 km/h.
Απόψε
 
Αίθριος το βράδυ, μεταβαλλόμενος σε καθαρό μετά τα μεσάνυχτα. Ελάχιστη 23°. Ανεμος νοτιοδυτικός περίπου 4 km/h το βράδυ, στρεφόμενος σε δυτικό μετά τα μεσάνυχτα.
Τρίτη
 
Ηλιοφάνεια. Μέγιστη 35°. Δείκτης UV μέχρι 10. Ανεμος βορειοδυτικός περίπου 5 km/h το πρωί, στρεφόμενος σε νοτιοδυτικό το απόγευμα.
Τρίτη (νύχτα)
 
Μερικώς νεφελώδης το βράδυ, μεταβαλλόμενος σε καθαρό μετά τα μεσάνυχτα. Ελάχιστη 23°. Aνεμος δυτικός-βορειοδυτικός περίπου 3 km/h το βράδυ, στρεφόμενος σε βορειοανατολικό μετά τα μεσάνυχτα.
Τετάρτη
 
Ηλιοφάνεια. Μέγιστη 35°. Δείκτης UV μέχρι 8. Aνεμος ανατολικός περίπου 4 km/h το πρωί, στρεφόμενος σε νοτιοδυτικό το απόγευμα.
Τετάρτη (νύχτα)
 
Αίθριος. Ελάχιστη 23°. Aνεμος ανατολικός-νοτιοανατολικός περίπου 3 km/h.
Πέμπτη
 
Ηλιοφάνεια. Μέγιστη 35°. Δείκτης UV μέχρι 8. Aνεμος ανατολικός σχεδόν άπνοια το πρωί, στρεφόμενος σε νότιο περίπου 7 km/h το απόγευμα.
Πέμπτη (νύχτα)
 
Μερικώς νεφελώδης. Ελάχιστη 23°. Aνεμος νότιος περίπου 4 km/h το βράδυ, στρεφόμενος σε ανατολικό μετά τα μεσάνυχτα.
Παρασκευή
 
Μερικώς έως σχεδόν νεφελώδης. Μέγιστη 34°. Δείκτης UV μέχρι 6. Aνεμος ανατολικός περίπου 4 km/h το πρωί, στρεφόμενος σε νότιο-νοτιοανατολικό το απόγευμα.
Παρασκευή (νύχτα)
 
Αίθριος. Ελάχιστη 23°. Aνεμος ανατολικός περίπου 4 km/h το βράδυ, στρεφόμενος σε βόρειο-βορειοανατολικό μετά τα μεσάνυχτα.
Σάββατο
 
Ηλιοφάνεια. Μέγιστη 33°. Δείκτης UV μέχρι 8. Aνεμος βόρειος-βορειοανατολικός περίπου 3 km/h το πρωί, στρεφόμενος σε νότιο-νοτιοδυτικό περίπου 8 km/h το απόγευμα.
Σάββατο (νύχτα)
 
Αίθριος. Ελάχιστη 21°. Aνεμος νότιος-νοτιοδυτικός περίπου 4 km/h το βράδυ, στρεφόμενος σε ανατολικό-βορειοανατολικό μετά τα μεσάνυχτα.
 RSS Feed  http://www.meteokav.gr/weather/menu_chart.png

Μετεώγραμμα Παλαιοχωρίου

Επεξηγήσεις για τις προγνώσεις μας

Πληροφορίες: Η πρόγνωση αυτή είναι αυτοματοποιημένη και βασίζεται σε δεδομένα που συλλέγονται αυτόματα από τον Ιδιωτικό Μετεωρολογικό Σταθμό στο Παλαιοχώρι Καβάλας, καθώς επίσης κι από διάφορες πηγές (αριθμητικά μοντέλα καιρού, ραδιοβολήσεις, παρατηρήσεις σε ακτίνα περίπου 2.000 km κ.α.). Αφορά το χωριό του Παλαιοχωρίου καθώς και την γύρω πεδινή περιοχή. Οι υπολογισμοί θερμοκρασίας και υγρασίας γίνονται με βάση το υψόμετρο του σταθμού (830 μέτρα) και μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το υψόμετρο σε άλλες κοντινές ορεινές περιοχές. Η συλλογή και επεξεργασία των στοιχείων γίνεται κάθε 6 ώρες ακριβώς και η πρόγνωση δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα περίπου 35 λεπτά αργότερα μετά το πέρας της επεξεργασίας. Η απόδοσή της στα Ελληνικά γίνεται αυτόματα και τυχόν συντακτικά λάθη θα διορθώνονται το συντομότερο δυνατό.

*Υετός: Στερεό κατακρήμνισμα όπως, βροχή, χιόνι, χαλάζι κι όλα τα είδη αυτών. Μετράται σε mm (χιλιοστά). Ισοδύναμο μέτρησης: l/m² (λίτρα ανα τετραγωνικό μέτρο). Σε περίπτωση χιονιού, η αναφορά γίνεται στην υγρή μορφή αυτού (λιωμένο χιόνι - ισοδύναμο νερού).

*Δείκτης UV: Ο Δείκτης UV (Ultra-Violet=Υπέρ-Ιώδης) είναι ένα μέγεθος το οποίο καθιερώθηκε διεθνώς ως ένα απλό μέσο έκφρασης της επικινδυνότητας της ηλιακής υπεριώδους ακτινοβολίας. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, η τιμή του Δείκτη UV στην Ελλάδα μπορεί φτάσει μέχρι και 10 ή 11, τιμές που εκφράζουν εξαιρετικά δραστική ακτινοβολία και κατά συνέπεια την ανάγκη άμεσης προστασίας από τον ήλιο.

*Δείκτης Δυσφορίας(Humidex):

*Το Humidex είναι ένας δείκτης που χρησιμοποιείται από τους Μετεωρολόγους, για να περιγράψει πόσο ζεστό αισθάνεται τον καιρό ο μέσος άνθρωπος, συνδυάζοντας την επίδραση της ζέστης με την υγρασία. Για παράδειγμα, αν η θερμοκρασία είναι στους 30° C και το υπολογιζόμενο Humidex 40, αυτό καταδεικνύει πως την υγρή ζέστη (ζέστη + υγρασία) την αισθανόμαστε σαν "ξηρή" ζέστη 40° C.

*Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία του Καναδά, μια τιμή του δείκτη κοντά στο 30 προκαλεί "μερική δυσφορία ", μια τιμή κοντά στο 40 προκαλεί "μεγάλη δυσφορία" και πάνω από 45 χαρακτηρίζεται "επικίνδυνη". Οταν το humidex φτάσει το 54, η θερμοπληξία είναι πολύ πιθανή.

*Ο δείκτης αυτός χρησιμοποιείται ευρέως στα μετεωρολογικά δελτία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Πρόγραμμα Ενημερώσεων: 03:30 - 09:30 - 15:30 - 21:30 Τοπική Ώρα (GMT+3 κατα την θερινή ώρα, +2 κατα την χειμερινή ώρα)

WXSIM forecast formatting script by Saratoga-Weather.org. http://www.meteokav.gr/weather/images/wxmtico.gif